Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019

Η χαρά τους, λύπη μας. Η λύπη μας χαρά τους...


Προκλητικός όσο δεν πάει για μια ακόμη φορά ο πρωθυπουργός των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ αναφέρθηκε σε μακεδονική ταυτότητα: Μακεδόνας, Μακεδόνισσα κ.α. με χρήση παντού, χωρίς περιορισμούς και χωρίς αμφισβήτηση από την Ελλάδα.

Δεν κρύβονται οι σκοπιανοί και ούτε μετράν τα λόγια τους έστω για τους τύπους, ενώ δεν έχει ψηφιστεί ακόμα από τα δυο κοινοβούλια η "Συμφωνία των Πρεσπών".

Που να ψηφιστεί κιόλας... Μετά δεν θα τους κρατάει κανείς!


➤ Τι είπε ο κ. Ζάεφ στην ομιλία του στην βουλή των Σκοπίων:


«Έχουμε σαφή και αναμφισβήτητη επιβεβαίωση για μακεδονική ταυτότητα: Μακεδόνας, Μακεδόνισσα, Μακεδόνες, Μακεδονικό, τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό, με μετάφραση των όρων αυτών, χωρίς περιορισμούς, σε όλες τις γλώσσες του κόσμου, όπως και μακεδονική ταυτότητα για όλες τις χρήσεις. Η Ελλάδα πλέον δεν αμφισβητεί το δικαίωμα μας στον αυτοπροσδιορισμό, το δικαίωμα να έχουμε τη δική μας ταυτότητα. Η μακεδονική γλώσσα θα χρησιμοποιείται ελεύθερα παντού: στα Ηνωμένα Έθνη, στο ΝΑΤΟ, στην ΕΕ και σε όλους τους επίσημους θεσμούς. Έχουμε συμφωνία που σέβεται τη διαφορετικότητά μας. Έχουμε συμφωνία για μακεδονική γλώσσα και ταυτότητα και χώρα που θα φέρει όνομα αναγνωρισμένο απ΄όλο τον κόσμο: Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας»