Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019

Άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου των απολύσεων και της ανακύκλωσης της ανεργίας! Συνεχίζουμε τον αγώνα!

Το Προσοντολόγιο – το νέο υποτιθέμενο σύστημα διορισμών - αποτελεί τη μεγαλύτερη ανατροπή των εργασιακών και επαγγελματικών δικαιωμάτων στο χώρο της δημόσιας εκπαίδευσης, καθώς πρόθεσή του είναι η αποσύνδεση πτυχίου και επαγγελματικών δικαιωμάτων από την εργασία.


Με τη μαχητική παρουσία τους χιλιάδες εκπαιδευτικοί, μόνιμοι και αναπληρωτές, διαδήλωσαν μαζικά και μαχητικά την Παρασκευή 11 Γενάρη στην Αθήνα και σε δεκάδες πόλεις όλης της χώρας για να μην περάσει το προσοντολόγιο των απολύσεων, του αλληλοσπαραγμού και της αξιολόγησης.

Καταστολή με δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης ήταν η απάντηση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για να σταματήσει την ορμή των εκπαιδευτικών μπροστά στη Βουλή και στο Μέγαρο Μαξίμου, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό συναδέλφων μας. Αυτές οι μέθοδοι για την καταστολή των αγώνων μας, όχι μόνο δεν μας φοβίζουν, αλλά μας πεισμώνουν περισσότερο! Αποδείχθηκε στην πράξη ότι οι ισχυρισμοί του υπουργείου πως όλοι οι αναπληρωτές μπορούν να δουν τον εαυτό τους μέσα στην πολιτική του είναι μακριά από την πραγματικότητα.

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για το διορισμό όλων των αναπληρωτών αποκλειστικά με βάση το πτυχίο και όλη την προϋπηρεσία. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας, για να υπερασπιστούμε όλοι μαζί το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας, για να μην περάσει το προσοντολόγιο.


Όλοι στην 24ωρη απεργία της Δευτέρας 14 Γενάρη 
και στις συγκεντρώσεις. 
Μπορούμε να νικήσουμε!


ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ Π.Ε. ΠΙΕΡΙΑΣ