Παρασκευή 5 Ιουλίου 2019

Γιατί πρέπει να αποδοκιμάσουμε το ΣΥΡΙΖΑ και να στηρίξουμε τη ΝΔ στις εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Γράφει ο Θεοφάνης Θ. Γκατζής*

Στο παρόν άρθρο περιγράφω συνοπτικά γιατί επιβάλλεται να καταψηφίσουμε το ΣΥΡΙΖΑ και να δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης στη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη στις εκλογές της 7ης Ιουλίου. Οι λόγοι είναι οι εξής:


H κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ επικύρωσε τη συμφωνία των Πρεσπών που είναι άκρως επιζήμια για τα εθνικά συμφέροντα της πατρίδας μας και αγνόησε επιδεικτικά τη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού, μη διεξάγοντας δημοψήφισμα, που ήταν ενάντια στη συμφωνία και εκφράστηκε στα μεγαλειώδη συλλαλητήρια. Kατά το χρονικό διάστημα διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ η αναξιοκρατία που παρατηρείται στην ελληνική πραγματικότητα έφτασε στο αποκορύφωμά της, καθότι πλειάδα χειροκροτητών του κυβερνώντος κόμματος, με χαμηλά προσόντα στελέχωσαν θέσεις του κρατικού μηχανισμού, με αποτέλεσμα να μην παράγεται έργο.

Ο ερασιτεχνισμός και η έλλειψη σωστού συντονισμού από πλευράς κυβερνητικών στελεχών οδήγησε στην τραγωδία στο Μάτι και τους 102 νεκρούς συμπατριώτες μας και τους δεκάδες τραυματίες. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ απέτυχε σε θέματα εσωτερικής ασφαλείας, δημιουργώντας αισθήματα ανασφάλειας στους Έλληνες πολίτες, λόγω του ότι αυξήθηκε η παραβατικότητα και η εγκληματικότητα. Αξιοσημείωτη είναι δράση της αναρχικής ομάδας του Ρουβίκωνα. Επιπλέον, στα χρόνια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ υπήρξε αθρόα είσοδος παράτυπων μεταναστών στην πατρίδα μας, εξαιτίας της πολιτικής ανοχής που ακολούθησε. Παροιμιώδης ήταν η δήλωση του Πρωθυπουργού ότι στο Αιγαίο δεν υφίστανται σύνορα δικαιολογώντας τη μαζική είσοδο των μη νόμιμων μεταναστών από τα θαλάσσια σύνορα με την Τουρκία στο Αιγαίο!

Επίσης, δεν πραγματοποιήθηκαν μεταρρυθμίσεις (εκσυγχρονισμός δημόσιας διοίκησης, περιορισμός της γραφειοκρατίας και της διαφθοράς) γεγονός που θα τόνωνε την ελληνική οικονομία και θα οδηγούσε σε αξιοσημείωτη ανάπτυξη. Επιπρόσθετα, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ απέτυχε οικτρά σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, λόγω της έλλειψης στιβαρής θέση από πλευράς κυβέρνησης, καθότι γίναμε μάρτυρες απίστευτων προκλήσεων από την Τουρκία (εμβολισμός πλοίου του ελληνικού λιμενικού από τουρκική ακταιωρό με αποκορύφωμα την πολύμηνη παράνομη κράτηση των Ελλήνων στρατιωτικών στις φυλακές της Αδριανούπολης), αλλά και την Αλβανία (τέθηκε επίσημα το ζήτημα της Τσαμουριάς).

Επιπλέον, υπήρξε έλλειψη μακροπρόθεσμης στρατηγικής από αυτήν στο πεδίο του τουρισμού που αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο για την ελληνική οικονομία, με έμφαση στην ανάπτυξη των ειδικών και εναλλακτικών μορφών τουρισμού που θα επιμηκύνει την τουριστική περίοδο (ει δυνατόν τουρισμός 365 μέρες το χρόνο). Προσέτι, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ υποβάθμισε το βιοτικό επίπεδό των Ελλήνων πολιτών μέσω της φοροεπιδρομής και την μείωση των εισοδημάτων (π.χ. περικοπή ΕΚΑΣ σε χαμηλοσυνταξιούχους). Ακόμη, στράγγισε την ιδιωτική οικονομία μέσω της υπερφορολόγησης των ελεύθερων επαγγελματιών και υποθήκευσε την δημόσια περιουσία για 99 χρόνια στο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων! Για τους παραπάνω λόγους επιβάλλεται να αποδοκιμάσουμε το ΣΥΡΙΖΑ και να στραφούμε στην πολιτική δύναμη (ΝΔ) που είναι φορέας ελπίδας και εγγυητής της σταθερότητας και της ευημερίας των Ελλήνων πολιτών με το πρόγραμμά της. Δηλαδή μείωση φόρων, καθιέρωση επιδόματος 2.000 ευρώ για κάθε παιδί που γεννιέται στην Ελλάδα, αύξηση του ορίου αφορολόγητου κατά 1.000 ευρώ για κάθε παιδί , καθώς και επαναφορά των επιδομάτων για τις τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες στο επίπεδο πριν από τις μειώσεις με το νόμο 4512/2018, για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της υπογεννητικότητας που μαστίζει την χώρα μας. Εν κατακλείδι ψηφίζουμε μαζικά τη Νέα Δημοκρατία, ώστε την επαύριον των εκλογών της 7ης Ιουλίου να υπάρξει αυτοδύναμη κυβέρνηση που θα παράγει ουσιαστικό έργο για τον τόπο!


*Οικονομολόγος- διεθνολόγος, αρθρογράφος
MSc Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Τουρισμού και Πολιτισμού
Μέλος του Τομέα Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας
Email:theofanis28@gmail.com