Σάββατο 13 Απριλίου 2019

Έχω μπερδευτεί! Τι να ψηφίσω στις εκλογές του Μαΐου; (Οδηγός επιβίωσης και οι προτάσεις μας – Μια μικρή εισαγωγή στις σκέψεις μας…)


Ένας μήνας και κάτι μέχρι τις εκλογές του Μαΐου και όλο και περισσότερο αρχίζει να μας απασχολεί ποιον συνδυασμό και ποιον ή ποια θα ψηφίσουμε. Άξιοι και ικανοί υποψήφιοι υπάρχουν σε όλους τους συνδυασμούς.


Είναι δυστύχημα που ο εκλογικός νόμος δεν μας επιτρέπει (τουλάχιστον στις αυτοδιοικητικές εκλογές) να ψηφίσουμε ανθρώπους από διαφορετικούς συνδυασμούς.


Έτσι κάποιοι ικανοί θα μείνουν εκτός και θα ευνοηθούν κάποιοι άλλοι.


Τι να κάνουμε, έτσι είναι ο νόμος, άρα θα πρέπει να προσαρμοστούμε στο ισχύων σύστημα.


Έχουμε δεχτεί και δεχόμαστε αρκετές ερωτήσεις από φίλους και φίλες της «ΑΛΗΘΕΙΑΣ» που μας ρωτούν την γνώμη μας, αλλά και τις προβλέψεις μας για το αποτέλεσμα των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών.


Και εμείς οι ίδιοι έχουμε φίλους που είναι υποψήφιοι σε διαφορετικούς συνδυασμούς.


Και εμείς βρισκόμαστε σε δίλημμα…


Ξέρουμε όμως τι και ποιους δεν θα ψηφίσουμε και θα σας ανοίξουμε την καρδιά μας!


Σκοπός μας δεν είναι να σας επηρεάσουμε (δεν πιστεύουμε εξάλλου ότι μπορούμε να το κάνουμε αυτό και θεωρούμε ότι οι αναγνώστες της «ΑΛΗΘΕΙΑΣ» έχουν και μυαλό και κρίση να αποφασίσουν μόνοι τους).


Πιστεύουμε όμως ότι κάποια στιγμή θα πρέπει να μιλήσουμε, γιατί το θεωρούμε υποχρέωση και δέσμευση προς εσάς που μας εμπιστεύεστε τόσα χρόνια όχι απλά για την ενημέρωση σας, αλλά και για το θάρρος να λέμε επώνυμα και χωρίς φόβο τις απόψεις μας.


Και για ένα τόσο σημαντικό θέμα όπως είναι μια εκλογική διαδικασία που θα κρίνει το μέλλον στα χωριά και τις πόλεις που ζούμε, δεν μπορούμε να μένουμε σιωπηλοί και απλοί παρατηρητές.


Όπως δεν θα μείνουμε σιωπηλοί για τις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές!


Τις επόμενες ημέρες θα σας πούμε αναλυτικά και ξεκάθαρα τις σκέψεις μας για τις εκλογές του Μαΐου και θα τις θέσουμε στην κρίση σας.



Με εκτίμηση
Κανταρτζής Μιχάλης.