Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2019

Ενα σπουδαίο βιβλίο παρουσιάζει η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
12 Φεβρουαρίου 2019
ώρα 18:30
Καπνικός Σταθμός Κατερίνης, Φλέμινγκ 8, Κατερίνη 60100 (δίπλα στο πάρκινγκ των δικαστηρίων)


Ένα βιβλίο σταθμός στον αγώνα της Ελλάδας για ηθικοπολιτική και ιστορική δικαίωση, που δημιουργεί νέα δεδομένα στη συζήτηση για το ζήτημα των επανορθώσεων και τις ελληνογερμανικές σχέσεις.

Ένα επιστημονικό σύγγραμμα, αποτέλεσμα πολυετούς και ενδελεχούς έρευνας, που αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα, καθώς φέρει τις υπογραφές δυο κορυφαίων γερμανών ιστορικών – συγγραφέων.

Ένα ντοκουμέντο, ισχυρό όπλο στη φαρέτρα της ελληνικής διπλωματίας για τη διεκδίκηση των πολεμικών επανορθώσεων από τη Γερμανία, μια έκδοση που ξεκίνησε με την πρωτοβουλία μιας απλής ομάδας πολιτών.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν:

Karl-Heinz Roth
Συγγραφέας, ιστορικός

Αντώνης Κάλφας
Φιλόλογος, Συγγραφέας

Την παρουσίαση θα συντονίσει η φιλόλογος Ειρήνη Παξιμαδάκη, μέλος της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας

Θα ακολουθήσει 30λεπτη παρουσίαση από τον Christoph Ulrich Schminck-Gustavus, Καθηγητή Ιστορίας του Πανεπιστημίου της Βρέμης, με θέμα: «Μνήμες Κατοχής» - Μαρτυρίες για την καταστροφή του χωριού Λιγκιάδες και τα «αντίποινα» της 3ης Οκτωβρίου 1943.

Από την 11η έως και την 17η Φεβρουαρίου 2019 το βιβλίο θα παρουσιαστεί στις παρακάτω πόλεις: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Δίστομο και Κατερίνη. Για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε το αναλυτικό δελτίο τύπου στην ιστοσελίδα του βιβλίου.

Δελτίο τύπου στον ιστότοπο www.ksk.gr/roth/

Οργάνωση:
Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας
Καπνικός Σταθμός Κατερίνης
info@otoposmou.com - www.otoposmou.gr
Επικοινωνία: 697 33 80 700