Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2018

Σ.Ι.Υ.Ν.Π ‘‘Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ’’. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Το Σ.Ι.Υ.Ν.Π ‘‘Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ’’ καταγγέλλει στους εργαζόμενους της Πιερίας την απόλυση της συναδέλφισσας μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του σωματείου μας...

επειδή συμμετείχε στο συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης ως εκλεγμένη αντιπρόσωπος. Παρά τις προσπάθειες της διοίκησης του ΣΙΥΝΠ και ενός μέλος της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας να γίνει συνάντηση με τον επιχειρηματία στα πλαίσια της κοινωνικής συμμαχίας (εφόσον πρόκειται για μικρό επιχειρηματία), έτσι ώστε να επιστρέψει στη δουλειά της η εργαζόμενη και να λήξει εδώ το θέμα, ο επιχειρηματίας αρνήθηκε παίζοντας κρυφτούλι.

Αυτήν η συμπεριφορά του συγκεκριμένου επιχειρηματία δεν μας προκαλεί εντύπωση. Πρόκειται για μια συνηθισμένη συμπεριφορά ασυδοσίας η οποία ανδρώνεται μέσα από τον εργασιακό μεσαίωνα που οικοδομούν όλες οι κυβερνήσεις θεωρώντας τους εργαζομένους αναλώσιμα φθηνά υλικά για να αυγαταίνουν τα κέρδη τους και ιδιαίτερα των επιχειρηματικών ομίλων..

Αυτή η καθαρή έξοδος από τα μνημόνια και η δίκαιη ανάπτυξη που διαλαλεί η κυβέρνηση, για τους εργαζόμενους σημαίνει κατάργηση των ΣΣΕ, απελευθέρωση των απολύσεων, ευέλικτες μορφές απασχόλησης, νόμοι που βάζουν εμπόδια στο απεργιακό δικαίωμα, ωμή παρέμβαση στο συνδικαλιστικό κίνημα αξιοποιώντας τους εργατοπατέρες, τα δικαστήρια και τώρα και το “συνδικαλιστικό της ασφάλειας” και την αστυνομία. Σκοπός τους η υπονόμευση του εργατικού κινήματος για να μην αντιδρούν οι εργαζόμενοι έτσι ώστε οι επιχειρηματίες να έχουν τα χέρια τουςλυμένα, όποτε θέλουν να απολύουν με αστείες δικαιολογίες, όποτε θέλουν να πληρώνουν, όπως θέλουν να αξιοποιούν τους εργαζόμενους, κλπ.

Καλούμε την κυβέρνηση και την Επιθεώρηση Εργασίας χωρίς περιστροφές να πάρουν μέτρα για να επανέλθει στη δουλειά της η εργαζόμενη-μέλος του Δ.Σ του Συνδικάτου μας

Το Συνδικάτο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πιερίας “Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ’’ δεν θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια. Θα υπερασπιστεί το δικαίωμα στη δουλειά, το δικαίωμα των εργαζομένων στην ελεύθερη συνδικαλιστική δράση. Θα συνεχίσει να αντιπαλεύει την άθλια πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αλλά και των προκατόχων της.

Οι εργαζόμενοι δεν είναι αναλώσιμα υλικά, ούτε δούλοι των αφεντικών. Είναι αυτοί που παράγουν τον πλούτο και έχουν δικαιώματα.

Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, η δύναμή μας είναι το συνδικάτο, το εργατικό κίνημα, η αλληλεγγύη όλων των εργαζομένων απέναντι στη βαρβαρότητα που οικοδομεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και πρέπει να την ανατρέψουμε. Έχουμε τη δύναμη. Το ποτάμι δε γυρίζει πίσω.

Καλούμε όλα τα συνδικάτα του νομού στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, να βγουν με ανακοινώσεις. Να μην επιτρέψουν την απόλυση της συναδέλφισσας.

Η απόλυση δε θα περάσει

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα στις 8 Νοέμβρη σε πανεργατική απεργία. Σύνθημά μας ‘‘Μπροστά οι δικές μας ανάγκες και όχι τα κέρδη των λίγων’’.

Απαιτούμε εδώ και τώρα να ανακληθεί η απόλυση της συναδέλφισσάς μας. Κανένα εμπόδιο στη συνδικαλιστική δράση!