Σάββατο 11 Αυγούστου 2018

Οργανισμός Φεστιβάλ Ολύμπου - Τσεχικός Κινηματογράφος

Οργανισμός Φεστιβάλ Ολύμπου
Τσεχικός Κινηματογράφος
«Κόλια»
Δευτέρα 13 Αυγούστου 2018
Ανοικτό Θέατρο Πάρκου Κατερίνης
Είσοδος Ελεύθερη


«Κόλια». Για τις ανατροπές της ζωής που αν θελήσει κανείς να τις αντιμετωπίσει, βγάζει τα καλύτερα από αυτές! Τη Δευτέρα 13 Αυγούστου, στο Ανοικτό Θέατρο Πάρκου Κατερίνης στις 21:00 το Φεστιβάλ Ολύμπου έχει προγραμματίσει την προβολή του αριστουργήματος «Κόλια», που το 1997 βραβεύτηκε με Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας. Είναι η τέταρτη κινηματογραφική προβολή που θα γίνει με σκοπό τη γνωριμία με την Τσεχία, τον πολιτισμό και τους ανθρώπους της, καθώς φέτος η εν λόγω χώρα είναι η τιμώμενη του Φεστιβάλ Ολύμπου.

Η ταινία Κόλια του 1996 φέρει τη σκηνοθετική ματιά του Jan Sverak. Πρωταγωνιστούν οι: Zdeněk Svěrák, Andrej Chalimon, Libuše Šafránková, Ondřej Vetchý, Stella Zázvorková, Ladislav Smoljak, Irina Bezrukova, Silvia Šuvadová, κ.ά.

«Είχε την εντύπωση ότι δεν είχε της μοίρας του χάρη, ενώ ζούσε τα καλύτερα χρόνια της ζωής του.»

Πρόκειται για την τσεχική γλυκόπικρη κωμωδία που πραγματεύεται την «εισβολή» ενός αγοριού από τη Ρωσία στη ζωή ενός Τσέχου εργένη και την ευτυχισμένη αγάπη σε προχωρημένη ηλικία. Η ταινία αφηγείται την ιστορία του Τσέχου βιολοντσελίστα και εργένη Λόουκα ο οποίος αφού απολύθηκε από την Τσεχική Φιλαρμονική Ορχήστρα παίζει πλέον μόνο στις… κηδείες. Λόγω της δύσκολης οικονομικής κατάστασής του τελεί ψεύτικο γάμο με μια Ρωσίδα. Από τον γάμο ξεπληρώνει τα χρέη του και αγοράζει ένα Trabant, το αυτοκίνητο – απωθημένο εκείνης της εποχής των μέσων της δεκαετίας του ’80. Αποκτά όμως κι ένα 5χρονο αγόρι, τον Κόλια, αφού η γυναίκα και μητέρα του παιδιού μεταναστεύει στη Δυτική Γερμανία για να βρει τον εραστή της. Ο Λόουκα, άνθρωπος χωρίς ταλέντο στις ξένες γλώσσες και γκρινιάρης χωρίς εμπειρία συνύπαρξης με παιδιά, πρέπει να συμβιώσει με τον Κόλια. Ο μεγάλος άνθρωπος και ο μικρός ανθρωπάκος, παρότι δεν μιλούν την ίδια γλώσσα, σύντομα βρίσκουν τον δικό τους τρόπο συνεννόησης.


Χώρος: Ανοικτό Θέατρο Πάρκου Κατερίνης
Χρόνος: Δευτέρα 13 Αυγούστου 2018
Ώρα: 21.00
Είσοδος : Ελεύθερη

Οργανισμός Φεστιβάλ Ολύμπου