Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2019

Διεξαγωγή του 7ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Φυσικών για μαθητές Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων Δημοτικού Σχολείου

Η Ένωση Ελλήνων Φυσικών (Ε.Ε.Φ.) διοργανώνει τον 7ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Φυσικών Δημοτικού. Ο διαγωνισμός αφορά τους μαθητές των Ε΄ και Στ΄ τάξεων όλων των Δημοτικών της χώρας.

Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί για το τρέχον σχολικό έτος για τους μαθητές της Ε΄ και Στ΄ τάξης σε δύο φάσεις:


Α΄ φάση : Πέμπτη 14 Μαρτίου 2019 (10:00-11:30) στα δημοτικά σχολεία –που θα δηλώσουν συμμετοχή– σε όλη την χώρα

Β΄ φάση : (μόνο για τους 2 πρώτους μαθητές κάθε τμήματος –μετά την αξιολόγηση των γραπτών τους από τους εκπαιδευτικούς τους– από κάθε σχολείο) το Σάββατο 11 Μαΐου 2019 (10:00-11:30) σε εξεταστικά κέντρα μεγάλων πόλεων της χώρας, που θα ανακοινωθούν εγκαίρως από τους διοργανωτές.


Την οργανωτική ευθύνη για την διεξαγωγή της α΄φάσης του Διαγωνισμού θα έχουν οι εκπαιδευτικοί των αντίστοιχων τάξεων του κάθε σχολείου σε συνεργασία με τους Διευθυντές και τους οικείους Σχολικούς Συμβούλους ενώ την οργανωτική ευθύνη για την διεξαγωγή της β΄φάσης του Διαγωνισμού θα έχουν οι τοπικές Επιτροπές Εξετάσεων που θα συγκροτήσουν τα τοπικά παραρτήματα της Ε.Ε.Φ. Την επιστημονική και εκπαιδευτική ευθύνη του Διαγωνισμού θα έχει το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών.


Επισημαίνεται ότι, η συμμετοχή των μαθητών στον ανωτέρω διαγωνισμό είναι προαιρετική.


Γενικές οδηγίες :


Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Ένωση Ελλήνων Φυσικών, Γριβαίων 6, ΤΚ 10680 Αθήνα, τηλ:2103635701, 2103610690, e-mail: eefpan2017@gmail.com.

Πληροφορίες και παλαιά θέματα (με τις λύσεις τους) των πέντε πρώτων Διαγωνισμών Φυσικών Δημοτικού υπάρχουν στον δικτυακό τόπο της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών: http://www.eef.gr

Η σύνθεση και η επιλογή των θεμάτων, καθώς και η αξιολόγησή τους θα γίνει από την αρμόδια επιτροπή των Πανελλήνιων Διαγωνισμών Φυσικής 2019 της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών, υπό την επιστημονική εποπτεία του Καθηγητή του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ.Ξενοφώντα Μουσά και του Καθηγητή του Π.Τ.Δ.Ε. του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Κωνσταντίνου Σκορδούλη.

Οι πρωτεύοντες μαθητές κάθε τάξης κατά την β΄ φάση θα βραβευθούν.

Επισημαίνεται ότι η μετακίνηση των μαθητών θα γίνει χωρίς δαπάνη για το δημόσιο, καθώς επίσης και η συμμετοχή των εκπαιδευτικών θα είναι εθελοντική και χωρίς δαπάνη για το δημόσιο.

Παρακαλούνται οι Δ/ντες Π.Ε. της χώρας να ενημερώσουν άμεσα τα σχολεία περιοχής ευθύνης τους.