Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019

Ενημερωτική συνάντηση στο Γυμνάσιο Περίστασης με θέμα: Τι κάνω μετά το Γυμνάσιο.

Το απόγευμα της Τετάρτης 20 Μαρτίου 2019 διοργανώθηκε στο Γυμνάσιο Περίστασης ενημερωτική συνάντηση με θέμα: Τι κάνω μετά το Γυμνάσιο.


Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε μετά από πρόταση της καθηγήτριας του σχολείου κυρίας Φωτεινής Κοσμίδου, στο πλαίσιο της προσπάθειάς μας, ώστε τα παιδιά της Γ΄ Τάξης και οι γονείς τους να γνωρίζουν τις δυνατότητες που προσφέρουν στη συνέχιση των σπουδών τους στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση τόσο το Γενικό όσο και το Επαγγελματικό Λύκειο, καθώς καλούνται πια σε λίγο καιρό να επιλέξουν ανάμεσα στους δύο τύπους Λυκείου.

Οι μαθητές και οι γονείς τους είχαν την ευκαιρία να πληροφορηθούν τους δρόμους των σπουδών μετά το Γυμνάσιο από τα καταλληλότερα γι΄ αυτό πρόσωπα, δηλαδή από εκπαιδευτικούς των Λυκείων υποδοχής των αποφοίτων μας.

Συγκεκριμένα, προσκεκλημένοι μας ομιλητές ήταν από τα Λύκεια της πόλης μας ο Διευθυντής του 2ου ΕΠΑΛ κύριος Αθανάσιος Καρακούσης, οι κ.κ. Υποδιευθυντές, του 5ου ΓΕΛ κύριος Χρήστος Ζάλιος, του 1ου ΕΠΑΛ κύριος Χρήστος Βελλής και η κυρία Ιφιγένεια Πάσχου, Υποδιευθύντρια του 2ου ΕΠΑΛ.

Οι εκλεκτοί μας συνάδελφοι αφιέρωσαν μέρος από τον προσωπικό τους χρόνο παρέχοντας στους τελειόφοιτους του σχολείου μας και στους γονείς τους, πέρα από τις απαραίτητες και εμπεριστατωμένες πληροφορίες για τα Λύκεια υποδοχής, κυρίως την ευκαιρία να εκφράσουν τις απορίες και τους προβληματισμούς τους και να πάρουν κατατοπιστικές απαντήσεις σε κλίμα φιλικό και ζεστό στο οικείο περιβάλλον του σχολείου τους. Τους ευχαριστούμε ολόψυχα για την παρουσία και την πολύτιμη προσφορά τους.

Ήταν μια πολύ αποτελεσματική και εξαιρετικά εποικοδομητική συνάντηση, με ακροατήριο θερμό και ομιλητές πρόθυμους να απαντήσουν σε κάθε ερώτημα. Η εκδήλωση έκλεισε με την πρόταση όλων των παρευρισκόμενων να αποτελέσει αυτή η ενημέρωση την αρχή, ώστε να ακολουθήσουν και άλλες παρόμοιες και για όλα τα σχολεία από εδώ και στο εξής.



Η Διευθύντρια και ο Σύλλογος Διδασκόντων 
Του Γυμνασίου Περίστασης