Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΠΙΕΡΙΑΣ. Για την κινητοποίηση των μαθητών – παιδιών μας ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ

Του Φώντα Μπαραλιάκου
Οικονομολόγου – Συμβούλου Επιχειρήσεων


Διάβασα με προσοχή την χθεσινή ανακοίνωση της Ένωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΕΛΜΕ) Πιερίας, που με λίγα λόγια κατηγορεί ένα πολιτικό φορέα (αν μπορούμε να τον αποκαλούμε έτσι) για υποκίνηση και καπέλωμα των οργανωμένων αντιδράσεων των μαθητών που λαμβάνουν χώρα το τελευταίο διάστημα σε σχολεία της Πιερίας για την συμφωνία των Πρεσπών.





Στα μαθητικά μας χρόνια έχουμε διαδηλώσει κατά καιρούς και μάλιστα μετά από προτροπή των καθηγητών μας, για μια σειρά θεμάτων που απασχολούσαν μια ομάδα ατόμων (κυρίως αριστερών) και φυσικά εμείς δεν τα γνωρίζαμε. Θυμάμαι πορείες για τις «βάσεις του θανάτου» , για τους «φονιάδες» των λαών τους Αμερικάνους, για τη λιτότητα, το Κυπριακό, για την δημόσια και δωρεάν παιδεία και άλλα πολλά.

Δεν θυμάμαι τότε να κατηγορήθηκε κανένας ότι υποκινούσε τις κινητοποιήσεις των μαθητών. Μάλλον όλα αυτά τότε, θεωρούνταν αυτονόητα …

Σήμερα τα παιδιά μας βγήκαν στους δρόμους, ειρηνικά και μέσα στα πλαίσια του σεβασμού του συνανθρώπου, χωρίς να προκαλέσουν το κοινό αίσθημα (το αντίθετο θα έλεγα) για να διαμαρτυρηθούν για την συμφωνία των Πρεσπών.

Την συμφωνία που δίνει τη μακεδονική ιθαγένεια στα Σκόπια, δίνει τη μακεδονική γλώσσα στα Σκόπια, δίνει πρόσβαση στην ελληνική ΑΟΖ στα Σκόπια, θα ξαναγράψει τα βιβλία της Ιστορίας, θα απαγορεύσει τα Συλλαλητήρια για τη Μακεδονία, θα παρέχει βοήθεια στα Σκόπια με αγωγούς φυσικού αερίου και πετρελαίου, θα δώσει την τεχνογνωσία μας στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, θα μας αναγκάσει να ονομάζουμε τις περιοχές, τις πόλεις, τα χωριά στα Σκόπια με τα ονόματα που θέλουν οι Σκοπιανοί, αναγκάζει την Ελλάδα να βοηθήσει τα Σκόπια να μπουν σε όλους τους Οργανισμούς στους οποίους ανήκουμε και όχι μόνο στο NATO και την Ευρωπαϊκή Ένωση !!!

Αυτή λοιπόν την αυθόρμητη κίνηση των μαθητών πάνε να την «πιστώσουν» σε ένα συγκεκριμένο χώρο, που «με πρόσχημα το Μακεδονικό προσπαθούν να σπείρουν τον εθνικισμό και το μίσος», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Πιερίας στηριζόμενη σε αναρτήσεις στο διαδίκτυο.

Οι δικές μου πληροφορίες (και να είστε σίγουροι ότι το ερεύνησα αυτό και ως πατέρας δυο παιδιών που συμμετείχαν στην πορεία των μαθητών που έγινε στο κέντρο της Κατερίνης στις 13 Νοεμβρίου, κατά της συμφωνίας των Πρεσπών, τραγουδώντας το «Μακεδονία ξακουστή» καταχειροκροτούμενοι από τους πολίτες της Κατερίνης) λένε ότι τουλάχιστον στην Πιερία δεν υπάρχει καμία πολιτική ενθάρρυνση – υποκίνηση για την κινητοποίηση των μαθητών.

Χαίρομαι πραγματικά που οι νέοι μας έδειξαν αντανακλαστικά ενάντια στην επαίσχυντη συμφωνία που ξεπουλάει την Μακεδονία μας και καταδικάζει το μέλλον της πατρίδας μας.

Χαίρομαι που ξεσηκώνονται για την Πατρίδα !

Χαίρομαι που ο ωχαδερφισμός και η μοιρολατρία μετατρέπονται σε ξεσηκωμό και εναντίωση.

Και τελικά, αν δεν αξίζει να εναντιωθούν οι μαθητές μας, τα παιδιά μας, με τον δικό τους τρόπο, ειρηνικά, τότε τι αξίζει ;

Τα παιδιά μας, δηλαδή το μέλλον μας, αγαπάνε την Πατρίδα μας και δε μένουν θεατές .

Έχουν άποψη και την εκφράζουν. Εκδηλώνουν την πατριωτική τους ευαισθησία μαζί με όλους τους Έλληνες που είναι αντίθετοι στη συμφωνία των Πρεσπών.


Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ !!!!