Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2018

Ανακοίνωση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α Πιερίας σχετικά με την ‘έλευση’ προσφύγων στην Ολυμπιακή Ακτή.

Δυστυχώς για άλλη μια φορά γίναμε μάρτυρες της αναλγησίας και της προσπάθειας διασποράς ψευδών ειδήσεων, όχι μόνο από τους γνωστούς δήθεν "δημοσιογράφους" και τα blogs που διαθέτουν...

και οι οποίοι είναι έτοιμοι να αναπαράγουν ή να γράψουν δήθεν αποκλειστικά ό, τι ψέμα τους βολέψει ή τους πληρώσουν για να το κάνουν, αλλά και από τον δημοτικό σύμβουλο και αναπληρωτή Δημάρχου κ.Τάκη Λεμονόπουλο, ο οποίος ενώ γνώριζε με τον πιο επίσημο τρόπο ήδη από νωρίς το πρωί της Τρίτης, ότι δεν υπήρχε περίπτωση να εγκατασταθούν πρόσφυγες στην Ολυμπιακή Ακτή ή σε άλλο παραλιακό οικισμό του Νομού, ξεσήκωσε τον κόσμο χρησιμοποιώντας πεζοδρομιακές εκφράσεις ενάντια σε θεσμούς της Πιερίας με κίνδυνο μάλιστα, αναδεικνύοντας ένα θέμα που δεν υπάρχει, να δώσει λαβή σε τουριστικούς πράκτορες και γραφεία να μειώσουν τιμές με πρόσχημα τους δήθεν πρόσφυγες που κατά χιλιάδες θα "φιλοξενούνταν" στην Ολυμπιακή Ακτή.

Αυτοί που πραγματικά αγαπούν τον τόπο τους και όχι τα ψηφουλάκια στην κάλπη, εργάζονται όπως αρμόζει και όπως είχαν δεσμευτεί, χωρίς τυμπανοκρουσίες και προεκλογικές μαζώξεις με πρόσχημα και μόνο το καλό του τόπου, το οποίο στην ουσία με τέτοιου είδους πρακτικές δυναμιτίζεται.

Αγαπητέ Δήμαρχε κύριε Σάββα Χιονίδη, επειδή τις δυο τελευταίες ημέρες ΔΕΝ επικοινωνήσατε με κανέναν βουλευτή του Νομού για να ενημερωθείτε επίσημα για τις ενέργειές τους, ώστε να μην χρειαστεί να γίνει και η προεκλογική μάζωξη στο δημαρχείο, η προσπάθεια δε επικοινωνίας σας πραγματοποιήθηκε μόλις αργά το απόγευμα της Τετάρτης, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε δημοσίως, ότι το θέμα της μη εγκατάστασης προσφύγων και μεταναστών στην παραλιακή ζώνη της Πιερίας ξεκίνησε να διερευνάται από το απόγευμα της Δευτέρας 11/12 και είχε λυθεί ήδη από το πρωί της Τρίτης.

Άρα επί της ουσίας, η εξαγγελία σας για επίσκεψή σας στην Αθήνα είχε πέσει ήδη στο κενό, ή όπως συνηθίζει να λέει και ο σοφός λαός, επρόκειτο για μια ακόμη “τουφεκιά στον αέρα”. Δεν θα χρειαζόταν καν να βγει αυτό το δελτίο τύπου ή να αναστατωθεί τόσος κόσμος, αν όσοι εμπλέκονταν, θέλοντας όντως να προστατέψουν την Πιερία, ενημέρωναν απλά, με ειλικρίνεια και χωρίς πολιτικές σκοπιμότητες, τους πολίτες της Ολυμπιακής Ακτής για την πραγματική διάσταση του θέματος την οποία και γνώριζαν. Σε αυτή την περίπτωση βέβαια, θα έδειχναν εμπιστοσύνη στους βουλευτές του Νομού και στην δέσμευση του Υπουργού Δημήτρη Βίτσα, πράγμα το οποίο ασφαλώς και “δεν συμφέρει πολιτικά”.

Θα θέλαμε πάραυτα να υπενθυμίσουμε με αυτή την ευκαιρία ότι δεν είμαστε όλοι το ίδιο.

Η επιστολή που δημοσιεύσατε επιβεβαιώνει επακριβώς ό, τι αναφέρουμε σε αυτό το δελτίο και η δημοσίευσή της αργά το απόγευμα της Τετάρτης, ενώ την είχατε λάβει το πρωί της ίδιας ημέρας, αποδεικνύει ξεκάθαρα τον προεκλογικό χαρακτήρα της μάζωξης στην οποία ομολογουμένως ήσασταν πολύ-πολύ προσεκτικός, επειδή ακριβώς γνωρίζατε ότι το θέμα είχε τελειώσει. Θέλουμε για ακόμη μία φορά να τονίσουμε ότι οι βουλευτές Πιερίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, με όλους τους τόνους και τρόπους είχαν δηλώσει ότι είναι αντίθετοι στην φιλοξενία προσφύγων και μεταναστών στην Παραλιακή ζώνη του Νομού και οι ενέργειες που έκαναν δεν είχαν καμία μα καμία σχέση με τις κινητοποιήσεις που άνευ λόγου ξεκίνησαν στην Ολυμπιακή Ακτή.

Θέλουμε ακόμη, να ευχαριστήσουμε τους δημοσιογράφους των τοπικών ΜΜΕ και όχι τους "δήθεν", που κράτησαν αξιοπρεπέστατη στάση τιμώντας το λειτούργημά τους και τοποθετώντας το θέμα στην σωστή του διάσταση.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Ν.Ε ΠΙΕΡΙΑΣ ΣΥ.ΡΙΖ.Α