Παρασκευή 19 Ιουλίου 2019

«Θαλασσογραφίες» από την Δημοτική Χορωδία Λιτοχώρου «Ιωάννης Σακελλαρίδης»

Στις 18/07/2019 πραγματοποιήθηκε η μουσική παράσταση «Θαλασσογραφίες» μια θάλασσα τραγούδια, της Δημοτικής Χορωδίας Λιτοχώρου «Ιωάννης Σακελλαρίδης», στο θεατράκι του πάρκου Λιτοχώρου στις 9:00 μ.μ.

Η βραδιά ήταν αφιερωμένη στη θάλασσα και τους συμβολισμούς της: ταξίδι, μοναξιά, δύναμη, έρωτα, πολιτισμό, επικοινωνία.

Ακούστηκαν λοιπόν τραγούδια παρμένα μέσα από τη ζωή, που σκιαγραφούν τη δύναμη, την σημασία και την επίδραση του υγρού γαλάζιου στοιχείου στην ιδιοσυγκρασία και την ταυτότητά μας...της ελληνικής ψυχής.Επίσης ακούστηκαν τραγούδια βγαλμένα από θρύλους και ιστορίες, νησιά και λιμάνια, βάρκες και καράβια, φουρτούνες και νηνεμίες, ζωντανούς οργανισμούς και παράδοση, έρωτα και πόνο, έννοιες συνδεδεμένες με το βασίλειο του Ποσειδώνα, στοιχεία που χαρακτηρίζουν, διαμορφώνουν και πολλές φορές στοιχειώνουν το ανθρώπινο είναι, ενώ άλλες φορές πάλι μεταφυσικά το λυτρώνουν.

Την Χορωδία πλαισίωσαν με το μουσικό τους ταλέντο οι:

Ηλίας Γκογκίδης πλήκτρα
Γιώργος Γκουτζαμάνης Σαξόφωνο
Κατερίνα Ελενίδου Πιάνο
Παναγιώτης Καμβίσιος Κιθάρα
Αποστόλης Κουτσιμανής Μπουζούκι
Γιώργος Λαλίδης Μπάσο
Πάρης Παπαγιάννης Κιθάρα
Δήμητρα Παρρή-Νίκα Βιολί
Ρωμανός Παρρής-Νίκας Κλαρινέτο
Αγγελική Σουλή Κανονάκι
Κοσμάς Σουλής Ακορντεόν
Βίκυ Τζιμαπίτη Ντραμς

Τη μουσική εκδήλωση ομόρφυναν με τη μελωδική και ταυτόχρονα ιδιαίτερη φωνή τους οι:

Ιωάννα Ηλιάδου
Περικλής Μπονοβόλιας
Νικόλαος Φαρμάκης

Συμμετείχαν φιλικά, χορευτικά τμήματα του Πολιτιστικού Ομίλου Λιτοχώρου με την καθοδήγηση του πολυτάλαντου καθηγητή χορού, Μιχαήλ Μπύρου.

Τη διεύθυνση της μουσικής εκδήλωσηςείχεόπως πάντα ο αγαπητός μας μαέστρος και καθηγητής μουσικής, Ευθύμιος Μαυρίδης.

Τη βραδιά απόλαυσαν πολλοί Λιτοχωρίτες, Λιτοχωρίτισσες αλλά και παραθεριστές. Με την παρουσία τους τίμησαν την όμορφη καλοκαιρινή εκδήλωση ο νέος Δήμαρχος Δίου-Ολύμπου Βαγγέλης Γερολιόλιος ο οποίος απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό και οι νέοι δημοτικοί σύμβουλοι Σοφία Ζουρζούρα, Ουρανία Κατσαμάκα, Κώστας Κουριάτης καθώς και ο νέος κοινοτικός σύμβουλος Ευστράτιος Κυριακάκης.

Η καλλιτεχνική βραδιά πέτυχε τον σκοπό της που ήταν η καλλιέργεια καιπροβολή της χορωδιακής μουσικής αλλά και της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας. Τα αυθόρμητα συγχαρητήρια των ανθρώπων που παρακολούθησαν την μουσική μας εκδήλωση, μας προτρέπουν και μας δίνουν καινούρια ώθηση για μια εξίσου αξιόλογη συνέχεια.

Ευχαριστούμε και ευχόμαστε καλή συνέχεια του καλοκαιριού σε όλους και όλες.

Το Δ.Σ.

Εκτενέστερο ρεπορτάζ στο https://faretra.info/2019/07/19/thalassografies-mia-polichromi-mousiki-toichografia-apo-ti-dimotiki-chorodia-litochorou/ από την ηλεκτρονική εφημερίδα faretra.infoκαι την εξαιρετική πένα της Δήμητρας Σμυρνή.