Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2019

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ : ΣΗΜΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 4 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019, ώρα 7 μ.μ.

Η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ και ΟΙ ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ ΥΦΗΛΙΟΥ σας προσκαλούν στην ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ με θέμα ΛΟΓΟΙ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΤΩΝΠΡΕΣΠΩΝ

Θα προλογίσουν:

Γκατζούλη Νίνα, Συντονίστρια Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου
Γιουματζίδης Δημήτριος, Πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Π.Σ. Μακεδόνων

Ομιλητές:

Κασιμάτης Γεώργιος
Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου

Καρακωστάνογλου Βενιαμίν
Διεθνολόγος, Λέκτορας Νομικής ΑΠΘ,
εκλεγμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας

Ρωμανός Γεώργιος
Συγγραφέας, Ιστορικός ερευνητής

ΤΕΤΑΡΤΗ 4 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019, ώρα 7 μ.μ.
ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΕΛΕΤΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ
Εθνικής Αμύνης 2, Θεσσαλονίκη

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ «ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΑΔΟΣ»


Την Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2019 οι Παμμακεδονικές Ενώσεις Υφηλίου και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων, διοργανώνουν Επιστημονική Ημερίδα με θέμα «Λόγοι ακύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών» με ομιλητές τους Γεώργιο Κασιμάτη (Ομ. Καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου), Γεώργιο Ρωμανό (Συγγραφέα- Ιστορικό ερευνητή) και Βενιαμίν Καρακωστάνογλου (Διεθνολόγο, Λέκτορα Νομικής Σχολής ΑΠΘ, Εκλεγμένο Περιφερειακό σύμβουλο Κεντρικής Μακεδονίας).

Σκοπός της ημερίδας είναι να αναδείξει με τον πιο έγκυρο τρόπο, από καταξιωμένους επιστήμονες,ότι η «Συμφωνία των Πρεσπών» μπορεί να ακυρωθεί, αποδομώντας την βασική θέση των υποστηρικτών της, ότι δεν υπάρχει τρόπος ακύρωσης.

Με βάση τα συμπεράσματα της ημερίδας, θα γίνουν νομικές παρεμβάσεις, εντός και εκτός Ελλάδος, σε διεθνείς Οργανισμούς, με σκοπό την ακύρωσή της.

Τις αμέσως επόμενες ημέρες, θα ξεκινήσουν στοχευμένες δράσεις ενημέρωσης ότι η «Συμφωνία των Πρεσπών» είναι προδοτική (γιατί, μεταξύ των άλλων, αναγνωρίζει «Μακεδονική» γλώσσα και εθνότητα, στους σλάβους των Σκοπίων) και ότι υπάρχουν τρόποι να ακυρωθεί (όποιοι ισχυρίζονται το αντίθετο είναι γιατί δεν θέλουν να την ακυρώσουν).

Η πρώτη δράση ενημέρωσης, αλλά και διαμαρτυρίας για την ουσιαστική αποδοχή της «Συμφωνίας των Πρεσπών» από την νέα κυβέρνηση, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2019, στις 6 μμ,στον Λευκό Πύργο, την ώρα που ο Πρωθυπουργός θα κάνει την καθιερωμένη ομιλία του στα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Η ενημέρωση–διαμαρτυρία θα επαναληφθεί την επόμενη ημέρα, κατά την διάρκεια της συνέντευξης τύπου του πρωθυπουργού, και τις ημέρες επίσκεψης των υπολοίπων αρχηγών κομμάτων στην ΔΕΘ.

Όλες οι παραπάνω ενέργειές μας είναι ειρηνικές, δεν έχουν καμία κομματική σκοπιμότητα και θέλουν να κάνουν σαφές στην νέα κυβέρνηση,αλλά και σε όλον τον πολιτικό κόσμο, ότι οι Έλληνες δεν έχουν ξεχάσει την προδοσία που έγινε στις Πρέσπες και περιμένουν πρωτοβουλίες.

Καλούμε όλους να συμμετάσχουν στις παραπάνω δράσεις με διάθεση συνεργασίας και ενότητας για την επίτευξη του κοινού σκοπού που είναι η ακύρωση, της καταστροφικής για τον Ελληνισμό,«Συμφωνίας των Πρεσπών».



Ο Πρόεδρος Ο Γραμματέας