Πέμπτη 30 Μαΐου 2019

Θανάσης Λιακόπουλος: Σεβόμαστε τους συνδημότες μας, για αυτό και ως δημοτικός συνδυασμός ΔΕΝ θα ανακοινώσουμε κάποια στήριξη.

Σχετικά με τις εκλογές της 2ας Ιουνίου, ο επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού «Όλοι Μαζί Μπορούμε Καλύτερα» Θανάσης Λιακόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Στις εκλογές της 26ης Μαϊου παρουσιάσαμε στις συνδημότισσες και τους συνδημότες μας την ολοκληρωμένη μας πρόταση διακυβέρνησης του Δήμου της Κατερίνης και ζητήσαμε την ψήφο τους θεωρώντας πως είμαστε η καλύτερη επιλογή. Μας τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους περίπου 6.500 πολίτες, που είδαν σε εμάς αυτό που ψάχνουν σε έναν Δήμαρχο, σε μία δημοτική ομάδα. Για άλλη μία φορά τους ευχαριστούμε για την τιμή που μας έκαναν. Τους υποσχόμαστε πως ο συνδυασμός μας θα παραμείνει ενωμένος, θα μετατραπεί σε δημοτική παράταξη και θα αγωνιστεί για να υλοποιήσει όλα όσα τους προτείναμε πριν τις εκλογές.

Πιστεύω ότι η περπατησιά καθεμιάς και καθενός στη ζωή καθορίζεται από τις αρχές και τις αξίες που υπηρετεί, από τον χαρακτήρα του. Ο χαρακτήρας φαίνεται στα δύσκολα, δηλαδή όταν δεν είσαι σε θέση ισχύος. Τότε κρίνεσαι και σε κρίνουν για τη θέση που παίρνεις, ιδίως όταν αφορά τις ζωές και την καθημερινότητα των συμπολιτών σου, όταν αφορά δημόσια αξιώματα και ρόλους. Τότε κρίνεται εάν μένεις σταθερός σε αρχές και αξίες και υπηρετείς από τη θέση που σε όρισαν οι συμπολίτες σου.

Όλα αυτά τα χρόνια έχω αποδείξει ότι σέβομαι κάθε δημότισσα και δημότη της Κατερίνης. Αυτονόητα έχει μία ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου κάθε πολίτης που μας στήριξε και μας τίμησε την Κυριακή 26 Μαΐου.

Για αυτό και η εισήγησή μου χθες προς τα μέλη του συνδυασμού μας ήταν ξεκάθαρη: Να μη δώσουμε στήριξη σε κάποιον από τους 2 εναπομείναντες υποψηφίους Δημάρχους και να αφήσουμε τους δημότες να επιλέξουν αυτόν που οι ίδιοι εκτιμούν ως τον καλύτερο εκ των δύο.

Η απλή αναλογική ενισχύει την αντιπροσωπευτικότητα, δεν είναι απειλή ακυβερνησίας ούτε ευκαιρία συναλλαγής. Ο νέος εκλογικός νόμος οδηγεί σε συνθέσεις και πλειοψηφικές αποφάσεις όχι σε εκ προοιμίου συμφωνημένες παραταξιακές πλειοψηφίες που μόνον την συναλλαγή για αξιώματα αποδεικνύουν. Ο νέος εκλογικός νόμος δεν απαιτεί ο Δήμαρχος να έχει από την παράταξη του την πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου αλλά αντίθετα διευκολύνει με την απλή αναλογική να μην την έχει, ώστε οι αποφάσεις να παίρνονται με σφυρηλατημένες τις γνώμες και τις απόψεις των πολλών.

Στις 26 Μαϊου οι δημότες επέλεξαν για τον δεύτερο γύρο τους κ.κ. Σάββα Χιονίδη και Κώστα Κουκοδήμο. Στις 2 Ιουνίου θα πρέπει να απαντήσουμε ποιος από τους δύο θα είναι ο Δήμαρχος Κατερίνης τα επόμενα χρόνια.

Καλώ τους συμπολίτες μας και πρωτίστως όσους στήριξαν και τίμησαν τον δημοτικό μας συνδυασμό να προσέλθουν στις κάλπες, να συγκρίνουν το ήθος, τη γνώση, την ικανότητα και τα πεπραγμένα των δύο υποψηφίων Δημάρχων και να υπερψηφίσουν όποιον η καθεμιά και ο καθένας κρίνει καταλληλότερο.

Ας αποφασίσουν οι δημότες για το ποιος αξίζει να είναι Δήμαρχος Κατερίνης και ποιος μπορεί να είναι στο τιμόνι του Δήμου παρέχοντας ασφάλεια και σιγουριά τα επόμενα 4 χρόνια.


Θανάσης Γ. Λιακόπουλος
Επικεφαλής δημοτικού συνδυασμού «Όλοι Μαζί Μπορούμε Καλύτερα»