Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2018

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΑΒΒΑ ΧΙΟΝΙΔΗ για την 106η επέτειο απελευθέρωσης της πόλης από τον τουρκικό ζυγό

Η επέτειος απελευθέρωσης της Κατερίνης που τιμούμε σήμερα, συνιστά κορυφαία στιγμή της ιστορίας της πόλης, η οποία σφράγισε ανεξίτηλα την ταυτότητά της και καθόρισε την πορεία της. Παράλληλα, αποτελεί τη ζωντανή μνήμη της και υπάρχει μέσα στην ίδια την ψυχή της.


Ανατρέχουμε στην ένδοξη αυτή σελίδα της νεότερης τοπικής μας ιστορίας και αλήθειας, σε αυτό το παράδειγμα της ομοψυχίας και αρραγούς ενότητας, που μας μετέδωσαν οι πρόγονοί μας και καλούμαστε, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, να το έχουμε ως πυξίδα, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις της σύγχρονης εποχής.

Γιατί τούτες τις δύσκολες περιόδους της παρατεταμένης κρίσης που βιώνει η πατρίδα μας, το κεντρικό μήνυμα που στέλνει η απελευθέρωση είναι η βεβαιότητα, ότι, η Ελλάδα και η Κατερίνη θα έχουν ένα καλύτερο μέλλον, στηριζόμενοι στις δυνάμεις των ανθρώπων τους, στην ισχυρή θέληση αντιμετώπισης των κάθε μορφής προκλήσεων.

Προς την κατεύθυνση αυτή, θυμόμαστε, μαθαίνουμε, αλλά και προχωρούμε σε ένα καλύτερο μέλλον για τον τόπο, για όλους μας. Το οφείλουμε σε όσους με αυταπάρνηση, χωρίς καμία υστεροβουλία ή σκοπιμότητα, με τόλμη και ηρωισμό υπερασπίστηκαν το δικαίωμα στην ελευθερία. Το οφείλουμε προπάντων στα παιδιά μας. Τιμή και δόξα, στην 16η Οκτωβρίου 1912. Χρόνια πολλά σε όλους. Χρόνια πολλά στην Κατερίνη μας!


Σάββας Χιονίδης
Δήμαρχος Κατερίνης