Σάββατο 23 Μαρτίου 2019

«Καταγγελία Μελών Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Γονέων»

Οι κάτωθι υπογεγραμμένοι, τακτικά μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Κατερίνης, καταγγέλλουμε δημόσια το προεδρείο της Ένωσης...

για την παράνομη, αντικαταστατική και αντιδημοκρατική του απόφαση να μεταθέσει αυθαίρετα και δίχως νεότερη απόφαση του Δ.Σ., την ημερομηνία Εκλογοαπολογιστικής Συνέλευσης, η οποία ομόφωνα είχε οριστεί από το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης που πραγματοποιήθηκε στις 15-03-19 και όριζε ως ημερομηνία της εν λόγω συνέλευσης, την 27-03-2019 η οποία θα είχε ως θέματα τα εξής :

α. Διοικητικός Απολογισμός
β. Οικονομικός Απολογισμός
γ. Εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής
δ. Ημερομηνία Διεξαγωγής Εκλογών για νέο Δ.Σ.


Μόλις την 22-03-19, ενημερωθήκαμε με ένα sms από την γραμματέα της Ένωσης, Αιολίου Λ. ότι λόγω «προσωπικών προβλημάτων» η ημερομηνία της συνέλευσης μετατίθεται αυθαίρετα και δίχως απόφαση του Δ.Σ. στις 04-04-19.


Επιβεβαιώνεται ακράδαντα η αντίληψη του προεδρείου της ένωσης για το γονεϊκό κίνημα και τον τρόπο που διοικούσε όλο το προηγούμενο διάστημα. Απαξίωνε πλήρως τα μέλη της ένωσης, τις συλλογικές διαδικασίες και γενικά το σύνολο των γονέων που υποτίθεται ότι εκπροσωπούν. Υπηρετεί πιστά τη γραμμή που θέλει το γονεϊκό κίνημα σε λήθαργο χωρίς απαιτήσεις και διεκδικήσεις, κομμένο και ραμμένο στη λογική της μεταφοράς των υποχρεώσεων της πολιτείας στο φιλότιμο των γονέων οι οποίοι καλούνται να βάζουν το χέρι κάθε χρόνο και πιο βαθιά στην τσέπη για την κάλυψη των αναγκών.


Με τον τρόπο αυτό επιθυμούμε να ενημερώσουμε τα μέλη της Ένωσης Γονέων, για την κατάσταση που επικρατεί σε αυτή, αλλά και για το ποιος ευθύνεται αποκλειστικά για αυτό, διαχωρίζοντας πλήρως τη θέση μας από τέτοιου είδους απαράδεκτες πρακτικές.


Η παρούσα καταγγελία αποστέλλεται για ενημέρωση και περαιτέρω ενέργειες, τόσο στην Ομοσπονδία Γονέων Κεντρικής Μακεδονίας, όσο και στην Α.Σ.Γ.Μ.Ε. (Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων και Μαθητών Ελλάδας).



Κατερίνη 22-03-2019


Ανανιάδης Σταύρος
Μεταξιώτης Δημήτριος