Πέμπτη 4 Απριλίου 2019

Καταγγελίες και εξελίξεις στην Ένωση Γονέων Κατερίνης - Επιστολή της Ομοσπονδίας Ενώσεων Γονέων Περιφ. Κεντρ. Μακεδονίας.

«Μη Πραγματοποίηση Γενικής Συνέλευσης Αντιπροσώπων της Ένωσης Γονέων του Δήμου Κατερίνης»

Την Δευτέρα 15-03-2019, ορίστηκε ομόφωνα από τα μέλη του ΔΣ της Ένωσης Γονέων Δήμου Κατερίνης, ως ημερομηνία Εκλογοαπολογιστικής Συνέλευσης η 27η Μαρτίου 2019, ώρα 18:00 στην Εκάβη.

Με αυθαίρετο τρόπο, ο οποίος καταγγέλθηκε μάλιστα και δημόσια από μέλη του ΔΣ, αλλά και απλούς αντιπροσώπους, η ημερομηνία τροποποιήθηκε δίχως απόφαση του Δ.Σ. και ορίστηκε η 3η Απριλίου 2019, την ίδια ώρα. Η ειδοποίηση για την παραπάνω αλλαγή ημερομηνίας, έγινε μέσω sms από το κινητό τηλέφωνο της γραμματέως Λορεντάνας Εμπετιούκ, στις 22-03-19.

Παρόλη την απαράδεκτη συμπεριφορά του προεδρείου της Ένωσης, τακτικά και μη, μέλη της Ένωσης, βρεθήκαν στον καθορισμένο από την γραμματέα, χώρο και ώρα . Παρόντες από το ΔΣ της Ένωσης ήταν μόνο τα μέλη Ανανιάδης Σταύρος και Δημήτριος Μεταξιώτης, ενώ η πρόεδρος Σατραζέμη Μαρία, ο αντιπρόεδρος Καλλιφατίδης Αντώνιος, η γραμματέας Λορεντάνα Εμπετιούκ, η ταμίας Πογιαρίδου Μαρία και τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ. δεν προσήλθαν, ούτε ενημέρωσαν για την απουσία τους.

Επειδή η θητεία της Ένωσης έχει τελειώσει βάσει του Άρθρου 51 του Ν.4415/2016 στις 31-03-19 και λόγω ότι η απερχόμενη διοίκηση της, αυθαίρετα, παράνομα και αντικαταστατικά δεν συγκαλεί την γενική συνέλευση των αντιπροσώπων, όπως ορίζει ο Νόμος, το Καταστατικό, αλλά και η από 15-03-19 ομόφωνη του Δ.Σ. της Ένωσης :


ΚΑΛΟΥΜΕ


Όλους τους γονείς οι οποίοι, είτε είναι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι στην Ένωση Γονέων, είτε είναι μέλη διοικητικών συμβουλίων συλλόγων γονέων, είτε είναι απλοί γονείς, να παραβρεθούν στο 18ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης, την Δευτέρα 08-04-19 και ώρα 18:30, για την εκλογή Συντονιστικής Επιτροπής, η οποία θα προβεί στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να συγκληθεί η Γενική Συνέλευση της Ένωσης και να πραγματοποιηθούν εκλογές για νέο Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων, βάζοντας τέλος στον εμπαιγμό και την κοροϊδία του προεδρείου της Ένωσης σε όλους τους γονείς και τους μαθητές που αυτοί εκπροσωπούν.

Για τον λόγο ότι η Ένωση Γονέων εκλέγει αντιπροσώπους στις 15μελής σχολικές επιτροπές του Δήμου Κατερίνης (Α-Β/βάθμιας Εκπαίδευσης) , καθώς και την ΔΕΠ (Δημοτική Επιτροπή Παιδείας) ,τα παραπάνω κοινοποιούνται για γνώση ή και ενέργειες που πιθανόν να χρειάζονται να προβούν οι διοικήσεις των παραπάνω φορέων του Δήμου Κατερίνης.



Ομοσπονδία` Ενώσεων Γονέων & Κηδεμόνων 
Περιφ. Κεντρ. Μακεδονίας 

Ο Πρόεδρος Ο Γραμματέας 
Κοκονάς Θανάσης Παυλίδης Παναγιώτης