Τετάρτη 17 Ιουλίου 2019

Ο Θεός να τους φωτίσει και κυρίως να μην ξεχάσουν… (Προς τους βουλευτές μας)

Όρκος είναι η διαβεβαίωση που δίνει κανείς για την αλήθεια ισχυρισμού ή ότι θα κάνει αυτό που λέει, συχνά επικαλούμενος τον Θεό ή άγιο πρόσωπο ή γενικότερα κάτι απολύτως σεβαστό.


Ο όρκος αποτελεί διαβεβαίωση. Ο ορκιζόμενος διαβεβαιώνει κάτι συγκεκριμένο, όπως είναι π.χ. η αλήθεια ή μη κάποιου γεγονότος ή κάποιας πράξης.

Σύμφωνα με το άρθρο 59 του Συντάγματος, οι βουλευτές πριν αναλάβουν τα καθήκοντά τους δίνουν στο Βουλευτήριο και σε δημόσια συνεδρίαση τον ακόλουθο όρκο:

«Ορκίζομαι στο όνομα της Αγίας και Ομοούσιας και Αδιαίρετης Τριάδας να είμαι πιστός στην Πατρίδα και το δημοκρατικό πολίτευμα, να υπακούω στο Σύνταγμα και τους νόμους και να εκπληρώνω ευσυνείδητα τα καθήκοντά μου».

------------------------------


➤ Ορκίστηκαν σήμερα οι 300 βουλευτές και βουλευτίνες μας.


Κύριοι και κυρίες βουλευτές:


Με την ευκαιρία της σημερινής ορκωμοσίας και τώρα που ορκιστήκατε και επίσημα βουλευτές της Βουλής των Ελλήνων και συνέπεια του κοινοβουλευτικού σας έργου θα απολαμβάνετε τα προβλεπόμενα από τον νόμο προνόμια (βουλευτική αποζημίωση, ταξίδια, ευκολίες κ.α.), μην λησμονήσετε τον τόπο σας…

Η ζωή σας θα αλλάξει και είναι απόλυτα φυσιολογικό με την νέα θέση που πλέον κατέχετε.

Βρίσκεστε σήμερα εκεί, διότι η τοπική κοινωνία εμπιστεύτηκε τα λεγόμενα σας και σας ψήφισε.

Όμως μην διαψεύσετε τις προσδοκίες αυτών που σας ψήφισαν: Του αγρότη με τα ηλιοκαμένα χέρια, του εργάτη με τα τσαλακωμένα χέρια από τις κακουχίες της δουλειάς του, των οικογενειών που ελπίζουν σε ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά τους, των νέων που οραματίζονται ένα καλύτερο αύριο και όλων αυτών που σας πίστεψαν.

Μην ξεχάσετε όλα αυτά που υποσχεθήκατε.

Μην τους διαψεύσετε και μην τους ξεχάσετε. Φανείτε αντάξιοι των προσδοκιών του κόσμου. Τότε σίγουρα θα έχετε επιτύχει στο έργο σας.

Καλή και ευλογημένη θητεία.