Τρίτη 28 Μαΐου 2019

ΔΗΛΩΣΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ από τους Ανεξάρτητους Έλληνες (ΑΝΕΛ)


ΔΗΛΩΣΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ
Του Πολιτευτή και μέλους του Εθνικού Συμβουλίου των
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΑΝΤΡΕΑ ΝΙΚΟΛ. ΒΕΤΣΟΥ


κ. Πρόεδρε των ΑΝΕΛ

Συναγωνιστές και φίλοι

Με βαριά καρδιά και με συναίσθηση της κρίσιμης κατάστασης που δημιουργήθηκε από το εξαιρετικό αρνητικό των χθεσινών ευρωεκλογών, μέχρι τη διεξαγωγή των οποίων δεν ήθελα να εκφράσω δημόσια τις απόψεις μου για τα τεκταινόμενα καθόσον αφορά την πολιτική κατάσταση και τη στάση των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, θεωρώ ότι έχω την υποχρέωση, τουλάχιστον έναντι των πολιτών που υποστήριξαν το πολιτικό αυτό εγχείρημα, να τοποθετηθώ πλέον δημόσια.

Εντάχθηκα στους ΑΝΕΛ πριν το 2015, πιστεύοντας ότι θα επιδιώξουν και θα πετύχουν την ανατροπή της καταστροφικής πορείας της χώρας και την κατάργηση του καθεστώτος των μνημονίων, την ανάδειξη των εθνικών δικαίων και τη χάραξη νέας, υγιούς πορείας της χώρα, θέτοντας στο περιθώριο τους υπαίτιους της χρεωκοπίας της πατρίδας μας.

Τα τελευταία πέντε χρόνια κατέβαλα, με μεγάλο προσωπικό κόστος, την προσπάθεια να εκπροσωπήσουν επάξια οι ΑΝΕΛ μια νέα πορεία, για την εθνική μας ανάταξη, μέσα στην κοινωνία και μαζί μ’ αυτή, κάνοντας τις αναγκαίες παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση και επίλυση αρκετών προβλημάτων, χωρίς να διαθέτω καμμιά δημόσια θεσμική ιδιότητα.

Πιστεύω ότι τα μέλη και τα στελέχη των ΑΝΕΛ και οι συμπολίτες στην Πιερία, την Ημαθία και στη Μακεδονία έχουν γνώση αυτών των δράσεών μου, που τις ανέπτυξα πάντοτε με γνώμονα την προαγωγή του εθνικού και κοινωνικού συμφέροντος.

Με σειρά παρεμβάσεων και προτάσεών μου στα πλαίσια των διαδικασιών των Ανεξαρτήτων Ελλήνων επεδίωξα να υπάρχει η αναγκαία ώσμωση με το εθνικό κοινωνικό σώμα, αλλά δυστυχώς, είναι η αλήθεια, δεν εισακούσθηκα, όπως και άλλα κατά καιρούς στελέχη, από την ηγεσία.

Έκρουσα αρκετές φορές τον κώδωνα του κινδύνου για τις επιλογές και την πορεία των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, με αποκορύφωμα τη στάση του κόμματος σχετικά με την παραμονή της στην κυβέρνηση όταν προέκυψε το ζήτημα της συμφωνίας των Πρεσπών, οπότε πρότεινα να αρθεί η εμπιστοσύνη προς την κυβέρνηση και ν’ αποχωρήσουν οι ΑΝΕΛ από αυτή πριν από την υπογραφή της αυτής της εθνικά επιζήμιας συμφωνίας, στην οποία μας ωθούσαν ισχυροί διεθνείς παράγοντες, αλλά, όπως αποδείχθηκε, επί ματαίω.

Τις απόψεις μου τις εξέφραζα και συνεχίζω να τις εκφράζω, ως ελεύθερος πολίτης, με παρρησία και δίχως να συνυπολογίζω προσωπικό κόστος, αλλά δεν επιθυμούσα, για να μην μου αποδοθεί καμμιά υστεροβουλία, να δημιουργήσω οποιοδήποτε πρόβλημα στη λειτουργία και τη συνοχή κόμματος, ακόμα και όταν, παρά τις διαφωνίες μου ως προς κορυφαίες πολιτικές επιλογές του το τελευταίο διάστημα, έθεσα εαυτόν στη διάθεσή του για συμπερίληψή μου στο ευρωψηφοδέλτιό του. Για μια ακόμη φορά δυστυχώς αγνοήθηκα, οπότε έκρινα ότι έπρεπε πλέον να σταθμίσω τις προσωπικές πολιτικές επιλογές μου.

Δεν το έπραξα συνειδητά πριν από τη χθεσινή κρίσιμη εκλογική μάχη, που γνώριζα ότι θα λάβει χώρα υπό άκρως δυσμενείς όρους για τους ΑΝΕΛ, λόγω των επιλογών του κόμματος στο μεγάλο εθνικό μας θέμα για τη Μακεδονία μας κυρίως, καθώς ποτέ δεν υπήρξα ρίψασπις και σε κανέναν δεν θα επέτρεπα να με κατηγορήσει άδικα και αβάσιμα για πολιτική δειλία.

Το άκρως οδυνηρό, αλλά και απολύτως δίκαιο ενόψει της στάσης μας στο μέγα εθνικό θέμα για τη Μακεδονία μας, εκλογικό αποτέλεσμα, επιβεβαίωσε τις απόψεις μου περί άκρως εσφαλμένης στάσης των ΑΝΕΛ ως το εθνικό μας θέμα και την απαράδεκτη συμφωνία των Πρεσπών.

Και ακόμα χειρότερα, οδήγησε μεγάλο τμήμα συμπολιτών μας, υπό το άχθος της απογοήτευσής τους για τη στάση των ΑΝΕΛ, να ενισχύσουν τους πολιτικούς που υπερχρέωσαν τη χώρα και μας οδήγησαν στη δαμόκλεια σπάθη του ΔΝΤ και των μνημονίων, αλλά και που, υποκριτικά και δολίως ενεργούντες, «έβαλαν πλάτη» στον ΣΥΡΙΖΑ και στους περί αυτόν «προθύμους» για να υπερψηφισθεί στη Βουλή η επαίσχυντη συμφωνία των Πρεσπών.

Όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ, που επίσης τιμωρήθηκε από τον λαό απολύτως δίκαια, έτσι και οι ΑΝΕΛ τιμωρήθηκαν εκλογικά και πολιτικά, γιατί «σκότωσαν» την «ελπίδα».

Έφτασαν το λαό σε κατάσταση σύγχυσης και απελπισίας, σε τέτοιο μάλιστα σημείο, που να επιλέξει την ενίσχυση όσων πριν από 4 χρόνια αποστρεφόταν απολύτως δικαιολογημένα, όσων οδήγησαν τη χώρα στην καταστροφή το 2010.

Έπειτα από αυτά και κατόπιν σοβαρών προβληματισμών μου αποφάσισα, όχι ελαφρά τη καρδία, την παραίτησή μου από το Εθνικό Συμβούλιο των ΑΝΕΛ και την αποχώρησή μου από το κόμμα.

Δηλώνω ότι σκοπεύω να πορευθώ πολιτικά στη γραμμή της προάσπισης και της προώθησης των εθνικών και κοινωνικών μας δικαίων, για την υπεράσπιση της εθνικής και λαϊκής κυριαρχίας, της δημοκρατίας, του κράτους δικαίου και του κοινωνικού κράτους, στη γραμμή του ανυποχώρητου πατριωτισμού, του ακηδεμόνευτου εθνικού σχεδιασμού, των διαχρονικών αξιών του Ελληνισμού.

Εύχομαι και ελπίζω να συναντήσω στην πορεία εθνικώς και δημοκρατικώς σκεπτομένους ανθρώπους και φορείς, προσηλωμένους στο στόχο της εθνικής μας ανάταξης, που να μην ορρωδούν έναντι οποιασδήποτε ευτελούς ή επιβλαβούς σκοπιμότητας, κινδύνων και απειλών, ώστε ν’ αναγεννήσουμε την «ΕΛΠΙΔΑ» για την προαγωγή των εθνικών και κοινωνικών μας συμφερόντων, για μια Ελλάδα πραγματικά ανεξάρτητη και κυρίαρχη, χωρίς ενδοτισμούς, με επωφελές εθνικό σχέδιο και με ανυψωμένο το βιοτικό επίπεδο του λαού μας και την ανάκτηση της εθνικής του αξιοπρέπειας.

Ευχαριστώ τους συναγωνιστές των ΑΝΕΛ και λυπάμαι για τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ που ήταν τόσο τυφλός!! Και κουφός και πίσω από την πλάτη του οι αυλικοί τον μαχαίρωναν συνεχώς..



ΑΝΔΡΕΑΣ Ν. ΒΕΤΣΟΣ
Τηλ. επικοινωνίας: 6977255613 
Email: vetsosan6@gmail.com