Κυριακή 5 Αυγούστου 2018

Οργανισμός Φεστιβάλ Ολύμπου - Τσεχικός Κινηματογράφος

Οργανισμός Φεστιβάλ Ολύμπου
«‘Ερωτας στο Ζέλαρι»
Τσεχικός Κινηματογράφος
Τρίτη 7 Αυγούστου 2018
Ανοικτό Θέατρο Πάρκου Κατερίνης
Είσοδος Ελεύθερη

Καλοκαίρι δίχως έρωτα δεν γίνεται! «Έρωτας στο Ζέλαρι» λοιπόν και η γνωριμία με την Τσεχία, την τιμώμενη χώρα του 47ου Φεστιβάλ Ολύμπου, συνεχίζεται. Τούτη τη φορά με την αριστουργηματική προβολή της υποψήφιας και για Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας το 2004. Ένα έπος στο κουράγιο, τον έρωτα και τη θέληση για επιβίωση. Μια δημιουργία που μετέφερε με ακρίβεια την εικόνα της χώρας, η οποία εξέπληξε ευχάριστα κοινό και κριτικούς κι έκανε το ευρωπαϊκό σινεμά να αισθάνεται υπερήφανο!

Η ιστορία της ταινίας είναι μεταφορά από το βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα βιβλίο της Κβέτα Λεγκάτοβα «Η Χάνουλ του Γιόζε». Μεταφέρει τον θεατή της στην Τσεχία του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Η Έλισκα είναι μια νεαρή νοσοκόμα που βοηθά αντιστασιακούς γιατρούς οι οποίοι συμμετέχουν στην αντίσταση κατά των Γερμανών. Όταν η Γκεστάπο συλλαμβάνει κάποιους από αυτούς η Έλισκα υποχρεώνεται να ακολουθήσει έναν επαρχιώτη ασθενή της, ο οποίος της προσφέρει καταφύγιο μακριά από τη ναζιστική απειλή στο μακρινό μεν αλλά ήσυχο Ζέλαρι. Εκεί μόνη σε μια άγνωστη κοινότητα ανθρώπων θα νοιώσει και πάλι καταδικασμένη από τη μοίρα, ανήμπορη να αλλάξει τη βίαιη μεταχείριση που υφίσταται κάθε γυναίκα και να αντιμετωπίσει την ηγετική μορφή του ντόπιου ιερέα. Το ζήτημα είναι αν θα ενταχθεί στον καινούριο κόσμο ή θα καταφέρει να μεταμορφώσει την πόλη που ξέχασε να αγγίξει ο χρόνος έτη πολλά;

Μια δραματική ταινία η οποία πραγματεύεται τη σύγκρουση ανάμεσα σε δυο διαφορετικούς κόσμους, δυο διαφορετικές ιδιοσυγκρασίες με στόχο να διερευνήσει τη σχέση ανάμεσα στον φόβο και τη δυσπιστία. Οι σιωπές, τα βλέμματα και η δύναμη του φυσικού τοπίου ολοκληρώνουν την προσπάθεια του Οντρέι Τρόγιαν να αναδείξει το υπεράνθρωπο μέσω μιας αληθινής ιστορίας ανθρώπινων διαστάσεων.

Παίζουν: Άννα Γκισλέροβα, Γκιόργκι Τσερχάλμι, Ιβάν Τρόγιαν. Η διάρκεια της ταινίας είναι 150’.



Τόπος: Ανοικτό Θέατρο Πάρκου Κατερίνης
Χρόνος: Τρίτη 7 Αυγούστου 2018
Ώρα: 21:00
Είσοδος: Ελεύθερη

Οργανισμός Φεστιβάλ Ολύμπου