Παρασκευή 16 Αυγούστου 2019

Ο Μητροπολίτης Κίτρους κ. Γεώργιος στην απονομή πιστοποιητικών εκπαίδευσης του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών σε Αστυνομικούς της Πιερίας.

Το πρωί της Τρίτης 13 Αυγούστου, πραγματοποιήθηκε η τελετή απονομής των πιστοποιητικών εκπαίδευσης στις Πρώτες Βοήθειες προς το αστυνομικό και πολιτικό προσωπικό της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πιερίας.


Η εκπαίδευση είχε πραγματοποιηθεί, με την υλοποίηση 12ώρων Προγραμμάτων Εκπαίδευσης Πρώτων Βοηθειών σε ομάδες του προσωπικού από το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Περιφερειακού Τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Κατερίνης.

Το πρόγραμμα έλαβε χώρα σε κατάλληλο χώρο της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πιερίας όπου πραγματοποιούνταν εβδομαδιαίως τα μαθήματα, σε ομάδες των 25 ατόμων. Εκπαιδεύτηκαν συνολικά τετρακόσιοι τρεις αστυνομικοί και πολιτικό προσωπικό που υπηρετούν στο Νομό Πιερίας.

Η απονομή των πιστοποιητικών έγινε από τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Τμήματος Κατερίνης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος .κ. Γεώργιο προς τον Αστυνομικό Διευθυντή Πιερίας κ. Τζήμα Γεώργιο, παρουσία του Αντιπροέδρου του Δ.Σ. του Περιφερειακού Τμήματος, κ. Κατιρτζή Δημητρίου και του Γ. Γραμματέα και υπηρετούντα στην ΕΛ.ΑΣ. κ. Οικονόμου Ναούμ, οι οποίοι ήταν και οι εκπαιδευτές όλου του προγράμματος.

Στόχος του προγράμματος ήταν, στο δύσκολο έργο που επιτελεί καθημερινά το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας για την προάσπιση του δημοσίου αγαθού της ασφάλειας, η αποτελεσματική διαχείριση στο αρχικό ακόμη στάδιο, ενός τραυματισμού, ενός τροχαίου ή οποιουδήποτε άλλου κρίσιμου περιστατικού που ενδέχεται να συμβεί στον συνάνθρωπό ή ακόμα και σε ένα συνάδελφό τους μέχρι να φτάσει εξειδικευμένη βοήθεια.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κ. Γεώργιος και το Περιφερειακό Τμήμα Κατερίνης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ευχαριστούν θερμά την Διεύθυνση Αστυνομίας Πιερίας και ιδιαίτερα τον Διευθυντή κ. Τζήμα Γεώργιο για την άριστη συνεργασία και να εκφράσει την πεποίθηση ότι αυτή η συνεργασία θα συνεχιστεί προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.