Παρασκευή 3 Αυγούστου 2018

Ε.Ο.Σ Πέτρας Πιερίας - 1η Αλπική αποστολή του Συλλόγου στις Ελβετικές Άλπεις. (ΦΩΤΟ)

Τις ημερομηνίες από 20 Ιουλίου έως 26 Ιουλίου 2018 ο ΕΟΣ Πέτρας πραγματοποίησε την 1η του αποστολή στις Άλπεις με στόχο τις κορυφές του Matterhorn και dufourspitze τους όρους Μόντε ρόζα.

Η αποστολή αποτελούνταν από 6μελή ομάδα με αρχηγό αποστολής τον πρόεδρο του Συλλόγου Γιάννη Νταμπώση και τους Τριαντάφυλο Αθανασούλα, Κοσμά Ραπτόπουλο, Σαμουήλ Αθανασιάδη, Κουράνο Αλέξανδρο και Κατερίνα Λιτσένι.

Η αποστολή αφίχθει στο Zermatt της Ελβετίας το βράδυ τις 20ης Ιουλίου όπου και κατασκήνωσε. Το πρωί τις 21ης Ιουλίου ξεκίνησε την ανάβαση για το καταφύγιο Hornlihutte στα 3260 μέτρα όπου και διανυκτέρευσε με σκοπό τα ξημερώματα τις 22ας να επιχείρηση ανάβαση στην κορυφή του Matterhorn. Οι αντίξοες καιρικές συνθήκες (κλειστός καιρός με βροχή και χιόνι) απέτρεψαν την ανάβαση με αποτέλεσμα η ομάδα να επιστρέψει στο zermatt. Την 23η Ιουλίου η ομάδα πραγματοποίησε διαδρομή via feratta μέτριας δυσκολίας(sk4) με υψομετρική διαφορά 800 μέτρα ανάβασης αναρριχητικής διαδρομής.

Την 24η Ιουλίου η αποστολή ξεκίνησε την ανάβαση για το καταφύγιο monte rosa hutte στα 2900 μέτρα όπου μετά από διάσχιση 2 παγετώνων έφτασε και διανυκτέρευσε στο καταφύγιο.
Στις 3 π.μ. στις 25 Ιουλίου ξεκίνησε την ανάβαση για την κορυφή Dufourspitze στα 4634 μέτρα.
Μετά από ανάβαση 7 ωρών και με όχι ιδιαίτερα καλές συνθήκες καθώς η βραδινή χιονόπτωση δυσχέραινε την πεζοπορία η ομάδα έφτασε στα 4503 μέτρα και μετά από απόφαση του αρχηγού αποστολής και για λόγους ασφάλειας της ομάδας, η αποστολή επέστρεψε στο καταφύγιο όπου και διανυκτέρευσε.

Στις 26 Ιουλίου η αποστολή επέστρεψε στο Zermatt και μετά από ολιγόωρη ξεκούραση, ξεκίνησε η επιστροφή στην Ελλάδα.
Οι καιρικές συνθήκες στις Άλπεις είναι σημαντικός παράγοντας για την πραγματοποίηση των στόχων, παρόλα αυτά και με βάση την γενική εμπειρία της ομάδας σε τέτοιες συνθήκες και υψόμετρα ο στόχος επετεύχθη.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου συγχαίρει όλη την ομάδα και ανακοινώνει την προετοιμασία για την αποστολή της επόμενης χρονιάς στις Άλπεις η οποία θα ανακοινωθεί σύντομα.
Ευχαριστούμε τους υποστηρικτές της αποστολής ALMIRA BEACH BAR - XTREME STORES - CHIKINN ΚΑΛΑΙΤΖΗ - CENTRAL HOTEL - 55PEAKS OUTDOOR STORE

Εκ του Γραφείου Τύπου.