Πέμπτη 16 Αυγούστου 2018

ΣΗΜΕΡΑ 16/8 Η ΔΩΡΕΑΝ ΘΕΡΙΝΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ... ΔΡΑΜΑΤΑ» ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ.

Σήμερα Πέμπτη 16/8 στις 9.00 μ.μ. η θεατρική ομάδα «ΑΤΑΚΑ» παρουσιάζει εκτάκτως το φετινό της έργο με τίτλο «ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ ...ΔΡΑΜΑΤΑ» στο αμφιθέατρο του πάρκου Λιτοχώρου.


Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό ενώ στο τέλος της βραδιάς ένας τυχερός θα παραλάβει άμεσα μία τηλεόραση “Plasma” μετά από κλήρωση.

Λαχνοί διακινούνται από μέλη της «ΑΤΑΚΑ» και του Συλλόγου Γυναικών Λιτοχώρου με το συμβολικό αντίτιμο του 1 (ενός) ευρώ. Η συμμετοχή είναι προαιρετική.

Για ό,τι αφορά την αποψινή εκδήλωση, η ομάδα μεταξύ άλλων αναφέρει:

«...Πέρασε ένας χρόνος παρά μία ημέρα από την τελευταία παράσταση του έργου: ΛΙΤΟΧΩΡΟ ΣΕ ΚΡΙΣΗ που παρουσιάσαμε σε αυτό εδώ το θέατρο στις 17 Αυγούστου του 2017!

Κατά την αποφώνηση τότε, δηλώσαμε επίσημα ότι δεσμευόμαστε για καινούργιο έργο μέσα στο 2018...και...σήμερα, με χρονική σημειολογία είμαστε πάλι εδώ... με το νέο μας έργο «ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ...ΔΡΑΜΑΤΑ» και υποσχόμαστε μια ξεκαρδιστική και συνάμα βαθιά συγκινητική βραδιά...»

Το φετινό έργο παίχτηκε ήδη τρεις φορές τον περασμένο Μάιο στην αίθουσα του πρώτου δημοτικού σχολείου Λιτοχώρου και αγκαλιάστηκε πλατιά από τους εκατοντάδες θεατές που πλημμύρισαν την αίθουσα και στις τρεις παραστάσεις...

Πρόκειται για ακόμη μία πρωτότυπη δημιουργία της ίδιας της ομάδας από τα κείμενα μέχρι τους στίχους, από τη μουσική μέχρι τις χορογραφίες, τα σκηνικά και τα κοστούμια... και με μια σειρά από ιστορίες που εκτυλίσσονται ταυτόχρονα, ξεκινά με τολμηρή πολιτική και κοινωνική σάτιρα για να καταλήξει στο τεράστιο ανθρώπινο δράμα: «την ακραία φτώχεια, την ανασφάλεια, την εκμετάλλευση, το φασισμό, την προσφυγιά, τον πόλεμο και το θάνατο...»

Μέσα από αυτές τις ιστορίες διέρχεται παραστατικά όλο το φάσμα της επικαιρότητας στο βαθμό που η λαϊκή μούσα προλαβαίνει να τη συλλάβει, να την καταγράψει και να την καταγγείλει σε όλους τους τόνους με λόγο, κίνηση, βίωμα και συλλογικό ανάστημα.