Δευτέρα 27 Μαΐου 2019

ΠΙΕΡΙΔΕΣ ΜΟΥΣΕΣ: 26 χρόνια ποδόσφαιρο γυναικών στην Πιερία

ΠΙΕΡΙΔΕΣ ΜΟΥΣΕΣ: 26 χρόνια ποδόσφαιρο γυναικών στην Πιερία - Γενέθλια γιορτή με ποδοσφαιρικό αγώνα και παίχτριες από την ομάδα του 1993 μέχρι τη σημερινή Ακαδημία!

Οι Πιερίδες Μούσες έκλεισαν αισίως 26 χρόνια συνεχούς παρουσίας στα γήπεδα ποδοσφαίρου. Είναι η ιστορική ομάδα της Πιερίας που αγωνίζεται συνεχώς από το 1993 στα Εθνικά Πρωταθλήματα του Ποδοσφαίρου Γυναικών.

Η γιορτή αυτή όπως έχει καθιερωθεί είναι μια ευκαιρία να συναντηθούν όλες οι αθλήτριες, από την πρώτη ομάδα που αγωνίστηκε το 1993 μέχρι την σημερινή, αλλά και την Ακαδημία.

Η γιορτή πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 25 Μαΐου 2019 στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Σβορώνου.

Η χαρά του παιχνιδιού, η λαχτάρα να μπουν στο γήπεδο και να παίξουν ποδόσφαιρο ήταν διάχυτη. Οι δύο ομάδες που σχηματίστηκαν είχαν από όλες τις ηλικίες. Η μία αποτελούνταν κυρίως από παλαίμαχες παίχτριες και οι άλλη με παίχτριες της σημερινής ομάδας. Οι μικρές της Ακαδημίας εντάχτηκαν και στις δύο ομάδες και έδειξαν το αγωνιστικό τους πάθος αφού σε πολλές περιπτώσεις αντιμετώπισαν τις μεγαλύτερές τους στα ίσια και δυνατά δείχνοντας πως το ποδόσφαιρο δεν έχει ηλικία!

Βέβαια τα πειράγματα μεταξύ των παλαιμάχων ήταν συνεχή και ευφάνταστα, δημιουργώντας ένα χαρούμενο κλίμα πολλά χαμόγελα και πολύ κέφι. Φυσικά φάνηκε το ποδοσφαιρικό τους ταπεραμέντο και σε πολλές περιπτώσεις έδειξαν πως μπορούν ακόμη να σταθούν με αξιώσεις στον αγωνιστικό χώρο.

Η πρόεδρος του Δ.Σ. των Πιερίδων Μουσών και παλαίμαχη παίκτρια κ. Παρασκευή Ζιώγα δήλωσε για αυτή τη γιορτή:

«Γενέθλια με πολλές παρουσίες νέες και πολύ παλιές (10-47χρονών), από τα σπλάχνα των Πιερίδων Μουσών. Μας τίμησαν κοπέλες από το παρελθόν εθνικής και διεθνούς κατηγορίας. Το ποδόσφαιρο για μια ακόμη φορά μας δίδαξε πως ενώνει και εξυψώνει το αίσθημα του σεβασμού στον συναθλητή -τρια, πως σέβεται το παλιό και ενθαρρύνει το νέο. Το ποδόσφαιρο χαρίζει πολλές μοναδικές στιγμές ανεξίτηλες στο χρόνο. Είναι ο καλύτερος φίλος που μας συντροφεύει για πάντα, έχοντας το δικαίωμα και τη χαρά της συμμετοχής. Οι Πιερίδες Μούσες λοιπόν, αισίως έκλεισαν τα 26 χρόνια προσφοράς στον χώρο του ποδοσφαίρου γυναικών, το γιορτάζουν και έχοντας ένα δυνατό παρελθόν οραματίζονται και σχεδιάζουν ένα καλύτερο μέλλον!»

Αυτό που ξεχώρισε από αυτή τη γιορτή ήταν πράγματι η αγάπη για το ποδόσφαιρο, η ανταπόκριση στο κάλεσμα, η συμμετοχή και η διάθεση όλων να είναι κοντά στην ομάδα των Πιερίδων Μουσών. Έτσι διαμορφώνεται ένα θετικό κλίμα συμμετοχής και υποστήριξης από αθλήτριες που αγωνίστηκαν στα 26 αυτά χρόνια ή αγωνίζονται τώρα στην ομάδα. Είναι η θετική ενέργεια και το ηθικό πλεονέκτημα αυτής της παρακαταθήκης της ιστορίας των 26 χρόνων του ποδοσφαίρου γυναικών που γράφει στην Πιερία και στην Ελλάδα η ομάδα των Πιερίδων Μουσών!




ΔΤ "Πιερίδες Μούσες"