Κυριακή 21 Ιουλίου 2019

Άξια και δίκαια στους "8" του κόσμου η Εθνική Ανδρών, 11-9 τις ΗΠΑ - Με Ιταλία στον προημιτελικό

Ψυχωμένη, παθιασμένη και δείχνοντας το πολύ καλό της πρόσωπο, η Εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης των Ανδρών επιβλήθηκε με 11-9 επί των ΗΠΑ...

στον συναρπαστικό χιαστί αγώνα του Παγκοσμίου πρωταθλήματος της Γκουνκζού, στη Νότια Κορέα, την Κυριακή (21/7) και προκρίθηκε πανάξια στις 8 καλύτερες ομάδες στου κόσμου.


Η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει, πλέον, στον προημιτελικό της διοργάνωσης την Ιταλία, την Τρίτη (23/7) στις 12.30 ώρα Ελλάδας, για μια θέση στην 4άδα και τη διεκδίκηση μιας μεγάλης διάκρισης.


Συνεπής στο ραντεβού του με την 8άδα το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πήρε δίκαια την νίκη και την πρόκριση σε έναν αγώνα για γερά νεύρα, με συγκλονιστική εξέλιξη, συνεχείς εναλλαγές στο σκορ και σκληρές μονομαχίες. Η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου παρουσιάστηκε άκρως μεταμορφωμένη προς το καλύτερο σε σχέση με τον προηγούμενο αγώνα της και έτοιμη για ένα τόσο κρίσιμο ματς. Ήταν εκπληκτική κατά διαστήματα στην άμυνα και βρήκε τις λύσεις στα κρίσιμα σημεία στο φινάλε.


Οι διεθνείς βρέθηκαν να χάνουν 6-3, στη συνέχεια έκαναν ένα σερί 4-0 και πέρασαν με 7-6, αλλά οι Αμερικανοί επανήλθαν και στο σημείο όπου το σκορ ήταν 8-8 στις αρχές της τέταρτης περιόδου, έγινε η φάση που ανέβασε στα ύψη την ψυχολογία της Εθνικής μας και την έσπρωξε στη νίκη. Οι Έλληνες έβγαλαν άμυνα σε διπλό παίκτη λιγότερο, με αυτοθυσία και στην επόμενη επίθεση ο Σκουμπάκης σκόραρε για το 9-8. Στη συνέχεια ο Γενηδουνιάς με δύο δικά του γκολ (4 συνολικά) έκανε το 10-8 και το 11-9 και η Εθνική μας έφτασε στη νίκη.


ΕΛΛΑΔΑ – ΗΠΑ 11-9

Οκτάλεπτα: 3-4, 3-2, 2-2, 3-1.

ΕΛΛΑΔΑ (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 4, Σκουμπάκης 1, Παπαναστασίου, Φουντούλης 1, Καπότσης, Δερβίσης, Αργυρόπουλος – Κανακάκης, Μουρίκης 2, Κολόμβος 1, Γούνας 2, Βλαχόπουλος, Γαλανίδης.

ΗΠΑ (Ντέγιαν Ουντόβισιτς): Γουλφ, Χούπερ 2, Βάβιτς, Όμπερτ 1, Χάλοκ 2, Κούπιντο 1, Ντάουμπε 2, Φάρμερ, Μπόουεν 1, Ραμίρεζ, Σμιθ, Ίρβινγκ, Χόλαντ.


Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής