Παρασκευή 21 Ιουνίου 2019

"Τσαμπουκά" μόνο στα λόγια η Ευρώπη κατά της Τουρκίας...

Ακόμα μια "χλιαρή" ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που αποδεικνύει περίτρανα ότι είμαστε μόνοι μας και χωρίς καμία ουσιαστική βοήθεια από τους Ευρωπαίους απέναντι στις προκλήσεις των Τούρκων.


Η ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου δείχνει και κάτι άλλο: Ότι διαχρονικά η ελληνική εξωτερική πολιτική έχει αποτύχει να πείσει τους Ευρωπαίους για τα αυτονόητα (δίκαια) αιτήματα της χώρας μας (όχι μόνο στα ελληνοτουρκικά..), κάτι που χρεώνεται τόσο στην σημερινή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ όσο και στις προηγούμενες κυβερνήσεις (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ).

Συμπέρασμα: Μονόδρομος η ισχυροποίηση της πατρίδας μας (όχι μόνο στρατιωτικά), αλλά και στην οικονομία και τις διεθνείς συμμαχίες.



Η ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που για μία ακόμη φορά, είναι μόνο λόγια:


Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο υπενθυμίζει και επαναβεβαιώνει προηγούμενα συμπεράσματα του Συμβουλίου και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, συμπεριλαμβανομένων των συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 22ας Μαρτίου 2018, στα οποία καταδικάζει απερίφραστα τις συνεχιζόμενες παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο. Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο εκφράζει σοβαρές ανησυχίες για τις εν εξελίξει παράνομες δραστηριότητες γεώτρησης της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο καθώς και τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι η Τουρκία δεν έχει ακόμη ανταποκριθεί στις επανειλημμένες εκκλήσεις της ΕΕ να σταματήσει αυτές τις δραστηριότητες. Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο υπογραμμίζει τον σοβαρό και άμεσο αρνητικό αντίκτυπο αυτών των παράνομων ενεργειών σε όλο το φάσμα των σχέσεων ΕΕ-Τουρκίας. Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο καλεί την Τουρκία να επιδείξει αυτοσυγκράτηση, να σεβαστεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου και να απόσχει από τέτοιες ενέργειες. Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο επικροτεί την πρόσκληση που απευθύνθηκε στην Επιτροπή και την ΕΥΕΔ να υποβάλουν, χωρίς καθυστέρηση, επιλογές για κατάλληλα μέτρα, συμπεριλαμβανομένων στοχευμένων μέτρων. Η ΕΕ θα εξακολουθήσει να παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και είναι έτοιμη να αντιδράσει καταλλήλως και με πλήρη αλληλεγγύη προς την Κύπρο. Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα εξακολουθήσει να επιλαμβάνεται του θέματος και θα επανέλθει σε αυτό κατά περίπτωση.