Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2018

Ομιλία στις 23 Οκτώβρη 2018 της ΤΕ ΠΙΕΡΙΑΣ του ΚΚΕ. «ΕΞΩ TO NATO ΚΑΙ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ».

Φίλες και φίλοι, Σ/φισσες και σ/φοι

Διαδηλώνουμε σήμερα σε όλη τη χώρα ενάντια στις Αμερικανικες και ΝΑΤΟϊκές βάσεις και τα στρατηγεία που έχουν εγκαταστήσει στη χώρα μας η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ, ενάντια στις νέες βάσεις θανάτου...

που ετοιμάζεται να λειτουργήσει η κυβέρνηση , σφίγγοντας τα δεσμά, μεγαλώνοντας τους κινδύνους για το λαό μας.


Ο προπαγανδιστικός μηχανισμός και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ υποτιμούν τη νοημοσύνη του λαού μας, τον περιπαίζουν και προσπαθούν να θολώσουν τα νερά

Η επίσκεψη του Υπουργού Άμυνας Καμένου στις ΗΠΑ και τα καλέσματα να γεμίσει η χώρα μας Αμερικάνικες στρατιωτικές βάσεις είναι μέρος της κυβερνητικής πολιτικής.

Ήδη αυτή υλοποιείται!

Ο πρωθυπουργος προσπαθεί να κρυφτεί πίσω από τον Καμένο, για να μπορεί να πουλάει ψευτοαριστερά συνθήματα "γαρνιρισμενα" με μια δήθεν "πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική",

Τους προδίδουν, όμως, τα έργα τους

Ήδη έχουν μαυρίσει την Ελλάδα με στρατιωτικές βάσεις:

• Η Σούδα, που εκπληρώνει γενικότερο, κεντρικό ρόλο στους πολέμους και επεμβάσεις στη Λιβύη, στη Συρία, γενικότερα στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου και της Βόρειας Αφρικής, γιγαντώνεται μέρα με τη μέρα ιδιαίτερα τα τέσσερα τελευταία χρόνια!

• Κοντά στο Ακτιο, που είναι η βάση των AWACS, δηλαδή, των ιπτάμενων κατασκοπευτικών αεροπλάνων, προστέθηκε και η Λάρισα. Με τις νέες ιπτάμενες δολοφονικές μηχανές των drones.

• Στον Άραξο προτίθενται να μεταφέρουν, τα λεγόμενα "ειδικά όπλα", που αν τα μεταφράσουμε στην καθομιλουμένη, είναι τα πυρηνικά όπλα, που και στο παρελθόν ήταν αποθηκευμένα σ' αυτήν την βάση.

• Στην Αλεξανδρούπολη, σχεδιάζεται η δημιουργία βάσης αμερικανικών ελικοπτέρων, που όλα δείχνουν πως θα είναι και βάση ηλεκτρονικού πολέμου με ρόλο στη Βαλκανική και στη Μαύρη Θάλασσα.

• Στο Βόλο, μεταφέρουν επιθετικά ελικόπτερα.

• Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται το ΝΑΤΟικό Στρατηγείο.

• Στο Κιλκίς – στη Ν. Σάντα η δύναμη ταχείας επέμβασης του ΝΑΤΟ.

• Νέες βάσεις επιδιώκονται να στηθούν ή να αξιοποιηθούν στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην Πελοπόννησο και στη Δυτική Μακεδονία, στα νησιά, όπως στη Σύρο και στην Κάρπαθο.

• Παλιοτερα συζητουσαν για λιμανι του ΝΑΤΟ στο Λιτοχωρο

• Η Κυβέρνηση δεν αμελεί στο ελάχιστο τη συμμετοχή στις ΝΑΤΟικές ασκήσεις, όπως αυτή που ξεκινάει σε λίγες μέρες, στις 25 Οκτώβρη με τη συμμετοχή 50 χιλιάδων στρατιωτικών, δεκάδων αεροπλάνων και πλοίων στη Βόρεια Θάλασσα και με σενάριο περικύκλωσης της Ρωσίας.

• Ταυτόχρονα αναβαθμίζει τις στρατιωτικές, πολιτικές, οικονομικές σχέσεις με το Ισραήλ, το κράτος που δολοφονεί τον Παλαιστινιακό λαό. Προσπαθεί να καλλιεργήσει την αντίληψη στο λαό πως με διάφορες τριγωνικές και άλλες σχηματικές συμμαχίες με το Ισραήλ, την Κύπρο, την Αίγυπτο, θα γίνουμε τάχατες πιο ασφαλείς.

Στην πραγματικότητα, βέβαια, συμβαίνει το ανάποδο: κάθε τέτοια κίνηση, που υπηρετεί ξένα προς το λαό συμφέροντα, μπλέκει τη χώρα μας πιο βαθιά στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και πολέμους.

Φίλες και Φίλοι Συντρόφισσες και Σύντροφοι

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΑ κι από κοντά η ΝΔ και τα άλλα αστικά κόμματα, ισχυρίζονται πως οι ξένες βάσεις αποτελούν «εγγύηση για την ασφάλεια του λαού μας, την ειρήνη στην περιοχή»•

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η ύπαρξη και η δημιουργία νέων Αμερικανικών βάσεων στην Ελλάδα είναι μέρος ενός συνολικότερου σχεδιασμού και ενός μηχανισμού που στόχο έχει την εκμετάλλευση των λαών την καθυπόταξη τους, τη χρησιμοποίηση του εδάφους τους για επεμβάσεις σε βάρος άλλων χωρών αλλά και σε βάρος του ίδιου του ελληνικού λαού

Οι βάσεις εγγυώνται ως ένα βαθμό την ύπαρξη και τη λειτουργία του καπιταλιστικού συστήματος στη χώρα μας

Οι βάσεις είναι ορμητήρια πολέμου, ξερνούν φωτιά κι θάνατο σε βάρος άλλων λαών.

Αυτό έδειξε η αξιοποίηση της βάσης της Σούδας στις αμερικανό-νατοϊκές επιχειρήσεις ενάντια στη Λιβύη και τη Συρία, ή παλιότερα η αξιοποίηση του ελληνικού εδάφους για την επέμβαση και τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας.

βάσεις έχουμε δεκάδες χρόνια, όμως αυτό, στο παραμικρό δεν σταμάτησε την επιθετικότητα της τουρκικής αστικής τάξης, που γκριζάρει τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας στο Αιγαίο.

Το 6% των εδαφών της Κύπρου είναι ξένες βάσεις, όμως αυτές δεν εμποδισαν τη τουρκική εισβολή και κατοχή, το αντίθετο!

Η αλήθεια είναι λοιπόν, πως ούτε για την ασφάλεια των λαών γίνονται οι βάσεις, ούτε για την ειρήνη.

Είναι στρατιωτικά και γεωπολιτικά "εργαλεία", που οι ιμπεριαλιστές "σπέρνουν" στους δρόμους της Ενέργειας, των πρώτων υλών, για να αποκτήσουν πλεονεκτήματα στη μοιρασιά της πίτας των αγορών, στην εξυπηρέτηση των δικών τους μονοπωλίων, που εκμεταλλεύονται τους λαούς, τον φυσικό πλούτο και όλον τον πλούτο που παράγουν με τον ιδρώτα τους οι εργαζόμενοι.

Δεν στήνονται για να παρέχουν ασφάλεια και ειρήνη!

Παλαιότερα ο ΣΥΡΙΖΑ, όταν ήταν ακόμα στην αντιπολίτευση και στην αναμονή για την κυβερνητική καρέκλα, έλεγε πως είχε "στόχο το κλείσιμο όλων των ξένων βάσεων στην Ελλάδα".

Μιλούσε για "άμεση κατάργηση των βάσεων της Σούδας και του Ακτίου".

Δίπλα στο εμπόριο της ελπίδας, είχε και το εμπόριο κάποιων αντιιμπεριαλιστικών συνθημάτων και δήλωνε πως "δε θέλουμε την Ελλάδα στο NATO, ούτε το NATO στην Ελλάδα και αγωνιζόμαστε για τη διάλυση του".

Σήμερα είναι ξεδιάντροπη λογική του, όπως κι όλων εκείνων που υποστηρίζουν την εμφάνιση νέων βάσεων στη χώρα μας.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ υπηρετεί συμφέροντα μονοπωλιακών ομίλων, προωθεί στοχεύσεις τους στην ευρύτερη περιοχή, προκειμένου να επεκτείνουν τις μπίζνες τους, να αυξήσουν τα κέρδη τους, να αρπάξουν μεγαλύτερο κομμάτι από τη λεία της μοιρασιάς κατά των λαών.

Αυτή είναι n ακριβής μετάφραση της περιβόητης "γεωστρατηγικής αναβάθμισης της χώρας" , που δεν εκφράζει κανένα απολύτως λαϊκό συμφέρον.

Όμως οι εργαζόμενοι θα πρέπει να σκεφτούν πως το NATO, στο οποίο συμμετέχει η χώρα μας, καταστρώνει μεγάλα επιχειρησιακά σχέδια, και σχέδια χρήσης πυρηνικών όπλων στα πλαίσια του ανταγωνισμού με τη Ρωσία.

Αυτοί οι σχεδιασμοί σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να περάσουν με το "σακούλι" των "30 αργυρίων", που κουνάει ο πρέσβης των ΗΠΑ, , περιδιαβαίνοντας τη χώρα, για να μετατρέψει τη χώρα, μαζί με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σε μια πελώρια Τρούμπα, σε ένα τεράστιο αμερικανο-νατοϊκό στρατόπεδο.

0 υπουργος Αμυνας Π. Καμμένος σε πρόσφατη συνέντευξη του δήλωσε ότι σε κάθε μονάδα των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, από τη μικρότερη ως τη μεγαλύτερη. υπάρχει γραφείο NATO!

Ρωτάμε:

Υπάρχουν στελέχη στα προαναφερόμενα Νατοϊκά γραφεία που υπηρετούν σε μόνιμη βάση τις ιμπεριαλιστικές αποστολές;

Γιατί τα γραφεία αυτά δεν περιλαμβάνονται στα οργανογράμματα των μονάδων; Είναι μυστικά; Κι αν ναι, ποιοι ακριβώς τα γνωρίζουν;

Ποιο είναι το κόστος αυτών των υπηρεσιών, αλλά και η συνολική δαπάνη της χώρας για το NATO και την EE ;

Σε κάθε περίπτωση η θέση του ΚΚΕ είναι ξεκάθαρη:

Κανένα στέλεχος των ΕΔ ανεξάρτητα βαθμού ή κλάδου που ανήκει, δεν έχει λόγο να στελεχώνει και να υπηρετεί μεταξύ άλλων και σε τέτοιου είδους υπηρεσίες, που ματώνουν λαούς της περιοχής!

Φίλες και Φίλοι Συντρόφισσες και Σύντροφοι

Ιδιαίτερα οι στρατευμένοι, τα εν ενεργεία στελέχη, καθώς και απόστρατοι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, πρέπει να βγάλουν συμπεράσματα και να καταδικάσουν αυτή την επικίνδυνη πολιτική και τις λυκοσυμμαχίες. Να συμβάλλουν κι αυτοί στην απομόνωση των ναζιστικών εγκληματικών οργανώσεων, με όποια προβιά και όνομα και αν εμφανίζονται.

ΑΣΤΙΚΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ

0 ΣΥΡΙΖΑ κινείται συστηματικά, με σχέδιο, για να αδυνατίσει τα αντιιμπεριαλιστικά αισθήματα του λαού μας.

Έχει πάρει εργολαβία και διακρίνεται στο ξέπλυμα του Αμερικάνικου και Ευρωενωσιακού ιμπεριαλισμού.

Κανείς σήμερα δεν μπορεί να ξεχάσει τα περί "ΗΠΑ στρατηγικού σύμμαχου" αλλά και τα χειροκροτήματα του Αμερικάνου πρέσβη που αποκάλεσε την κυβέρνηση «μεντεσέ» για τα γεωπολιτικά σχέδια στα Βαλκάνια, για να την αναβαθμίσει λίγο μετά σε «προτιμώμενο εταίρο»!

Φίλες και Φίλοι

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προσπαθεί να βιάσει την αλήθεια και να παρουσιάσει το NATO και την EE ως δυνάμεις Σταθερότητας και Ασφάλειας,

Αυτό είναι ραγιαδισμός, είναι λόγια υποτέλειας και μας θυμίζουν ανάλογες συμπεριφορές τόσο επί τουρκοκρατίας, όσο και κατά τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής.

Υπήρχαν και τότε δυνάμεις, κυρίως στην άρχουσα τάξη και στους πολιτικούς και ιδεολογικούς μηχανισμούς της που χαρακτήριζαν τους Έλληνες επαναστάτες επί τουρκοκρατίας ως ληστές και αναρχικούς και ότι η καταπίεση και εκμετάλλευση του ελληνικού λαού ήταν «θέλημα Θεού» και δεν έπρεπε να αντιδρούμε.

Το ίδιο διακήρυτταν και στη διάρκεια της γερμανικής κατοχής αντίστοιχες δυνάμεις.

«Αν δεν αντιστεκόσουν στο Γερμανό κατακτητή δεν είχες να πάθεις τίποτα μάλιστα μπορούσες να κερδίσεις και κάτι».

Μήπως δεν ήταν η άρχουσα τάξη και τα επιτελεία της που κάλεσαν τους εγγλέζους αργότερα να πνίξουν το λαϊκό κίνημα και να καταδιώξουν το Κ.Κ.Ε.;

Μήπως δεν ήταν οι ίδιες δυνάμεις πού διακήρυτταν αργότερα οτι «ο αμερικανικός ιμπεριαλισμός είναι ανίκητος», ότι τίποτα δεν γίνεται και ότι πρέπει να τα έχουμε καλά μαζί του;

Μήπως σήμερα δεν λένε για τις αμερικανικές βάσεις ότι πρέπει να γίνουν αποδεκτές, γιατί όλο και κάποιο δολάριο θα μείνει στη χώρα μας;



Ακόμη και έτσι να ήταν , που δεν είναι, -- γιατί εκατομμύρια ευρώ ξοδεύονται από τον ελληνικό λαό για δαπάνες του ΝΑΤΟ, για αγορά οπλικών συστημάτων για τις ανάγκες του αμερικανικού ιμπεριαλισμού, για την χρηματοδότηση και αποστολή ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στο εξωτερικό για τα συμφέροντα του ΝΑΤΟ,,--- ποιος τίμιος Έλληνας , ποιος λαϊκός άνθρωπος θα δέχονταν τη λειτουργία των ξένων βάσεων για στρατιωτικές επεμβάσεις σε βάρος γειτονικών λαών , για πολέμους και καταστροφές ενάντια σε γειτονικές χώρες;

Μόνο ένας κυνικός κεφαλαιοκράτης που θα έβγαζε χρήματα μέσα από την πόλεμο και την καταστροφή των λαών θα μπορούσε να το πει αυτό.



Για ποια εθνική ανεξαρτησία μιλάνε, για ποια περήφανη εξωτερική πολιτική, για ποια πατρίδα, για πιο γεωστρατηγικό ρόλο της Ελλάδας στην περιοχή;

Οταν τα λένε όλα αυτά τα άλλα αστικά κόμματα εκτός από το κόμμα της εργατικής τάξης, το ΚΚΕ, εννοούν την εξυπηρέτηση των συμφερόντων της άρχουσας τάξης της Ελλάδας, αυτης που κατέχει τον πλούτο που παράγουν οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα.

Ταυτίζουν δηλαδή τα συμφέροντα του ελληνικού λαού και της Ελλάδας με τα συμφέροντα της Ελληνικής άρχουσας τάξης και των αμερικανών και ευρωπαίων ιμπεριαλιστών

Κριτήριο πατριωτισμού στις μέρες μας είναι ο αγώνας ενάντια στην ύπαρξη των ξένων βάσεων στην Ελλάδα-- κριτήριο πατριωτισμού είναι να υπηρετεί ο ελληνικός στρατός την άμυνα της χώρας και όχι τα σχέδια των Αμερικανών και ευρωπαίων ιμπεριαλιστών.

Κριτήριο πατριωτισμού είναι η φιλία και η αδελφοσύνη ανάμεσα στους λαούς και η ύπαρξη κοινωνικών συστημάτων που λειτουργούν σε όφελός τους.

Τρίβουν τα χέρια τους οι ιμπεριαλιστές και οι ντόπιοι συνεργάτες τους όταν κατευθύνουν τη δίκαιη λαϊκή δυσαρέσκεια και αγανάκτηση από τις αντιλαϊκές πολιτικές των ελληνικών αστικών κυβερνήσεων ενάντια στους γειτονικούς λαούς ή στη συμμετοχή σε εθνικιστικά συλλαλητήρια την ώρα που έχουμε το λύκο μεσα στο σπιτι μας.

Με τον τρόπο αυτό βγάζουν από το στόχαστρο της λαϊκής δυσαρέσκειας και οργής τους πραγματικούς υπαίτιους για τους κινδύνους ενάντια στην εθνική μας ανεξαρτησία και την Ειρήνη στην περιοχή...

Κρύβουν τις κυριες αιτίες για τα προβλήματα και την ένταση που υπάρχει ανάμεσα στα γειτονικά κράτη

Ποια, όμως, είναι η αλήθεια;

To NATO από την ώρα που γεννήθηκε ήταν η "αιχμή του δόρατος" του εύρω-αμερικάνικου ιμπεριαλισμού ενάντια στην ΕΣΣΔ και στις άλλες σοσιαλιστικές χώρες τότε. Άλλωστε γι αυτό ιδρύθηκε.

Υπήρξε μεγάλη "εργαλειοθήκη" για επεμβάσεις σε βάρος άλλων λαών και στήριγμα για την εξουσία της κάθε αντιδραστικής αστικής τάξης στο εσωτερικό διαφόρων χωρών.

Μαζί με το NATO, βαδίζει και η EE, με την παραπέρα στρατιωτικοποίησή της.

Οι δυο αυτές ενώσεις, μόνο φιλικές δεν είναι προς τους λαούς.

ΗΠΑ και EE ηγούνται στους οικονομικούς κι εμπορικούς πολέμους.

Κι όταν αυτοί δεν φτάνουν, τότε το λόγο αναλαμβάνουν τα οπλικά τους συστήματα.

Οι αντιθέσεις οξύνονται, όπως δείχνει και η πολιτική Τράμπ –ΗΠΑ, που ενισχύει τον «προστατευτισμό» στις διεθνείς Οικονομικές σχέσεις, ξεκινώντας εμπορικούς πολέμους με την Κίνα και την Ε.Ε., καθώς και με τη Ρωσία, με την οποία πυκνώνουν και οι γεωπολιτικές αντιθέσεις.

Η απόφαση της κυβέρνησης Τραμπ να αποχωρήσει από τη συμφωνία περιορισμού των πυρηνικών όπλων, που είχε συναφθεί μεταξύ ΗΠΑ και Σοβιετικής Ένωσης το 1987, αποδεικνύει πόσο επικίνδυνα κλιμακώνονται οι ανταγωνισμοί ανάμεσα στα ιμπεριαλιστικά κέντρα .

Σήμερα στον κόσμο υπάρχουν πολλές "ανοικτές πληγές", που κάθε χρόνο προκαλούν χιλιάδες νεκρούς, ξεσπιτώνουν εκατομμύρια μετανάστες και πρόσφυγες που βασανίζονται σε άθλιες συνθήκες από εδώ κι από εκεί, θύματα της πιο σκληρής καπιταλιστικής εκμετάλλευσης και των κάθε είδους δουλεμπορικών κυκλωμάτων.

Στην περιοχή μας μαίνεται και περνά από διάφορες φάσεις, ο πόλεμος στη Συρία, στο Ιράκ, στη Λιβύη, στην Ουκρανία.

Τα Βαλκάνια, που βρίσκονται στο επίκεντρο σφοδρών αντιπαραθέσεων και σύγκρουσης συμφερόντων, εξακολουθούν να κουβαλάνε ένα μεγάλο "φορτίο πυρίτιδας", που αυξάνεται γεωμετρικά με τον στόχο που έχει τεθεί από τους Αμερικάνους κι Ευρωπαίους ιμπεριαλιστές για την ένταξη των Δυτικών Βαλκανίων σε NATO και EE.

Αυτός είναι κι ο λόγος ύπαρξης της συμφωνίας των Πρεσπών, που είναι μια συμφωνία εξίσου κακή για τον ελληνικό λαό και για το λαό της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας. Γιατί ισχυροποιεί τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις του NATO και της EE, οξύνοντας τους ανταγωνισμούς με τις άλλες δυνάμεις στην περιοχή μας.

Κι είναι εις διπλούν κακή, με την έννοια πως διατηρεί κι ενισχύει τον αλυτρωτισμό, με την απαράδεκτη αποδοχή της αντιϊστορικής αντίληψης περί "μακεδόνικης γλώσσας" και "μακεδόνικης ιθαγένειας" κι από την άλλη πλευρά, με τον εξίσου αλυτρωτικό ισχυρισμό, ότι "η Μακεδονία είναι μία και ελληνική", όταν είναι πασίγνωστο το αποτέλεσμα των Βαλκανικών πολέμων και η δημιουργία κρατών στην περιοχή της πρώην ενιαίας γεωγραφικά Μακεδονίας, από το 1913.

Περιπλέκει έτσι τα πράγματα, που συνιστούν μια ακόμη "νάρκη" για το μέλλον των σχέσεων των λαών της περιοχής.

Λέγεται ότι η ένταξη στο NATO και στην EE είναι εγγύηση της ύπαρξης και της εδαφικής ακεραιότητας του γειτονικού μας κράτους. Αυτό ισχύει στον ίδιο βαθμό που ένας λύκος μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια και την ακεραιότητα ενός προβάτου.

Η συμφωνία των Πρεσπών έγινε για να ανοίξει ο δρόμος των Δυτικών Βαλκανίων για το NATO και την EE, όχι για να διασωθεί το γειτονικό κράτος.

Άλλωστε είναι οι ίδιες δυνάμεις, που τώρα παρουσιάζονται ως "εγγυητές", που "πετσόκοψαν" την ενιαία Γιουγκοσλαβία, "ανοίγοντας τους ασκούς του Αιόλου", για να προωθήσουν τα δικά τους συμφέροντα.

Οι ιμπεριαλιστές, αν το αποφασίσουν, αν το επιβάλλουν τα συμφέροντα τους, θα κάνουν τα πάντα για να διαλύσουν αυτό ή οποιαδήποτε άλλο κράτος.

Και υπάρχουν πολλά παραδείγματα ιστορικά, παλιότερα και πιο σύγχρονα.

Στα χρόνια μας είναι οι ιμπεριαλιστικές ενώσεις που έκοψαν ένα κομμάτι από τη Σερβία, το Κόσοβο, που από την 1η Γενάρη του 2019 ατύπως ενώνεται με την Αλβανία, κάνοντας έτσι το πρώτο βήμα για τη "Μεγάλη" ή «μεγαλύτερη Αλβανία».

Εξέλιξη, που είναι αρνητική και για τον αλβανικό λαό και τους άλλους λαούς, που προσπαθούν να τους εθίσουν στο "ναρκωτικό" του μεγαλοϊδεατισμού, που τόσα δεινά έχει προκαλέσει στην περιοχή μας και κρύβει τα κοινά συμφέροντα των λαών απέναντι στις αστικές τάξεις και τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις που τους καταδυναστεύουν και που είναι ο πραγματικός τους αντίπαλος.

Δυστυχώς το ντόμινο της αλλαγής συνόρων, των στρατιωτικών επεμβάσεων, των διαμελισμών χωρών, όπως δείχνει και η Συρία, είναι στο βασικό "μενού" της εποχής του ιμπεριαλισμού που ζούμε, που χαρακτηρίζεται από τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς.

Η έξαρση του αντιδραστικού εθνικισμού, η προσπάθεια ελέγχου και εκμετάλλευσης των μειονοτήτων, είναι μια καθημερινή "συνταγή", που αξιοποιείται γα το "διαίρει και βασίλευε" σε βάρος των λαών.

Η πείρα, με οδυνηρό τρόπο έχει αποκαλύψει, πως η πολυδιαφημιζόμενη "εθνική ενότητα" είναι μύθος. Καλλιεργείται για να διατηρεί τους εργαζόμενους δέσμιους και κάτω απο την μπότα των συμφερόντων των εκμεταλλευτών τους, να μπαίνουν κάτω από "ξένη σημαία".

Το ότι το NATO κι η EE δεν αποτελούν εγγύηση, δεν χρειάζεται να πάμε πολύ μακριά, για να το δούμε.

Δέστε τι γίνεται στα ελληνοτουρκικά, όπου η Τουρκία, που είναι υποτίθεται "σύμμαχος" μας στο NATO, απειλεί την Ελλάδα με πόλεμο, εάν αυτή εφαρμόσει το διεθνές δίκαιο της θάλασσας.

Έχει γκριζάρει το μισό Αιγαίο, όπου το NATO δεν αναγνωρίζει σύνορα, ενισχύοντας έτσι τις τουρκικές διεκδικήσεις, που εκδηλώνονται στα πλαίσια των ανταγωνισμών των αστικών τάξεων.

Η επιθετικότητα της Τουρκίας στοχεύει στην προώθηση των συμφερόντων της τουρκικής αστικής τάξης, των μεγάλων οικονομικών ομίλων, να ελέγξουν τις πλουτοπαραγωγικές πηγές σε μια περιοχή που ανακαλύπτονται κοιτάσματα ενεργειακού πλούτου.

Φίλες και Φίλοι Συντρόφισσες και Σύντροφοι

Το ΚΚΕ από τη δεκαετία του 1960 και πιο πριν, και αυτοτελώς αλλά και μέσα από τις γραμμές του κινηματος ειρήνης, δεκαετίες τώρα, έδινε και δίνει τη μάχη για την απομάκρυνση των Αμερικανικών βάσεων .

Το Κ.Κ.Ε. βρέθηκε στην πρώτη γραμμή μαζί με άλλες λαϊκές δυνάμεις ενάντια στον πόλεμο κατά της Γιουγκοσλαβίας και κατά του διαμελισμού της από τις ίδιες αυτές δυνάμεις που σήμερα παρουσιάζονται από την κυβέρνηση ως συντελεστές σταθερότητας και εγγυητές της ειρήνης στα Βαλκάνια… στάθηκε στην πρώτη γραμμή ενάντια στον πόλεμο κατά του Ιράκ, του Αφγανιστάν αλλά και της Συρίας.

Είναι το μόνο κόμμα το οποίο αγωνίζεται με συνέπεια και συνέχεια ενάντια Νατοϊκή παρουσία στη χώρα μας.

Κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει τον αγώνα που έδωσαν οι κομμουνιστές και οι κομμουνίστριες- ιδιαίτερα στη Μακεδονία-- όταν οι αμερικανοί και ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές εξαπέλυσαν πόλεμο ενάντια στο γιουγκοσλαβικό λαό.

Τον αγώνα που δώσαμε για τον πόλεμο που εξαπέλυσε Ισραήλ ενάντια στον παλαιστινιακό λαο.

Κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει τους αγώνες ενάντια στην απόβαση αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων στις ακτές του Λιτοχώρου , ενάντια στην παρουσία και τα γυμνάσια αμερικανικού στρατού στις παρυφές του Ολύμπου, τη σύλληψη και την άσκηση βίας σε βάρος του συντρόφου μας Ζαχαρία Καρακίτσιου αλλά και τη φυλάκιση του στον αγώνα που έδινε υπερασπιζόμενος την πατρίδα του το Λιτόχωρο

κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει τον αγώνα μας μέσα από την Επιτροπή Ειρήνης Κατερίνης τις δεκάδες πορείες και συλλαλητήρια στο νομό Πιερίας.

Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ συνεχίζουν τον αγώνα μαζί με την εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα και τη νεολαία, απαιτούν:

Να μην χρησιμοποιηθεί η Ελλάδα ως ορμητήριο των ιμπεριαλιστών.

Να κλείσει η βάση της Σούδας και όλες οι ξένες βάσεις στην Ελλάδα.

Να επιστρέψουν οι Έλληνες στρατιωτικοί από αποστολές εκτός συνόρων.

Καμιά συμμετοχή ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό.

Να δυναμωθεί η πάλη για την αποδέσμευση απ' το NATO και την EE.

Να δυναμώσει η κοινή πάλη κι αλληλεγγύη των λαών ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και το σύστημα που τον γεννά.

Η αναγκαιότητα να δυναμώσει ο αγώνας εναντια στα μονοπωλια και τον καπιταλισμο προβάλλει καθημερινά πιο έντονα.

Ο δρόμος της πάλης του λαού θα βγάλει ως εκεί.

Ως την κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής, τον κεντρικό σχεδιασμό της οικονομίας, την εργατική εξουσία, που θα εξαλείψει και τις αιτίες που τους προκαλούν στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους.

Ο λαός μας έχει δείξει στο παρελθόν τη δύναμη του.

Πρόσφατα τιμήσαμε το μεγαλειώδη αγώνα της απελευθέρωσης της Αθήνας από τον Ελληνικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Στρατό (ΕΛΑΣ).

Σε λίγες μέρες θα τιμήσουμε το πραγματικό "ΟΧΙ", που είπε ο λαός μας στον ιταλό-γερμανικό φασισμό, πριν 78 χρόνια, γράφοντας την ηρωική εποποιία της Εθνικής Αντίστασης, με μπροστάρη το ΚΚΕ.

Και σήμερα μπορεί και πρέπει να δείξει τη δύναμη του!

Ό,τι και να κάνουν οι απολογητές του καπιταλισμού, δεν μπορούν να αλλάξουν τη βάρβαρη φύση του συστήματος, γιατί αυτό γεννάει ιμπεριαλιστικούς πολέμους, φτώχεια, προσφυγιά.

Η συνεπής πάλη για την ειρήνη, για τη συναδέλφωση των λαών συνδέεται αναπόσπαστα με την πάλη για την ανατροπή της καπιταλιστικής Βαρβαρότητας, για το σοσιαλισμό, για να ζήσουν οι λαοί ειρηνικά, να απολαμβάνουν τον πλούτο που παράγουν.

Συνεχίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις!



Βροντοφωνάζουμε όλοι μαζί : «ΕΞΩ TO NATO ΚΑΙ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ».