Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2019

Για ένα ακόμη βράδυ ο κόσμος της Κατερίνης στους δρόμους για την Μακεδονία.

Για ένα ακόμη βράδυ ο κόσμος της Κατερίνης βγήκε για να διαμαρτυρηθεί για την Μακεδονία στην κεντρική πλατεία Κατερίνης,. Καταγγελία από πολίτη για προσαγωγή από την αστυνομία ενώ περπατούσε. (Σε λίγο βίντεο με δηλώσεις).

Παρά το βαρύ κλίμα των τελευταίων ημερών, αρκετός κόσμος συγκεντρώθηκε στην κεντρική πλατεία της Κατερίνης για να διαμαρτυρηθεί για την "Συμφωνία των Πρεσπών" και να φωνάξει ότι η Μακεδονία είναι μια και Ελληνική.

Αίσθηση έκανε το γεγονός ότι παντού υπήρχαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις γύρω από την κεντρική πλατεία αλλά και στον πεζόδρομο!

Το παρών έδωσε και ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης που μίλησε στους συγκεντρωμένους και χειροκροτήθηκε θερμά.

Ο κ. Χιονίδης είπε τα παρακάτω στον κόσμο:

"Χαίρομαι που βλέπω ότι η νεολαία αγαπάει την πατρίδα. Πιστεύουμε ότι η "Συμφωνία των Πρεσπών" δεν θα κάνει καλό. Να υπάρξει επιείκεια σε όλους αυτούς που παρασύρθηκαν και δεν έκαναν κάτι και συνελήφθησαν. Έχω μιλήσει και με τον Μητροπολίτη. Δεν χρειάζονται τόσο μεγάλες αστυνομικές δυνάμεις στην Κατερίνη και θα το ζητήσω από τους υπεύθυνους, αλλά ούτε να υπάρχουν επιθέσεις σε οικογένειες ανθρώπων που κακώς ψηφίσαν την "Συμφωνία". Όχι σε παράνομες πράξεις, όχι σε καπνογόνα-δακρυγόνα στην πόλη μας. Φωνάξτε όσο θέλετε, η Μακεδονία είναι μια και είναι ελληνική. Μιλάτε ελεύθερα. Μην δώσετε δίκαιο σε αυτούς που έχουν άδικο."