Τρίτη 23 Απριλίου 2019

Εκλογές στον Δήμο Κατερίνης - Υποψήφιοι, κριτική, απόψεις. Να πούμε και εμείς την γνώμη μας... Πειράζει;


Η κριτική είναι κάτι που σπάνια αυτοί που την δέχονται την βλέπουν με καλό μάτι.


Συνήθως όλοι πίσω από μια κριτική βλέπουν... "σκοτεινά" συμφέροντα, προσωπικές επιθέσεις, εξυπηρέτηση αντιπάλων κ.α. (Κάποιες φορές συμβαίνει και αυτό...) Όχι από εμάς πάντως.

Για αυτό τον λόγο η "ΑΛΗΘΕΙΑ" κάνει κριτική σε όλους και όχι σε κάποιον υποψήφιο μεμονωμένα!!!

Ώστε κανείς να μην μπορεί να πει ότι η "ΑΛΗΘΕΙΑ" είναι με τον τάδε ή τον δείνα...

Επίσης θα μπορούσε κάποιος να πει.... και ποιοι είστε εσείς που μας κάνετε κριτική;


➤ Η απάντηση μας είναι απλή...


Δημότες και δημότισσες, που πληρώνουν από το υστέρημα τους (υπερβολικά κατά την προσωπική μας άποψη) δημοτικά τέλη και έχουν το δικαίωμα να ασκούν κριτική.

Δημότες και δημότισσες, που η πολιτική των προηγούμενων διοικήσεων του Δήμου Κατερίνης, αλλά και αυτών που διεκδικούν τώρα την διοίκηση, έχει αντίκτυπο στην καθημερινότητα αλλά και στην ζωή την δικιά μας και των παιδιών μας.

Δημότες και δημότισσες, που δεν επιθυμούν την ανάμειξη πολιτικών κομμάτων στον Δήμο μας.

Δημότες και δημότισσες, που πιστεύουν ότι μπορούν να γίνουν πολλά περισσότερα...

Και φυσικά με το δικαίωμα που μας δίνει το Σύνταγμα (αυτό που οι περισσότεροι από τους πολιτικούς μας τα τελευταία χρόνια δεν υπολογίζουν...) να εκφράζουμε ελεύθερα την άποψη μας.

-----------------------------------

➤ Επίσης, μέσα από την σελίδα μας, κάναμε δημόσια ερωτήσεις προς όλους τους υποψήφιους για θέματα που θεωρούμε σημαντικά και κανείς δεν συζητά δημόσια.

Δεν πήραμε ούτε μια απάντηση...

Ούτε μια απάντηση, για τα δημοτικά τέλη, για τον ΕΝΦΙΑ, για τις κατασχέσεις, για το προσφυγικό...


Για τίποτα...


*Όπως επίσης: Όταν ανακοινώνεται ένα πρόγραμμα, να αιτιολογείται επαρκώς. Δηλαδή όταν λέμε π.χ. ότι θα μειώσουμε τα δημοτικά τέλη, θα πρέπει να γνωρίζουμε:

1: το ποσοστό μείωσης
2: σε ποιους θα μειωθεί
3: τι κριτήρια θα μπουν
4: πότε θα γίνει αυτό
5: και από που θα βρεθούν τα χρήματα για να γίνει αυτό.


*Αν κάποιος υποψήφιος Δήμαρχος θελήσει να μας απαντήσει για την κριτική μας (ευχαρίστως), θα θέλαμε όμως στην απάντηση του να συμπεριλάβει και τις απαντήσεις για τα παραπάνω ερωτήματα μας...


--------------------------------------


➤ Ειλικρινά δεν μας ενδιαφέρει ποιος θα είναι ο νέος Δήμαρχος γιατί:


Πάνω κάτω, όλοι λένε τα ίδια πράγματα... γενικολογίες, αερολογίες, όμορφα στα αυτιά λόγια.

Δεν ήμασταν και δεν θα είμαστε ποτέ του "συστήματος", δεν μας σβήστηκε κανένα πρόστιμο, ούτε ζητήσαμε ποτέ ειδική μεταχείριση και ποτέ δεν πρόκειται να ζητήσουμε.

Δεν κάνουμε δημόσιες σχέσεις και δεν μας ενδιαφέρει να γίνουμε αρεστοί, αλλά χρήσιμοι σε όσους έχουν την διάθεση να ακούσουν...

Θα ζητάμε όμως πάντα να ζούμε σε έναν Δήμο με αξιοκρατία και δικαιοσύνη...


------------------------------------


➤ Φυσικά και υπάρχουν θετικά σημεία και αξιόλογες προτάσεις σε όλους τους συνδυασμούς, όπως υπάρχουν και αξιόλογοι υποψήφιοι. Το δυστύχημα είναι ότι το εκλογικό σύστημα δεν σε αφήνει να ψηφίσεις ένα υποψήφιο π.χ. του κ. Χιονίδη, έναν του κ. Νταντάμη και έναν του κ. Λιακόπουλου.

Σε περιορίζει, και θέλει να σε "μαντρώσει" αποκλειστικά σε έναν συνδυασμό...

Θα προτιμούσαμε να υπήρχε ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο και να αναδειχτούν οι ικανότεροι.

Μέσα από εδώ θα προσπαθήσουμε να αναδεικνύουμε αυτούς τους ικανούς ανθρώπους σε όποιον συνδυασμό και αν είναι και ελπίζουμε να μην μας διαψεύσουν.


---------------------------------

➤ Τέλος, η κριτική που κάνουμε είναι επώνυμη.

Δεν κρυβόμαστε πίσω από την ανωνυμία του διαδικτύου, δεν φοράμε κουκούλα και δεν φοβόμαστε να πούμε την άποψη μας.


----------------------------------


- Για να δούμε λοιπόν τους υποψήφιους που διεκδικούν τον Δήμο Κατερίνης:






Σάββας Χιονίδης


13 χρόνια νυν Δήμαρχος Κατερίνης. Έκανε έργα (αλίμονο 13 χρόνια είναι αυτά...), έκανε λάθη, του ασκήθηκε κριτική και καλοπροαίρετη και κακόπιστη. 13 χρόνια Δήμαρχος θα περιμέναμε περισσότερα, δεν μηδενίζουμε όμως το έργο του. Όμως τα 13 χρόνια είναι πολλά, κούρασαν...
Θα πρέπει τόσο ο ίδιος όσο και οι σύμβουλοι του κάποια στιγμή να παραχωρήσουν το έδαφος σε νέους  ανθρώπους, με νέες ιδέες.


Κώστας Κουκοδήμος


Τόσα χρόνια πολιτικός επιθυμεί να αναλάβει τώρα και τον Δήμο Κατερίνης. Θα προτιμούσαμε να στήριζε κάποιο νέο άτομο, να το βοηθήσει, να του μεταφέρει τις εμπειρίες του και όχι να θέλει να είναι πάλι (δεν θυμόμαστε πόσα χρόνια...) στο προσκήνιο της πολιτικής. Όντως ο κ. Κουκοδήμος έχει γνώσεις και εμπειρία. Θα μπορούσε να είχε παραιτηθεί από το αξίωμα του βουλευτή όταν ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του. Γιατί άλλο να ξεκινάς σαν ένας απλός πολίτης και άλλο δίπλα από το όνομα σου να υπάρχει ο τίτλος του βουλευτή.


Γιώργος Νταντάμης


Αποφάσισε να διεκδικήσει τον Δήμο Κατερίνης. Μπορεί τόσα χρόνια να μην είχε καμία ουσιαστική παρέμβαση στα τεκταινόμενα του Δήμου, να μην έκανε παρεμβάσεις (τουλάχιστον από όσα γνωρίζουμε), αλλά κάλιο αργά παρά ποτέ. Είναι αξιόλογος σαν άνθρωπος και επαγγελματίας. Αρνητικό για αυτόν η παρουσία στον συνδυασμό του στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί δεν είναι μόνο το θέμα της Μακεδονίας, αλλά και συνολικά η κυβερνητική πολιτική που εκφράζεται από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Προσπαθεί βέβαια το τελευταίο διάστημα να βροντοφωνάζει ότι ηγείται ανεξάρτητου και αδέσμευτου συνδυασμού, αλλά μάλλον δεν πείθει...


Θανάσης Λιακόπουλος


Προτείνει δράσεις και προγράμματα για τα οποία τόσα χρόνια σαν μέλος της διοίκησης Χιονίδη, από τα πρωτοκλασάτα (πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου) δεν εφάρμοσε ποτέ και δεν τα είπε καν... Ασκεί κριτική στον κ. Χιονίδη, ενώ ήταν και αυτός μαζί του και δεν έκανε τίποτα για να τα αναδείξει όλα αυτά τα χρόνια. Δεν βγήκε ποτέ δημόσια να καταγγείλει αυτά που λέει τώρα σαν υποψήφιος Δήμαρχος. Αν δεν συμφωνούσε τότε, μπορούσε να παραιτηθεί... Θετικό ότι είναι νέος, έχει φιλοδοξίες και το δείχνει.



Ευγένιος Παπαδόπουλος

Θετικός σε γενικές γραμμές ο τρόπος που οραματίζεται την διοίκηση του Δήμου Κατερίνης. Το πολιτικό "παρελθόν" του δείχνει ένα αξιόλογο και ακέραιο άνθρωπο με αρχές και αξίες. Θέλαμε λίγες περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα του.



Νίκος Τσουπέης

Είναι ο υποψήφιος του ΚΚΕ στην Κατερίνη. Έχει καλές θέσεις και προτάσεις, αλλά όλες οι κινήσεις του είναι στενά συνδεδεμένες με το κόμμα και δεν μπορεί και ούτε πρόκειται να αλλάξει κάτι χωρίς την "συγκατάθεση" του κόμματος...


Δημήτρης Κεραηλίδης

Ελάχιστα αυτά που γνωρίζουμε για τον Δ. Κεραηλίδη. Ούτε το πρόγραμμα, ούτε υποψήφιους, ούτε κάτι το συγκεκριμένο. Θέλουμε περισσότερες πληροφορίες πριν τον κρίνουμε.


--------------------------------

➤ Και καταλήγουμε στην ουσία.

Ποιον προτείνει η "ΑΛΗΘΕΙΑ" να ψηφίσουμε:

Δεν προτείνουμε κανέναν, εμείς σας παραθέτουμε κάποια στοιχεία και εσείς είστε αυτοί που θα κρίνετε. Δεν επιθυμούμε να παίξουμε τον ρόλο αυτού του τύπου που δείχνει με το δάχτυλο...
Δεν έχουμε υψηλότερη νοημοσύνη από εσάς και το θεωρούμε προσβλητικό για τους αναγνώστες μας να τους υποδεικνύουμε εμείς τι θα κάνουν.
Εσείς αποφασίζετε, εσείς ψηφίζετε και εσείς (αλλά και εμείς...) θα "εισπράξουμε" τα θετικά ή τα αρνητικά της επιλογής σας...


Και τελειώνοντας, τον απλό κόσμο δεν τον ενδιαφέρει ποιος έκανε συμμαχία με ποιον, ποιος "μεγάλος" στηρίζει ποιον ή ποιος έφαγε και ήπιε με ποιον.
Τον κόσμο τον ενδιαφέρει να ζει σε μια καθαρή πόλη, σε μια ανθρώπινη πόλη, σε μια πράσινη και σύγχρονη πόλη, σε μια δίκαιη πόλη.
Αυτό ενδιαφέρει και εμάς.


Κανταρτζής Μιχάλης