Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2018

ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΤΗ ΝΑΥΠΑΚΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ

Διήμερη εκδρομή στο Γαλαξίδι, τη Ναύπακτο και το Μεσολόγγι διοργάνωσε το Λύκειο των Ελληνίδων Κατερίνης στις 17 και 18 Νοεμβρίου 2018 για τις φίλες και τα μέλη του.


Το Γαλαξίδι με το παλιό εμπορικό λιμάνι και τα αρχοντικά μας έδωσαν την εντύπωση πως ο χρόνος σταμάτησε την εποχή της ακμής του. Το απόγευμα του Σαββάτου κατευθυνθήκαμε στη Μονή Κοίμησης της Θεοτόκου Βαρνάκοβα, χτισμένη στις παρυφές των Βαρδουσίων ορέων. Ανάμεσα στα αξιοθέατα του μοναστηριού δεσπόζει η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Βαρνάκοβας. Το ίδιο απόγευμα φτάσαμε στην όμορφη Ναύπακτο, κτισμένη αμφιθεατρικά σε πευκόφυτη πλαγιά με το βενετσιάνικο καλοδιατηρημένο κάστρο της.

Κυριακή πρωί ξεκινήσαμε για το ιερό Μεσολόγγι και επισκεφθήκαμε τον Κήπο των Ηρώων με τους τάφους πολλών αγωνιστών, που ιδρύθηκε το 1829 με εντολή του Ιωάννη Καποδίστρια. Στη συνέχεια ξεναγηθήκαμε στο ιστορικό Μουσείο της πόλης. Επισκεφτήκαμε τη λιμνοθάλασσα, έναν εκτεταμένο υγροβιότοπο με τις πελάδες, τη γραφική κωμόπολη Αιτωλικό, χτισμένη σε νησίδα, καταλήγοντας στην Αμφιλοχία για γεύμα. Δια μέσου της Ιονίας Οδού φθάσαμε στα χιονισμένα Ιωάννινα και μέσω Εγνατίας καταλήξαμε στην Κατερίνη γεμάτες από

πολλές εικόνες, εμπειρίες, γνώσεις και πλούσια συναισθήματα.

Την εκδρομή συνόδευε η Πρόεδρος του ΛΕΚ κ. Βάσω Κίτσιου Μπακαλοπούλου, η Αντιπρόεδρος κ. Μαρία Εξάρχου και η Έφορος Λαογραφικού Τμήματος κ. Αθηνά Εξάρχου-Κοκκινίδου.