Πέμπτη 29 Ιουνίου 2023

Στα βήματα του Αποστόλου Παύλου με το 4ο Γυμνάσιο Κατερίνης. (Με την ευκαιρία της σημερινής εορτής των Αγίων Παύλου και Πέτρου)

Στα βήματα του Αποστόλου Παύλου με το 4ο Γυμνάσιο Κατερίνης.
Από την εκπαιδευτική εκδρομή την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017 που πραγματοποίησε το 4ο Γυμνάσιο Κατερίνης και συγκεκριμένα η Γ΄ τάξη του Σχολείου.

Θέμα της εκπαιδευτικής εκδρομής ήταν η διαδρομή του Αποστόλου Παύλου κατά την επίσκεψη του στην Ελλάδα και ειδικότερα από την πόλη της Βέροιας μέχρι την Πύδνα.


Οι μαθητές και μαθήτριες του 4ου Γυμνασίου Κατερίνης συνοδεία των εκπαιδευτικών του Σχολείου και με την παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου είχαν την δυνατότητα να δουν από κοντά τα μέρη τα οποία πέρασε ο Απόστολος Παύλος κατά την επίσκεψη του στην Ελλάδα.


Στην Βέροια τα παιδιά επισκέφτηκαν το Βήμα του Αποστόλου Παύλου.












Το Βήμα του Αποστόλου Παύλου βρίσκεται δίπλα από την πλατεία Ωρολογίου στο κέντρο της πόλης. Εδώ, σώζονται οι ρωμαϊκές πλάκες του 1ου αιώνα, πάνω στις οποίες ,σύμφωνα με την παράδοση, στεκόταν ο Απόστολος των Εθνών κατά τη διάρκεια του κηρύγματός του.

Το μνημείο είναι επίσης διακοσμημένο με εντυπωσιακές ψηφιδωτές αγιογραφίες ενώ στο περιβάλλοντα χώρο τοποθετήθηκε πρόσφατα ανδριάντας του Αποστόλου των Εθνών Παύλου, δωρεά του Πατριαρχείου Μόσχας και της Ρωσικής Ακαδημίας Τεχνών.








Εκεί ενημερώθηκαν για την διαδρομή του Αποστόλου Παύλου στην Ελλάδα (φώτο-βίντεο-ομιλίες), ενώ στα παιδιά μίλησε για τον Απόστολο Παύλο ο Σεβασμιωτάτος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος Γεώργιος.






Στη συνέχεια τα παιδιά πήγαν στον Κολινδρό Πιερίας όπου και γευμάτισαν. Μετά επισκέφτηκαν την Μεθώνη και την Πύδνα και τέλος επέστρεψαν στην Κατερίνη.













Ήταν μια από τις ποιο ενδιαφέρουσες εκπαιδευτικές εκδρομές που είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν οι μαθητές και μαθήτριες του 4ου Γυμνασίου Κατερίνης και αξίζουν συγχαρητήρια στους εκπαιδευτικούς που την οργάνωσαν.

*Τα ποιο πολλά όμως συγχαρητήρια και τα εύσημα ανήκουν στην καθηγήτρια-θεολόγο του 4ου Γυμνασίου Κατερίνης κ. Αιμιλία Ζαχαριάδου, για την οργάνωση και υλοποίηση της εκδρομής.

*Σε μια περίοδο που οι αξίες και τα ιδανικά βρίσκονται σε κρίση και η ορθοδοξία βάλλεται από παντού, είναι σημαντικό να υπάρχουν τέτοιες δράσεις ιδιαίτερου πνευματικού ενδιαφέροντος που ενισχύουν και πλουτίζουν τα βιώματα των νέων παιδιών.

Μια εκδρομή που θα την θυμούνται για αρκετό διάστημα τα παιδιά!


*ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΝΤΑΡΤΖΗΣ
www.pierikialithia.blogspot.gr