Παρασκευή 6 Ιουλίου 2018

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΙΑΚΗ ΞΙΦΑΣΚΙΑ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ

Ξιφασκία της εποχής της Αναγέννησης Balestra
Δευτέρα 9 Ιουλίου
Ανοιχτό Θέατρο Πάρκου Κατερίνης
Ώρα: 21: 30
Είσοδος Ελεύθερη

Έρωτας, τιμή, εξουσία, εκδίκηση, θυμός οι λόγοι που ανέκαθεν άναβαν τα… αίματα των ανθρώπων ωθώντας τους να καλέσουν σε μονομαχία τον αντίπαλο για να λύσουν με τα ξίφη τις διαφορές τους. Σπαθιά που χτυπούν στον αέρα, κραυγές οι οποίες συνοδεύουν τις σχεδιασμένες ενίοτε και χορευτικές κινήσεις. Ιστορίες από το παρελθόν και πιο συγκεκριμένα από την εποχή της αναγέννησης ενδεδυμένες με τα κατάλληλα κοστούμια.

Το θέαμα, ο ανταγωνισμός και ο δυναμισμός θα βρεθούν στο επίκεντρο της παρουσίας που θα γίνει τη Δευτέρα το βράδυ στο Ανοιχτό Θέατρο Πάρκου Κατερίνης. Προκλήσεις αισθητικής και θεατρικής φύσης από τους Balestra Ancient Fencing μια ομάδα ξιφομάχων από την Τσεχία οι οποίοι θα παρουσιάσουν στο κοινό της Κατερίνης ένα θέαμα ρομαντικό, ιστορικό, γεμάτο δυναμισμό και πάθος. Παράλληλα θα δείξουν κι ένα κομμάτι της ιστορίας τους καθώς η Τσεχική Δημοκρατία είναι η τιμώμενη χώρα του φετινού 47ου Φεστιβάλ Ολύμπου.

Η επαγγελματική ομάδα ξιφομαχίας Balestra έχει δώσει τουλάχιστον 300 παραστάσεις όχι μόνο στη χώρα τους αλλά και στην Αυστρία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ολλανδία, την Πολωνία, τη Σλοβακία. Πέραν των θεατρικών παραστάσεων ξιφομαχίας τα μέλη της Balestra συχνά συμμετέχουν ξιφομαχώντας σε φιλμ ή διάφορα διαφημιστικά βίντεο. Έχουν εμφανιστεί στις ακόλουθες ταινίες: Inferno (2016, USA), Underworld V (2015, USA), Maxmilian (2016, AT), The Musketeers (2014-2016, GB), Charles IV (2015, CZ), Ekaterina (2014, RUS), Emperor (2014, BEL), Visa card commercial (2014, FR), Die Welt der Ritter (2013, DE), and Tri mushketera (2013, RUS) and many others. Το 2016 οι Balestra κέρδισαν το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Καλλιτεχνικής Ξιφασκίας που πραγματοποιήθηκε στην Κολόμνα της Ρωσίας.

Οργανισμός Φεστιβάλ Ολύμπου
Δελτίο Τύπου