Τρίτη 21 Μαΐου 2019

ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ!!!

ΑΝΔΡΕΑΣ Ν. ΒΕΤΣΟΣ: Ως ενεργός πολίτης έχω την υποχρέωση να πάρω θέση! 

Την επόμενη Κυριακή 26/5 θα κληθούμε να εκλέξουμε και τη νέα αιρετή Περιφερειακή Αρχή της Κεντρικής Μακεδονίας.


Πέρασαν ήδη πέντε χρόνια από τις προηγούμενες περιφερειακές εκλογές και όλοι μας έχουμε γίνει γνώστες και αποδέκτες του όποιου (ανύπαρκτου;) έργου της απερχόμενης αιρετής Περιφερειακής διοίκησης υπό τον εκ νέου υποψήφιο Περιφερειάρχη κ. Τζιτζικώστα.


Τον κ. Τζιτζικώστα, που το φθινόπωρο του 2015 και στις αρχές του 2016 εκδήλωσε έμπρακτα την πρόθεσή του να εγκαταλείψει την Περιφέρειά μας, αν και στις προηγούμενες εκλογές δήλωνε ότι θα παραμείνει Περιφερειάρχης, θέτοντας υποψηφιότητα για την προεδρία της Ν.Δ. Πράγμα που είναι σφόδρα πιθανόν να επαναλάβει εάν οι εξελίξεις στο γενικό πολιτικό τοπίο και ιδίως στον χώρο της Ν.Δ. ευνοήσουν μια τέτοια εξέλιξη. Είναι προφανές ότι ο κ. Τζιτζικώστας χρησιμοποιεί την Περιφέρειά μας ως «σκαλί» για τη λεγόμενη κεντρική πολιτική σκηνή.


Αλλά ας δούμε το έργο της παράταξης του κ. Τζιτζικώστα αυτήν την πενταετία, κρίνοντας από την Πιερία.


Εμείς στη νοτιοδυτική Πιερία γίναμε μάρτυρες του δρόμου Βρύας-Ρητίνης-Ελατοχωρίου, όπου επί χρόνια δεν μπορούσε η Περιφερειακή Αρχή ν’αντιμετωπίσει επιτυχώς τη γνωστή καθίζηση κι ενώ το χιονοδρομικό κέντρο του Ελατοχωρίου ήταν σε λειτουργία.


Στη συμβολή της εθνικής οδού Κατερίνης-Ελασσόνας με την επαρχιακή οδό προς Ελατοχώρι προ τριετίας περίπου έγινε θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα με θύματα πρόσφυγες που στεγάζονταν στο γνωστό «Κτήμα Ηρακλή», που χρησιμοποιείται ως χώρος εγκατάστασης μεταναστών-προσφύγων. Το δυστύχημα αυτό πιθανότατα θα είχε αποφευχθεί εάν είχε ληφθεί μέριμνα για την κατάλληλη διαμόρφωση του χώρου για την επιβίβαση-αποβίβαση των επιβατών από τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ και κάθε άλλου οχήματος.


Και καταγγέλλω ευθέως την περιφέρεια κεντρικής Μακεδονίας για την ανυπαρξία της.


Η κατάσταση του οδοστρώματος της παλιάς Εθνικής οδού Κατερίνης-Θεσσαλονίκης, στα όρια της Πιερίας τουλάχιστον, είναι άκρως προβληματική σε πολλά σημεία της εδώ και χρόνια κι εννοείται κατά τη θητεία του κ. Τζιτζικώστα και της παράταξής του, και ως σήμερα στις 16-05-2019 έχουν καταμετρηθεί 55 άκρως επικίνδυνες λακκούβες που κανείς από την περιφέρεια δεν ενδιαφέρθηκε για τους διερχόμενους οδηγούς αυτοκινήτων και δικύκλων με κίνδυνο τον θανάσιμο τραυματισμό των οδηγών και ιδιαιτέρως των οδηγών δικύκλων και βεβαίως έχω ζητήσει την παρέμβαση των αρχών με προσωπική μου καταγγελία.


Τα προβλήματα σχετικώς με τη ρύπανση του περιβάλλοντος (λ.χ.παραπόταμος Μπριαζιώτικο) και τη διαχείριση του υδατίνου δυναμικού στην Πιερία συνεχίζουν να υπάρχουν και επί της θητείας του κ. Τζιτζικώστα, χωρίς να έχουμε διαπιστώσει αναγκαίες παρεμβάσεις της αιρετής Περιφερειακής Αρχής, που, προφανώς, περί άλλα τυρβάζει.


Η Πιερία είναι εδώ και 10 χρόνια «πνιγμένη» στα διόδια, με όσες επιβλαβείς συνέπειες αυτή η απαράδεκτη κατάσταση συνεπάγεται για τους Πιεριείς, αλλά ο κ. Τζιτζικώστας μάλλον θεωρεί ότι καλώς υπάρχουν.


Υπάρχει, όμως, υποψήφια περιφερειακή παράταξη στην Περιφέρειά μας, με υψηλό αίσθημα ευθύνης έναντι των Μακεδόνων και της ιστορίας της Μακεδονίας μας, της οποίας ηγείται ο κ. Γαβριήλ Αβραμίδης, η «ΠΡΩΤΗ ΔΥΝΑΜΗ για τη Μακεδονία», παράταξη χωρίς κομματικές ιδιοτέλειες και δίχως να έχει στραμμένο το βλέμμα στις αρχηγίες κομμάτων, με δημοκρατικά πατριωτικά χαρακτηριστικά, ικανής και διατιθέμενης ν’ αναλάβει τη διαχείριση των περιφερειακών πραγμάτων και την αντιμετώπιση των πολλών και σοβαρών προβλημάτων της Κεντρικής Μακεδονίας, μιας περιοχής χτυπημένης ιδιαίτερα από την κρίση και τα μνημόνια, που δεν θα αδικήσει την Πιερία.


Θεωρώ ότι αξίζει οι Πιεριείς να δώσουν την ευκαιρία και τη δύναμη στον Γαβριήλ Αβραμίδη, αποδεδειγμένα πατριώτη και δημοκράτη, και την παράταξή του να αναλάβει το πολύ δύσκολο αυτό έργο, για να μην χαθεί μια ακόμη 4ετία για την Κεντρική Μακεδονία.



ΑΝΔΡΕΑΣ Ν. ΒΕΤΣΟΣ