Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2019

Ερωτήματα προς τους δημοτικούς συνδυασμούς που διεκδικούν τον Δήμο Κατερίνης. Θα μας απαντήσετε; (3η ανάρτηση και τελευταία...)

Το τελευταίο διάστημα -και σίγουρα όλο και πιο συχνά και όσο πλησιάζουμε στον Μάιο-, ακούμε και ακούτε σε ραδιόφωνα, ιστοσελίδες και εφημερίδες πολλές υποσχέσεις για το τι θα κάνουν οι υποψήφιοι συνδυασμοί αν τους εμπιστευτούμε και τους ψηφίσουμε.

Εμείς μέσα από την «ΑΛΗΘΕΙΑ» θα θέσουμε δημόσια κάποια ερωτήματα και δεσμευόμαστε να δημοσιοποιήσουμε τις απαντήσεις των υποψηφίων συνδυασμών που θα θελήσουν να μας απαντήσουν ώστε να βγάλουν οι αναγνώστες μας τα συμπεράσματα τους για τις θέσεις και το πρόγραμμα τους την επόμενη ημέρα των εκλογών.


Φυσικά οι αναγνώστες-τριες μας που επιθυμούν να θέσουν κάποια ερωτήματα στους υποψήφιους και έχουν να κάνουν με τις θέσεις και το πρόγραμμα τους για την διαχείριση του Δήμου Κατερίνης, μπορούν να μας τα στείλουν στο email : pierikialithia@gmail.com και σε επόμενες αναρτήσεις θα τα δημοσιεύσουμε.



Έτσι λοιπόν ξεκινάμε σήμερα με τρεις ερωτήσεις προς τους υποψήφιους συνδυασμούς:



➤ Ερώτηση 1η : 


Αν η σημερινή ή η επόμενη κυβέρνηση «περάσει» στους Δήμους την είσπραξη του ΕΝΦΙΑ (που είναι ο πιο άδικος φόρος που έχει καθιερωθεί από την εποχή της τουρκοκρατίας…), τι προτίθεστε να κάνετε;

Είστε υπέρ ή κατά της είσπραξης του ΕΝΦΙΑ από τους Δήμους;

Και σε περίπτωση που ο δημότης αδυνατεί να πληρώσει τον ΕΝΦΙΑ, θα προβείτε σε αναγκαστικά μέτρα είσπραξης όπως κατασχέσεις, πρόστιμα, ποινικές κυρώσεις;

*Διευκρίνιση: Όταν αναφερόμαστε στον ΕΝΦΙΑ, αυτό περιλαμβάνει όλες τις ιδιοκτησίες όπως αγροτεμάχια, χωράφια, κατοικίες, επαγγελματικοί χώροι και ότι έχει να κάνει με την ακίνητη ιδιοκτησία του δημότη.



➤ Ερώτηση 2η : 


Θα προβαίνετε σε κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών δημοτών για χρέη τους προς τον Δήμο;

Συγκεκριμένα για χρέη που θα προκύπτουν από μη πληρωμή κλήσεων της δημοτικής αστυνομίας (π.χ. παράνομη στάθμευση κ.α.), μη πληρωμή δημοτικών τελών και τελών καθαριότητας, μη πληρωμή λογαριασμών της ΔΕΥΑΚ κ.α;



➤ Ερώτηση 3η :


Θα προβείτε σε μείωση ή πλήρη απαλλαγή δημοτικών τελών ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων όπως πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, άτομα με αναπηρία και ειδικές ανάγκες.

Και αν ναι, προσδιορίστε το ποσοστό την μείωσης των δημοτικών τελών ή σε ποιες κατηγορίες κοινωνικών ομάδων θα υπάρξει πλήρη απαλλαγή.


---------------------------------------------------------------

*Αναμένουμε με ενδιαφέρον τις απαντήσεις όσων υποψήφιων δημοτικών συνδυασμών θελήσουν να απαντήσουν στα ερωτήματα μας.