Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019

Αφιέρωμα στην ηρωική ποίηση από την Ένωση Συγγραφέων Πιερίας

Η Ένωση Συγγραφέων Πιερίας πραγματοποίησε εκδήλωση-αφιέρωμα στην ηρωική ποίηση το απόγευμα της Παρασκευής 22 Μαρτίου 2019 στο Πνευματικό Κέντρο ΕΚΑΒΗ του Δήμου Κατερίνης, με την ευκαιρία της παγκόσμιας ημέρας ποίησης και της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου.


Μετά το χαιρετισμό του προέδρου, Ευγένιου Παπαδόπουλου και απαγγελία από την πρώτη του ποιητική συλλογή για την ηρωική ποίηση μίλησε η γ. γραμματέας Ευγενία Κορτσάρη και ακολούθησαν με ποιήματά τους τα μέλη: Αντωνία Βαρμάζη, Ελένη Ζαραμητροπούλου, Ευγενία Κορτσάρη, Αργύρης Ολοκτσίδης, Γεώργιος Ράπτης, Γιώτα Τσερτεκίδου και το επίτιμο μέλος Ελευθέριος Καρράς.

Η έκπληξη της βραδιάς, η πεντάχρονη Εφραιμία Γκόρα ντυμένη με παραδοσιακή φορεσιά απήγγειλε με θάρρος το ποίημά της από τη σχολική γιορτή και καταχειροκροτήθηκε. Έπαιξαν παραδοσιακή μουσική ειδικά για την ημέρα ο Νίκος Αμβροσιάδης στην ποντιακή λύρα και ο γιος του Γιάννης στο αρμόνιο και τους ευχαριστούμε θερμά για την προσφορά τους.

Παρευρέθηκαν μέλη και φίλοι της Ένωσης σε πολύ θερμό ομολογουμένως κλίμα καθώς και ο φωτορεπόρτερ Απόστολος Μοσχολούρης τον οποίο ευχαριστούμε ξεχωριστά που πάντα προσφέρεται να καλύψει εκδηλώσεις μας.

Τον συντονισμό της βραδιάς είχε η κοσμήτωρ Βιβή Κοντοπούλου.

Για το Δ.Σ.
Ε. Κορτσάρη-γ. γραμματέας ΕΝΩ.ΣΥ.Π.