Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2018

Αγιασμός για την έναρξη των μαθημάτων της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος

Τη Δευτέρα 1 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε ο Αγιασμός έναρξης μαθημάτων της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής και Παραδοσιακών Οργάνων της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος «Όσιος Διονύσιος ο εν Ολύμπω».


Η τελετή πραγματοποιήθηκε στη Βαρνάβειο Βιβλιοθήκη και τον αγιασμό τέλεσε ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης Παύλος Ντούρος, ο οποίος μετά το πέρας της Ακολουθίας αφού εξέφρασε τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Γεωργίου, τόνισε το διαχρονικό χρέος του ανθρώπου να υμνολογεί τον Θεό και εξήρε τους καθηγητές της σχολής για το πολυδιάστατο έργο τους.


Εν συνεχεία ο Διευθυντής της Σχολής κ. Μανούσης ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο κ. Γεώργιο για την αμέριστη πατρική αγάπη και συμπαράσταση με την οποία περιβάλλει την Σχολή διαβεβαιώνοντας ταυτόχρονα ότι όλοι οι καθηγητές αόκνως και με πλήρη συναίσθηση θα συνεχίσουν να εργάζονται υπηρετώντας το άγιο αυτό διακόνημα.

Σκοπός και στόχος της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής είναι η καλλιέργεια του πατροπαράδοτου εκκλησιαστικού ήθους και της αγάπης των σπουδαστών προς την εκκλησιαστική μουσική, η ανάδειξη νέων ιεροψαλτών και η δημιουργία βυζαντινών χορών που θα κοσμούν τα αναλόγια των Ιερών Ναών της Ιεράς Μητροπόλεως.

Επίσης, το ενδιαφέρον της Σχολής στρέφεται στη διατήρηση και διάδοση της παραδοσιακής ελληνικής μουσικής, συμβάλλοντας ταυτόχρονα στη διάσωση και ανάδειξη αυτού του είδους μουσικής.

Η διδασκόμενη ύλη είναι η καθορισμένη από το αρμόδιο Υπουργείο Πολιτισμού και στο τέλος της φοίτησης δίδονται πιστοποιημένοι τίτλοι σπουδών από το Υπουργείο.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο τηλ. 2351077808 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση:info@imkitrous.gr.