Τρίτη 2 Ιουλίου 2019

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ 4 ΙΟΥΛΙΟΥ 8.30 μ.μ.

"ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΩΝ ΕΝΝΕΑ ΜΟΥΣΕΣ (ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ ΤΣΑΛΟΠΟΥΛΟΥ) ΣΤΙΣ 20:30 μ.μ. ΠΕΜΠΤΗ 4 ΙΟΥΛΙΟΥ
«ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ»


Μουσικές διαδρομές ο τίτλος της σημερινής μας εκδήλωσης και θα μοιράσουμε τη βραδιά μας σε δύο μέρη. Το πρώτο μέρος θα είναι ένα μουσικό αφιέρωμα στον συνθέτη μουσικό Θανάση Παπακωνσταντίνου και στο δεύτερο μέρος έχουμε ετοιμάσει ένα μουσικό ταξίδι σε ήχους παλαιότερων εκδηλώσεων των 6 χρόνων της μουσικής μας πορείας.

Ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου συνδυάζει τη φυσική ευγένεια της παρουσίας του, με την τεράστια δυναμική της μουσικής και των στίχων του. Έχει δημιουργήσει ένα δικό του διάφανο σύμπαν ,ένα μουσικό στερέωμα, με αναφορές στη φύση, στην ελευθερία, στην επανάσταση, στην αλληλεγγύη, στον έρωτα.

Χρησιμοποιεί αλληλουχίες λέξεων, που μόνο ως ποίηση μπορούν να χαρακτηριστούν, λέει ιστορίες που ακονίζουν τον ελάχιστο εαυτό σου, που σε επιστρέφουν στην αρχή, μα συνάμα σε προσγειώνουν απότομα σε κοιλάδες και γκρεμούς, για να σε ανεβάσουν πάλι εκεί που φτερουγίζει ο νους.


«…Όσες κι αν χτίσουν φυλακές, κι αν ο κλοιός στενεύει,
ο νους μας είναι αληταριό που όλο θα δραπετεύει…»

Το τραγούδι «κάτω απ΄ το μαξιλάρι» αναφέρεται σε εκείνες τις καταστάσεις που βιώνουν οι άνθρωποι κατά τη διάρκεια του ύπνου τους όταν έρχονται σε επαφή με τις ψυχές που τους αγαπούν. Τραγούδι παρηγοριάς και τόλμης για όσα δεν τολμάμε να πούμε πως μας συμβαίνουν. Η αναρχική «Τράτα» περιδιαβαίνει το Σύμπαν με επιβάτες όλη την μεγάλη, πολύ μεγάλη παρέα του δημιουργού που μεταξύ τους είμαστε και εμείς απόψε το βράδυ.


Καλή ακρόαση σε όλους!!!

Συναδερφικά και με εκτίμηση
Για τον ΣΕΠΕ Πιερίας
Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας
Θανάσης Κοντοφάκας Χρήστος Κοσκινάς