Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Α.Α.Κ καθηγητών Πιερίας 20-1-2019

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Με ένα μπαράζ δημοσιευμάτων η Κίνηση Ελεύθερων Εκπαιδευτικών καταγγέλλει τα εκλεγμένα μέλη του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ...

(όπως κάνει συστηματικά, διαχρονικά και με κάθε τρόπο) για τη αδυναμία συγκρότησης του Δ.Σ. σε σώμα χωρίς να αναλαμβάνει σε καμία περίπτωση τις ευθύνες που αναλογούν στους δύο δικούς της εκλεγμένους.

Από τις εκλογές και μέχρι σήμερα πραγματοποιήθηκαν δύο συναντήσεις για τη συγκρότηση ενώ άλλες τρεις κατέστησαν άκυρες. Η πρώτη λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων του κ. Αντωνίου (ΔΑΚΕ), η δεύτερη λόγω αδυναμίας προσέλευσης του κ. Παπαδόπουλου (ΠΑΜΕ) και η τρίτη λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων του κ. Βαρδακώστα (ΚΕΕ).

Στις δύο λοιπόν συνεδριάσεις που πραγματοποιήθηκαν συνέβησαν τα παρακάτω:

Κατά την πρώτη συνεδρίαση, πρώτη τοποθετήθηκε η ΚΕΕ και με ένα λογύδριο του κ. Βαρδακώστα αναγνώρισε ότι δεν θέλουν να προτείνουν για τη θέση του Προέδρου μέλος από την παράταξή τους καθώς είναι οι μόνοι μη κομματικοί στο Δ.Σ. και ως εκ τούτου είναι μειοψηφία, ενώ οι υπόλοιποι πέντε των τριών άλλων παρατάξεων ως κομματικοί (εξαιρετική συγκολλητική ύλη) έχουμε την δυνατότητα να συνεργαστούμε στη συγκρότηση του προεδρείου. Ο κ. Βαρδακώστας αφού αναγνώρισε την αδυναμία της ΚΕΕ να συνεργαστεί με όλους τους υπόλοιπους, αμέσως μετά πρότεινε για Πρόεδρο τον κ. Παπαδόπουλο εκλεγμένο με την τέταρτη στη σειρά δύναμη (ΠΑΜΕ) ! Προφανώς τον λιγότερο κομματικό σύμφωνα με την ανάλυσή τους, με την παρατήρηση αν η πρόταση δεν γίνει αποδεκτή, τότε θα είναι υποψήφιος ο ίδιος. Με τη συνολική της πρόταση η ΚΕΕ έδειξε ότι εκτός από μεγαλοσύνη διαθέτει και συνδικαλιστικό χιούμορ. Κατηγορώντας όλους εμάς τους υπόλοιπους εκλεγμένους ως κομματικούς, κατόπιν επέλεξε ως εκλεκτό της τον κ. Παπαδόπουλο! Δεν έγινε καμία αναφορά στο γεγονός πως ο κ. Βαρδακώστας είναι ταυτόχρονα Διευθυντής σχολικής μονάδας και αναπληρωτής αιρετός. Ας μην μιλήσουμε για την καταγγελτική τους επίθεση στο μέλος της ΑΑΚ Μιχάλη Ντελή όταν το 2015 επέλεξε να είναι υποψήφιος Διευθυντής ενώ ήταν ενεργό αιρετό μέλος του ΠΥΣΔΕ (ο φαρισαϊσμός ως δομικό στοιχείο του μη κομματικού συνδικαλισμού).

Ο κ. Παπαδόπουλος λαμβάνοντας το λόγο αμέσως μετά δεν αποδέχτηκε την πρόταση της ΚΕΕ, δήλωσε ότι το ΠΑΜΕ έχει ως πάγια τακτική την πρόταση του αντιπροσωπευτικού –αναλογικού προεδρείου αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση ζήτησε από την ΚΕΕ να αποσύρει την υποψηφιότητα Βαρδακώστα (κατηγορώντας τον για ρατσιστικές, αντιδημοκρατικές και επιθετικές συμπεριφορές απέναντι σε εκλεγμένα μέλη της Ένωσης Γονέων και της ΕΛΜΕ) και να προταθεί για τη θέση του προέδρου εκ μέρους της ΚΕΕ ο πλειοψηφήσας εκλεγμένος κ. Μπουλούμης. Ταυτόχρονα ο κ. Παπαδόπουλος δήλωσε ότι αν αυτό δεν συμβεί, δεν θα πάρει μέρος στις επικείμενες ψηφοφορίες.

Από τη ΔΑΚΕ προτάθηκε για τη θέση του προέδρου ο κ. Αντωνίου με το σκεπτικό ότι είναι ένα επιτυχημένο και έμπειρο στέλεχος της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Για την παράταξή μας τοποθετήθηκε ο κ. Συμεωνίδης τονίζοντας ότι η ΑΑΚ διαχρονικά δεν αποδέχεται την πρόταση για αντιπροσωπευτικό – αναλογικό προεδρείο, ότι η πάγια θέση μας είναι η συγκρότηση προεδρείου στη βάση προγραμματικών συμφωνιών (κάτι που εκτιμούμε ότι δεν μπορεί να επιτευχθεί με την παρούσα σύνθεση του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ) και πρότεινε ως υποψήφιο για τη θέση του προέδρου τον κ. Ντελή, έμπειρο στέλεχος της ΑΑΚ.

Με το τέλος των τοποθετήσεων πραγματοποιήθηκαν οι δύο πρώτες ψηφοφορίες για την εκλογή του προέδρου που είχαν το ίδιο αποτέλεσμα 2 ψήφοι για τον κ. Βαρδακώστα, 2 ψήφοι για τον κ. Αντωνίου και 2 ψήφοι για τον κ. Ντελή.

Αμέσως μετά και πριν τη διενέργεια της τρίτης ψηφοφορίας ζητήσαμε προσωρινή διακοπή της συνεδρίασης. Το ίδιο ζήτησε και η ΔΑΚΕ με την οποία στο διάλειμμα συζητήσαμε και επιβεβαιώσαμε την αδυναμία της συνεργασίας μεταξύ των δύο παρατάξεων στην εκλογή του προέδρου και ταυτόχρονα καταλήξαμε να προτείνουμε στην ΚΕΕ να υιοθετήσει την αρχική πρόταση του ΠΑΜΕ για απόσυρση της υποψηφιότητας Βαρδακώστα και να προτείνει για πρόεδρο τον κ. Μπουλούμη ή άλλο μέλος της ΚΕΕ και ταυτόχρονα η ΔΑΚΕ και η ΑΑΚ να αποσύρουμε τις παραταξιακές μας υποψηφιότητες για να ψηφιστεί ομόφωνα το νέο προεδρείο του Δ.Σ..

Με την επιστροφή στη διαδικασία η ΔΑΚΕ έθεσε την παραπάνω πρόταση στην ΚΕΕ. Εμείς ως ΑΑΚ κάναμε πρώτα μια προσπάθεια προτείνοντας στον κ. Παπαδόπουλο να δεχτεί την αρχική πρόταση της ΚΕΕ και να θέσει υποψηφιότητα για τη θέση του προέδρου την οποία δεν έκανε αποδεκτή και αμέσως μετά μεταφέραμε την από κοινού διαμορφωμένη με τη ΔΑΚΕ πρόταση.

Η απάντηση της ΚΕΕ δια στόματος Βαρδακώστα ήταν πως η ΚΕΕ έχει υποψήφιο πρόεδρο και δεν τον αλλάζει.

Τόσο εμείς όσο και η ΔΑΚΕ ζητήσαμε τη διακοπή της συνεδρίασης, τη μεταφορά της πρότασής μας στην παράταξη της ΚΕΕ και έτσι τελείωσε η πρώτη συνεδρίαση.

Και η δεύτερη συνεδρίαση αποδείχτηκε άκαρπη καθώς η ΚΕΕ επέμεινε στην υποψηφιότητα Βαρδακώστα. Η τρίτη λοιπόν ψηφοφορία δεν πραγματοποιήθηκε καθώς ούτε εμείς ως ΑΑΚ αλλά ούτε η ΔΑΚΕ, όπως δήλωσε δημόσια, δεν είμαστε διατεθειμένοι να πάρουμε μέρος στο προεδρείο του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ αν πρόεδρος εκλεγεί ο κ. Βαρδακώστας.

Το ερώτημα που μένει να απαντηθεί από εμάς είναι γιατί όχι πρόεδρος ο κ. Βαρδακώστας. Κατ’ αρχήν είναι πλέον στέλεχος της διοίκησης, διευθυντής σχολικής μονάδος. Δεν γίνεται παλιότερα να καταγγέλλει κάποιον (περίπτωση Ντελή) λέγοντάς του ότι δεν μπορεί να είναι υποψήφιος διευθυντής και παράλληλα αιρετός και τώρα να πράττει τα αντίθετα. Μπορεί κατά δήλωσή του να μην εκπροσωπεί τον κομματικό συνδικαλισμό αλλά κατά την άποψή μας εκπροσωπεί το χειρότερο είδος συνδικαλισμού, τη χυδαία τυχοδιωκτική μορφή του. Επιθετικότητα έναντι όλων, μυθοπλασία με ρατσιστικό σχολιασμό για κάθε έναν που διαφωνεί μαζί του, απεργοσπασία σε μια σειρά απεργιών της ΟΛΜΕ, δημιουργία ομάδας στο Facebook με τίτλο ΕΛΜΕ Πιερίας αυθαίρετα, δηλώνοντας ως διαχειριστής της και παρά τις εκκλήσεις των άλλων μελών του Δ.Σ να μπει έστω και άλλο μέλος ως συν διαχειριστής δεν το αποδεχόταν επί χρόνια, λέγοντας ότι δεν εμπιστεύεται κανέναν …..βέβαια πριν λίγο καιρό αναγκάστηκε να αλλάξει πλεύση και άλλαξε τον τίτλο της ομάδας … αυτά είναι λίγα μόνο από αυτά που μπορούμε να του προσάψουμε. ΠΩΣ ΘΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΕΙ Ο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΜΕ ΤΑ ΑΛΛΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΔΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ, ΑΦΟΥ ΔΙΑΡΚΩΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ;


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

σε κάθε περίπτωση συναισθανόμενοι τη δική μας ευθύνη απέναντι στα μέλη του σωματείου, θα επιχειρήσουμε το επόμενο διάστημα να βρεθεί λύση και να συγκροτηθεί σε σώμα το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ.