Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2018

Προβολή της Δευτέρας από την Κινηματογραφική Λέσχη Κατερίνης

H Κινηματογραφική Λέσχη Κατερίνης και το ΤΕΙ Κατερίνης συνεχίζουν τις προβολές στα πλαίσια του θεματικού αφιερώματος ‘Κινηματογράφος και Δικαιοσύνη’. Την προσεχή Δευτέρα 12 Νοεμβρίου προβάλλεται στις 19.30 η ταινία ‘Σκιές και σιωπή’, στο αμφιθέατρο του ΤΕΙ Κατερίνης (είσοδος επί της οδού Κανελλοπούλου-απέναντι από το ΙΚΑ).



Σκιές και σιωπή - To Kill a Mockingbird (1962)
Σκηνοθεσία: Ρόμπερτ Μάλιγκαν

Τρία Όσκαρ και μια εμβληματική θέση στην ιστορία του αμερικανικού σινεμά για την τρομακτικά επίκαιρη διασκευή του θρυλικού μυθιστορήματος της Χάρπερ Λι από τον Ρόμπερτ Μάλιγκαν, με την ερμηνεία ζωής του Γκρέγκορι Πεκ. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι το μυθιστόρημα ‘Όταν σκοτώνουν τα κοτσύφια’ κέρδισε Πούλιτζερ το 1960 και αποτελεί ένα από τα αριστουργήματα της μοντέρνας αμερικανικής λογοτεχνίας.

Το δίδυμο Χάρπερ Λι - Ρόμπερτ Μάλιγκαν, με κέντρο μια δικαστική πλεκτάνη, προσπαθεί να δείξει ότι η έλλειψη σεβασμού, ίσων δικαιωμάτων και κατανόησης οδηγεί στον κανιβαλισμό και τη σύγκρουση η οποία λύνεται μόνο με τη βία. Η ταινία αποτέλεσε σταθμό στην, ας πούμε, στρατευμένη τέχνη της εποχής της αλλά και μετά. Μπορεί να μην είναι τόσο προφανές σήμερα αλλά το ότι γυρίστηκε στο μέσο της ταραγμένης περιόδου του κινήματος για τα πολιτικά-κοινωνικά δικαιώματα των αφροαμερικανών εξηγεί το θόρυβο γύρω από αυτή.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Κινηματογραφική Λέσχη Κατερίνης