Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2019

Όποιος σπέρνει ανέμους, θερίζει θύελλες.

Γράφει ο Ηλίας Χρυσικός*

Τα τελευταία (5) πέντε χρόνια έχουμε χορτάσει από ψέματα.

Φαίνεται να έχουμε πάρει "διαζύγιο" από την αλήθεια και την κοινή λογική και οι κυβερνώντες φροντίζουν διαρκώς να μας εκπλήσσουν.


Το κακό είναι ότι, είναι αρκετή μία κακή στιγμή για να έρθει η κατάρρευση και να πάνε έτσι χαμένες όλες οι θυσίες των τελευταίων ετών.


Άλλωστε με τέτοια νοοτροπία, αυτή η Ελλάδα δεν μπορεί να σηκώσει κεφάλι, ακόμη κι αν της χαρίσουν όλα τα πλούτη του κόσμου!


Tους επόμενους μήνες ενδεχομένως θα έχουμε την ευκαιρία να διαπιστώσουμε αν η ιστορία επαναληφθεί ως φάρσα ή ως τραγωδία, διότι όποιος σπέρνει ανέμους, θερίζει θύελλες.


Η κυβέρνηση βρίσκεται παγιδευμένη και μαζί της και η χώρα.


Πιστεύω ότι σήμερα, η πολιτική αστάθεια, οφείλεται στην απουσία ενός σταθερού πλαισίου και στην ιδεολογική κυριαρχία της Αριστεράς, καταγράφεται σύγχυση, βραδυπορία και κυρίως υπάρχει η απουσία των ρεαλιστικών λύσεων.


Δυστυχώς, όπως σε κάθε ανθρώπινη κοινωνία, επιβιώνουν και ορισμένα παρασιτικά άτομα, τα λεγόμενα "λαμόγια", τα οποία ζουν για να παρανομούν εις βάρος των άλλων συνανθρώπων.


Γι’ αυτά, όμως, δεν φταίει ο ηλικιωμένος πολίτης, που πήγε και ψήφισε τους "όποιους" πολιτικούς, αλλά η ίδια η πολιτεία που ΔΕΝ κάνει τίποτε για να προστατεύσει τον τίμιο και ευσυνείδητο πολίτη από τους παρανόμους.


Κακά τα ψέματα, "ο ψάρι απ’ το κεφάλι βρομάει", λέει ο λαός μας. Κατά συνέπεια, ως συμπέρασμα όλων αυτών που είπαμε, είναι ότι σε όλα φταίει η πολιτεία, με τους νόμους που ψηφίζει.


Αυτή ρυθμίζει τους κανόνες διαβίωσης των πολιτών κι αυτή κανονίζει την εύρυθμη ή κακή λειτουργία του συστήματος.


Σε μια δημοκρατική κοινωνία ο πολίτης ψηφίζει και η πολιτεία νομοθετεί. Ο πολίτης ΔΕΝ έχει καμία άλλη δύναμη. Κι αυτό μη το λησμονούμε ποτέ, διότι η πολιτική αστάθεια οφείλεται στην απουσία ενός σταθερού πλαισίου και στην ιδεολογική κυριαρχία της Αριστεράς.


Θεωρώ ότι, αφού δεν καταφέραμε την περίοδο των παχέων αγελάδων να διορθώσουμε τα κακώς κείμενα που άλλες χώρες ξεπέρασαν πριν δεκαετίες, τουλάχιστον ας το κάνουμε τώρα που ο κόμπος έφτασε στο χτένι.


Οι πολίτες έχουν χάσει παντελώς την εμπιστοσύνη τους στο πολιτικό σύστημα, στο Κράτος και στους θεσμούς καθώς η σημερινή θέση της χώρας μας είναι η χειρότερη από την εποχή της μεταπολίτευσης.


Κλείνοντας και σε τελευταία ανάλυση, θα πρέπει να καταλάβουμε, ότι όλοι εμείς αποφασίζουμε για το μέλλον των παιδιών μας και του τόπου μας, και είναι θέμα χρόνου αυτό να εκφραστεί πολιτικά στην κεντρική πολιτική σκηνή...


* Ο Ηλίας Χρυσικός είναι Δ/της του ρ/σ Ενημέρωση 92,2 fm στο Ν. Πιερίας