Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2018

Οι υποψήφιοι Δήμαρχοι σας εύχονται για την σημερινή ημέρα...


Διαβάστε τις ευχές των υποψηφίων Δημάρχων της πόλης μας για τον φετινό εορτασμό της απελευθέρωσης της Κατερίνης:







ΜΗΝΥΜΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΝΤΑΝΤΑΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ


«16 Οκτωβρίου 1912. Ημερομηνία ορόσημο για την πόλη της Κατερίνης. Η απαρχή μιας νέας, ελεύθερης πορείας. Οι ήρωες μας, των οποίων τη μνήμη τιμούμε σήμερα, μας έδειξαν το δρόμο για ένα αισιόδοξο μέλλον χωρίς φόβο, διχόνοιες και συμβιβασμούς.

Σφράγισαν με τη θυσία τους το αδιαπραγμάτευτο της ελευθερίας. Μας όρισαν ηθικά υπεύθυνους για τη διαφύλαξη της ακεραιότητας της πατρογονικής μας γης, της δημοκρατίας, του αγώνα για τη διαρκή εξέλιξη του τόπου μας και θεματοφύλακες της ηρωικής ιστορίας μας.

Σήμερα τιμούμε όλους αυτούς τους επώνυμους και ανώνυμους ήρωες που έδωσαν τη ζωή τους για μια Ελεύθερη Κατερίνη, Πόλη της Προόδου και των Ίσων Ευκαιριών.

Ας μιμηθούμε το παράδειγμά τους. Το οφείλουμε στους προγόνους μας, στους εαυτούς μας, στα παιδιά μας».


---------------------------------------------------------------------------------


Θανάσης Λιακόπουλος: «Σήμερα περισσότερο από ποτέ χρειάζεται να θυμόμαστε την ιστορία μας και να αγωνιζόμαστε για την πατρίδα μας»




16 Οκτωβρίου 2018. Ημέρα γιορτής για την πόλη μας, την Κατερίνη. Ημέρα γιορτής για την απελευθέρωσή μας από τον τουρκικό ζυγό. Ημέρα τιμής για τους πεσόντες που έγιναν παράλληλα και εμπνευστές μας.

Ημέρα όμως και υπενθύμισης: Των αγώνων των Ελλήνων, της ομοψυχίας, του θάρρους, της αποφασιστικότητας, της προσήλωσης στον δίκαιο στόχο.

Διότι σήμερα, περισσότερο από ποτέ, αξίζει να θυμόμαστε αυτή τη μέρα ορόσημο για την Κατερίνη, την παρουσία της στη χώρα, την ανάπτυξή της, την πορεία της στον χρόνο. Για να αποτελεί η 16η Οκτωβρίου θύμηση και παράδειγμα για τους αέναους αγώνες. Ειδικά αυτές τις κρίσιμες μέρες τις οποίες ζει η Ελλάδα καθώς το ονοματολογικό ζήτημα διάγει μια δύσκολη φάση, διότι συζητούνται στη Βουλή της γειτονικής μας χώρας οι τροποποιήσεις του Συντάγματος της ΠΓΔΜ βάσει όσων ορίζουν τα άρθρα της Συμφωνίας των Πρεσπών. Εμείς έχουμε ήδη δηλώσει πως δεν την εγκρίνουμε και πως θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια για να υπερασπιστούμε τον τόπο μας και να κρατήσουμε ζωντανή τη φλόγα του ελληνισμού, όπως ακριβώς μας διδάσκει η 16η Οκτωβρίου. Διότι η Μακεδονία είναι και θα παραμείνει ελληνική. Και επειδή σήμερα, περισσότερο από ποτέ, χρειάζεται να θυμόμαστε την ιστορία μας και να αγωνιζόμαστε για την πατρίδα μας».