Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2018

Χρηματοδότηση 30 χιλιάδων ευρώ για το Δίκτυο Σχολικών Βιβλιοθηκών στην Πιερία

Με το ποσό των 30 χιλιάδων ευρώ θα χρηματοδοτηθούν από το Υπουργείο Παιδείας οι Δημοτικές Σχολικές Επιτροπές των τριών Δήμων της Πιερίας, στο πλαίσιο εφαρμογής του νόμου για την λειτουργία Δικτύου Σχολικών Βιβλιοθηκών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.

Σε εφαρμογή μετά από 32 χρόνια

Πρόκειται για ένα Νόμο που ενεργοποιήθηκε πέρυσι για πρώτη φορά, μετά από 32 χρόνια, από τον υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστα Γαβρόγλου, o οποίος προβλέπει την ίδρυση και λειτουργία Σχολικών βιβλιοθηκών στην Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Πέρυσι, για πρώτη φορά, ορίστηκε το θεσμικό και οργανωτικό πλαίσιο που έδινε τη δυνατότητα λειτουργίας Συστήματος Δικτύου Σχολικών Βιβλιοθηκών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.

Η χρηματοδότηση για την Πιερία

Σύμφωνα με την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, χρηματοδοτούνται στην Πιερία και συγκεκριμένα στον δήμο Δίου- Ολύμπου το ολοήμερο δημοτικό σχολείο Αγίου Σπυρίδωνα με το ποσό των 3.000,00 ευρώ, το ολοήμερο δημοτικό σχολείο Βροντούς με 3.000,00 ευρώ και το 3ο ολοήμερο δημοτικό σχολείο Καρίτσας με 3.000,00 ευρώ.

Στον Δήμο Κατερίνης το 10ο δημοτικό σχολείο με 3.000,00 ευρώ, το 9ο ολοήμερο δημοτικό σχολείο με 3.000,00 ευρώ, το19o δημοτικό σχολείο με 3.000,00 ευρώ, το δημοτικό σχολείο Κορινού με 3.000,00 ευρώ και το δημοτικό σχολείο Παραλίας με 3.000,00 ευρώ.

Στον Δήμο Πύδνας – Κολινδρού το 2ο δημοτικό σχολείο Αιγινίου με 3.000,00 ευρώ και το 3ο ολοήμερο δημοτικό σχολείο Αιγινίου με 3.000,00 ευρώ.


Ο σκοπός και οι στόχοι του Δικτύου Σχολικών Βιβλιοθηκών

Σκοπός της δημιουργίας Συστήματος Δικτύου Σχολικών Βιβλιοθηκών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση είναι η θεσμοθέτηση ενιαίας ανάπτυξης, οργάνωσης και λειτουργίας Σχολικών Βιβλιοθηκών καθώς και ο βέλτιστος συντονισμός τους για την αποτελεσματική συμβολή τους στη δημόσια εκπαίδευση. Οι στόχοι του Δικτύου είναι η υποστήριξη της μάθησης ως ανώτατο αγαθό όλων των ανθρώπων και κυρίως των μαθητών, προκειμένου να έχουν θέση και ρόλο στην πνευματική, την κοινωνικο-πολιτιστική και πολιτική ζωή, η ανάδειξη της Σχολικής Βιβλιοθήκης σε βασικό πυλώνα της Δια Βίου Μάθησης και της εκπαίδευσης για το περιβάλλον και την αειφορία και η ενιαία και επιστημονικά τεκμηριωμένη αντιμετώπιση θεμάτων ίδρυσης, στελέχωσης, εξοπλισμού και αξιοποίησης των Σχολικών Βιβλιοθηκών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.

Το συγκεκριμένο έργο χρηματοδοτείται από το εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και φτάνει στο ύψος των 2.800.000 ευρώ για όλη την επικράτεια.

ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ (ΜΠΕΤΤΥ) ΣΚΟΥΦΑ
Βουλεύτρια Πιερίας-ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
Γραμματέας Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων