Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2018

Συνδικάτο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πιερίας ‘‘Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ’’ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΣΥΜΜΑΧΟΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΝΟΘΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΚΑΙ Η ΑΣΤΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ


Με μια απόφαση που εξυπηρετεί μόνο τα συμφέροντα της εργοδοσίας αλλά και της εκφυλισμένης διοίκησης του ΕΚΚ η δικαιοσύνη απορρίπτει τη συμμετοχή των 6 εκλεγμένων αντιπροσώπων του Συνδικάτου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πιερίας ‘‘Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ’’.

Με πρόσχημα τη μη αιτιολογημένη παράταση των εκλογών κατά μια μέρα (όπου ψήφισαν πάνω από 60 εργαζόμενοι) απαγορεύει την συμμετοχή και στους 4 αντιπροσώπους που εκλέχθηκαν τις 2 πρώτες μέρες των εκλογών από 164 ψηφίσαντες. Όταν σωματεία τους παίρνουν παρατάσεις για να ψηφίσουν ακόμη και 1 με 2 άτομα.

Απόφαση που εξυπηρετεί την απαίτηση της εργοδοσίας και της κυβέρνησης να μην υπάρχει παρουσία των ταξικών δυνάμεων στη διοίκηση του ΕΚΚ. Να μην υπάρχει αγωνιστική φωνή. Να μην υπάρχει δυνατότητα να αποκαλυφθούν οι μηχανισμοί της εργοδοσίας και ο ρόλος τους στο εργατικό κίνημα, μέσα στα εργατικά κέντρα και τα σωματεία.

Παράλληλα απορρίπτουν το αίτημα των ταξικών δυνάμεων για πρόσβαση στα πρακτικά αρχαιρεσιών των υπολοίπων σωματείων στα οποία έχει διαπιστωθεί πλήθος μεθόδων νοθείας.

Με μηνύσεις σε 15 συνδικαλιστές, εργαζόμενους, συνταξιούχους προσπαθούν να κάμψουν την προσπάθεια των ταξικών δυνάμεων να γίνει το ΕΚΚ σπίτι των εργατών, κάστρο οργάνωσης και αγώνα. Μηνύσεις σε εργαζόμενους που υπερασπίστηκαν το δικαίωμα να συμμετέχουν σε συνέδριο που συζητά για τις ζωές των ίδιων και των παιδιών τους, για το μισθό τους, την ασφάλιση τους, τα δικαιώματα τους. Σε μια διαδικασία που είναι κατάκτηση του παγκόσμιου εργατικού κινήματος να μη μπορεί κανείς να κλείσει την πόρτα σε κανέναν.

Εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός με όπλο και την αστική δικαιοσύνη θέλουν να τιμωρήσουν τους εργαζόμενους που τους γύρισαν την πλάτη, που αποφάσισαν να ενισχύσουν τη δική τους φωνή, που αποφάσισαν να ενισχύσουν τις δυνάμεις που οργανώνουν την πάλη τους με διεκδικήσεις για την κάλυψη των πραγματικών τους αναγκών.

Είναι λογικό άνθρωποι που είναι περισσότερο γνωστοί στους μεγαλοεργοδότες και άγνωστοι στους εργαζόμενους που ποτέ δεν πάτησαν το πόδι τους στους χώρους δουλειάς, που υπονόμευσαν τις όποιες αγωνιστικές διαθέσεις, που εφάρμοσαν τα μνημόνια στους τόπους δουλειάς στην Πιερία, να τρέμουν την παρουσία συνδικάτων που ξέρουν να οργανώνουν την πάλη των εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι και στην Πιερία για να δουν μια άσπρη μέρα, για να ζήσουν μια ζωή με δικαιώματα και κατακτήσεις, για να καλύψουν τις δικές τους ανάγκες πρέπει να απαλλαγούν από τους ανθρώπους των «αφεντικών» τους στα συνδικάτα τους:

- Από αυτούς που δεν κούνησαν ούτε το μικρό τους δαχτυλάκι όταν και η σημερινή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις κόψανε τις συντάξεις, τους μισθούς, ψήφιζαν τον περιορισμό του δικαιώματος στην απεργία, αυξάνανε τη φορολογία για το λαό.

- Από αυτούς που μαζί με την πλειοψηφία της ΓΣΣΕ υπέγραψαν νύχτα με το ΣΕΒ και την κυβέρνηση το αίσχος των 586 και 511 ευρώ.

- Από αυτούς που αρνήθηκαν να υπογράψουν την πρόταση νόμου των πάνω από 500 συνδικαλιστικών οργανώσεων για την υποχρεωτικότητα των ΣΣΕ και την κατάργηση όλων των αντεργατικών διατάξεων, (υπέγραψαν μόνο 2 σωματεία της Κατερίνης) η οποία κατατέθηκε στη βουλή για συζήτηση.

- Από αυτούς που, για να έχουν την πλειοψηφία στα συνδικάτα, στα εργατικά κέντρα, και να βάζουν τις υπογραφές που μας αφαιρούν δικαιώματα, έχουν εφεύρει και εφαρμόσει όλων των ειδών τις νοθείες.

Το νόθο συνέδριο που επιδιώκουν από κοινού με την πλειοψηφία της ΓΣΣΕ, την εργοδοσία, την κυβέρνηση και τους μηχανισμούς του κράτους πρέπει να πέσει στο κενό. Οι εργαζόμενοι στην Κατερίνη να μη δεχτούν ένα ακόμα νόθο συνέδριο χωρίς τη συμμετοχή των νόμιμα εκλεγμένων αντιπροσώπων του Σ.Ι.Υ.Ν.Π ‘‘Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ΄΄, χωρίς τον αποκλεισμό σωματείων και αντιπροσώπων φαντασμάτων.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, όλους τους συνταξιούχους, όλους τους ανθρώπους του μόχθου που θέλουν να παλέψουν ενάντια στην πολιτική που τους τσακίζει, που τους εξαθλιώνει, στην συγκέντρωση που διοργανώνουν οι ταξικές δυνάμεις έξω από το ΕΚΚ την 1η Οκτώβρη, 5μμ.

21/9/2018