Τετάρτη 1 Αυγούστου 2018

"Χρειάζεται ριζική αλλαγή."

Του Ηλία Χρυσικού *

Μετά από αρκετά χρόνια απογοήτευσης, οικονομικής εξαθλίωσης και γενικευμένης μιζέριας, πάρα πολλοί από εμάς αισθάνονται αηδιασμένοι και γυρίζουν την πλάτη στο πολιτικό σύστημα.


Θεωρώντας (απολύτως δικαιολογημένα) ότι, όχι μόνο ευθύνεται για τα δεινά που μας βρήκε, αλλά και που είναι ανίκανο να μας βγάλει από το αδιέξοδο.

Σε μία αναμενόμενη αντίδραση που κατά βάση στηρίζεται στο συναίσθημα, έγινε ένα ενδεχομένως άδικο τσουβάλιασμα όλων όσων βρέθηκαν να κατέχουν δημόσιο αξίωμα στο παρελθόν, αλλά και όσων σήμερα εκπροσωπούν τις πολιτικές δυνάμεις της Μεταπολίτευσης.

Σε αυτόν τον ισοπεδωτισμό επένδυσε τα τελευταία χρόνια ο Αλέξης Τσίπρας, υποσχόμενος στους πάντες τα πάντα και χαράζοντας τη στρατηγική του εθνικού διχασμού στη βάση των γραμμών που έθεσε ο ίδιος ως διακύβευμα.

Η απάθεια και ο μιθριδατισμός με συμπεριφορές πολιτικής αθλιότητας, έδωσαν στο σημερινό Πρωθυπουργό τη δυνατότητα να κερδίσει έδαφος και να καθιερώσει τη δική του κομματική ηγεμονία, δίνοντας την εντύπωση μιας πολύ μεγαλύτερης κοινωνικής αποδοχής από αυτήν που πραγματικά απολαμβάνει.

Ο κυνισμός της κυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α - ΑΝ.ΕΛ αποτυπώνεται καθημερινά, δηλώνοντας ο ίδιος ο κ. Τσίπρας στεναχωρημένος και θα διαιωνίζει το μύθο ότι δεν φταίει αυτός αλλά οι προηγούμενοι διεφθαρμένοι που κυβέρνησαν τη χώρα 40 χρόνια.

Σαφώς, ο Αλέξης Τσίπρας δεν είναι ο μοναδικός πολιτικός που έχει παραβεί προεκλογικές υποσχέσεις ή έχει πει ψέμματα στον κόσμο.

Και ειλικρινά, δεν θυμάμαι άλλον πρωθυπουργό, που να είναι τόσο απροκάλυπτα ψεύτης για πράγματα που είναι τόσο αυταπόδεικτα διαψεύσιμα, όπως η ανοχή στην ύβρη της προσβολής νεκρών.

Κάποια στιγμή ο χάρτινος αυτός πύργος της εικονικής πραγματικότητας και αποδοχής που παρουσιάζει ο Πρωθυπουργός, θα καταρρεύσει υπό το βάρος των ανεπαρκειών και των λανθασμένων επιλογών του.

Όπως διαφαίνεται η σημερινή πορεία παρακμής και αποτελμάτωσης, προδικάζει ανάκαμψη, που ίσως μας οδηγήσει σε ξύπνημα από τον μιθριδατισμό και σε αλλαγή πορείας.

Η προσωπική μου άποψη είναι ότι χρειάζεται ριζική αλλαγή κατεύθυνσης και αντίληψης, χρειάζεται γερό ταρακούνημα και απόκτηση αυτοσυνείδησης, φτάνει αυτό να σταματήσει εδώ και μη συμβεί πάνω σε επόμενα ερείπια εθνικά ή κοινωνικά..!


* Ο Ηλίας Χρυσικός είναι δ/ντης του ρ/σ Ενημέρωση 92,2 Ν. Πιερίας