Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2018

Ράχη Πιερίας - Πάτρια: Άνοιξε η αυλαία των εκδηλώσεων (φωτορεπορτάζ)

Αφιερωμένες στην Ελληνική οικογένεια είναι φέτος οι εκδηλώσεις παράδοσης και πολιτισμού «Τα Πάτρια», η αυλαία των οποίων άνοιξε το απόγευμα της Πέμπτης 17/10, στη Ράχη Πιερίας, με την υποδοχή της θαυματουργού ι. εικόνος της Υπεραγίας Θεοτόκου...

που φυλάσσεται στον Καθεδρικό Ναό Θ. Αναλήψεως Κατερίνης, και την συλλιτάνευσή της με το ι. Λείψανο του Αγίου Λουκά του Ευαγγελιστού, ενώ ακολούθησε Μέγας Πανηγυρικός εσπερινός.

Σήμερα το πρωί, αμέσως μετά την Πανηγυρική Θ. Λειτουργία στον Ι. Ν. Αγίου Λουκά Ράχης έγινε στο Πνευματικό Κέντρο των «ΠΑΤΡΙΩΝ» η επίσημη έναρξη των εκδηλώσεων και του επιστημονικού συνεδρίου, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης & Πλαταμώνος κ.κ. Γεώργιο και αμέσως μετά η εισαγωγική ομιλία από την Βαρβάρα Καλογεροπούλου-Μεταλληνού, Δρ Θεολογίας-Φιλόλογο, με θέμα: «Μητέρα και γιαγιά σε ρόλο παιδαγωγού». Προηγήθηκε χαιρετισμός από τον πρόεδρο του συλλόγου Δημήτρη Ντούρο, ενώ το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας έκλεισε με γεύμα.

Επιστημονικό συνέδριο με καταξιωμένους ομιλητές το διήμερο 20/21 Οκτωβρίου, χορευτικά δρώμενα στις 21/10, συναυλία παραδοσιακού & έντεχνου τραγουδιού με τον Δημήτρη Υφαντή στις 20/10, συνθέτουν το πλούσιο πρόγραμμα των εκδηλώσεων.

Τα δρώμενα - θεσμό για την Πιερία και την ευρύτερη περιοχή διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Τα Πάτρια», με συνδιοργανωτή τον Οργανισμό Πολιτισμού (ΟΠΠΑΠ) του Δήμου Κατερίνης, με την υποστήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας.