Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Συνδικάτου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πιερίας ‘‘Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ’’

Το Συνδικάτο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πιερίας ‘‘Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ’’ δηλώνει σε όλους τους τόνους οτι το συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης...

το οποίο είναι προγραμματισμένο για τη Δευτέρα 1 Οκτώβρη, θα πραγματοποιηθεί τηρουμένων των καταστατικών αρχών, όπως προβλέπεται και στο ν.1264/82. Συγκεκριμένα απαιτούμε να γίνει ο έλεγχος των πρακτικών όλων των σωματείων, από το σώμα της Γενικής Συνέλευσης, έτσι ώστε να αποφευχθεί το φαινόμενο συμμετοχής νόθων αντιπροσώπων και ο αποκλεισμός των νόμιμων αντιπροσώπων του Συνδικάτου μας.

Το γεγονός οτι η πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου κατέφυγε στην εισαγγελία για να ζητήσει προστασία, αποδεικνύει οτι οι ορδές των εργατών που υποτίθεται τους ψηφίζουν στα σωματεία, δεν είναι παρά ανύπαρκτοι και καλούν τον εισαγγελέα να νομιμοποιήσει τις κραυγαλέες νοθείες τους.

Το κλίμα εκφοβισμού που προσπαθούν να δημιουργήσουν αυτές τις μέρες ενισχύεται από την προφορική κλήση σε απολογία της προέδρου του Συνδικάτου. Καμία παρέμβαση της αστυνομίας δεν θα καθορίσει τους συσχετισμούς στο εργατικό κίνημα. Οι συνδικαλιστικές μας οργανώσεις λειτουργούν με βάση τις καταστατικές τους αρχές και όχι με τον αστυνομικό πάνω από το κεφάλι μας.

Η τρομοκρατία που επιδιώκει η αστυνομία να επιβάλλει καλώντας μέλη του ΔΣ του Συνδικάτου μας να δώσουν κατάθεση για δημοσιεύματα και καλέσματα σε συγκεντρώσεις, δε θα περάσει. Η οργάνωση του αγώνα είναι δουλειά των ίδιων των εργαζομένων και ειδικά όταν πρόκειται για Εργατικά Κέντρα σαν αυτό της Κατερίνης, που καμία σχέση δεν έχει με τους εργαζόμενους και προσπαθεί να διοργανώσει ένα ακόμα νόθο συνέδριο.

Οι εργαζόμενοι να μην τρομοκρατηθούν και να πάρουν την οργάνωση του αγώνα τους στα χέρια τους.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, το λαό της Πιερίας στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 1 Οκτώβρη στις 5μμ, έξω από το Εργατικό Κέντρο Κατερίνης.

27/09/2018