Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019

"Πρώτο κουδούνι" στα σχολεία του Δήμου Κατερίνης - Αγιασμός και ευχές για "καλή και δημιουργική χρονιά" από τον Δήμαρχο Κώστα Κουκοδήμο

Σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, για τον καθιερωμένο αγιασμό, στο πλαίσιο έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς επισκέφθηκε σήμερα το πρωί, ο Δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος.

Ειδικότερα, ο Δήμαρχος επισκέφθηκε το 3ο Δημοτικό Σχολείο, το 1ο ΓΕΛ και το 1ο ΕΠΑΛ, όπου απηύθυνε ευχές στους εκπροσώπους της εκπαιδευτικής κοινότητας, στους μαθητές, καθώς και στους γονείς τους «για μια αποδοτική και δημιουργική σχολική χρονιά με αρωγό τον Δήμο Κατερίνης. Μία χρονιά με υγεία, πρόοδο, υπομονή και επιμονή».

Απευθυνόμενος στους μαθητές ο κος Κουκοδήμος τους προέτρεψε να θέσουν υψηλούς στόχους και να καταβάλουν τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια για να τους επιτύχουν: «Είμαστε κοντά σας σε ό,τι χρειαστείτε καθώς είστε το μέλλον της πατρίδας μας» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα ο Δήμαρχος ανέφερε σε σύντομο χαιρετισμό του, ότι, στη μαθητική του διαδρομή φοίτησε στις συγκεκριμένες σχολικές μονάδες. Παράλληλα, με την ευκαιρία, προανήγγειλε για το 3ο Δημοτικό αφενός την σύνδεσή του με το φυσικό αέριο και αφετέρου την κατασκευή του 3ου νηπιαγωγείου, σε έκταση πλησίον του σχολικού συγκροτήματος.


ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΤΟ ΝΕΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ


Επιπλέον, το Μουσικό Γυμνάσιο – Λύκειο, το 2ο Δημοτικό και το 2ο ΓΕΛ επισκέφτηκε ο αναπληρωτής Δημάρχου Γιώργος Νταντάμης, ο οποίος ευχήθηκε «μια εποικοδομητική και δημιουργική χρονιά, με άριστη συνεργασία και υψηλές επιδόσεις. Υγεία και δύναμη. Καλή πρόοδο σε όλους».


Ειδικά σε ό, τι αφορά το Μουσικό σχολείο, ο κος Νταντάμης αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο του αείμνηστου διευθυντή Τάκη Κυριακού, το οποίο συνεχίζει με επιτυχία ο σημερινός διευθυντής. Όπως υπογράμμισε χαρακτηριστικά: «Θέλω να υποσχεθώ σε όλη την κοινότητα ως νέα Δημοτική αρχή μεταφέροντας και το μήνυμα του Δημάρχου Κώστα Κουκοδήμου, ότι θα κάνουμε τα πάντα για να είμαστε αυτή η αρχή που θα εγκαινιάσει το νέο Μουσικό σχολείο. Ένα σχολείο που είναι άριστο και έχει οικοδομηθεί με ψυχή, ήρθε η ώρα να υποδομηθεί και με σωστά κτιριακά συγκροτήματα».


ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ


Αξίζει να σημειωθεί, ότι, τις ευχές του Δημάρχου προς την εκπαιδευτική κοινότητα, τους μαθητές και γονείς, για καλή και δημιουργική σχολική χρονιά, μετέφεραν μέλη της Διοίκησης του Δήμου κατά τη διάρκεια του αγιασμού για τη νέα σχολική χρονιά, στα σχολεία όλων των βαθμίδων, σε όλη την επικράτεια του Δήμου Κατερίνης.


Τέλος, στο περιθώριο της τελετής του Αγιασμού στις σχολικές μονάδες που επισκέφθηκαν, ο Δήμαρχος Κατερίνης και όλα τα μέλη της δημοτικής αρχής είχαν συναντήσεις με τους διευθυντές των σχολείων, όπου όπως ανέφεραν, ιεραρχώντας τις ανάγκες όλων των σχολικών μονάδων οι παρεμβάσεις του Δήμου Κατερίνης σε όλη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, με προτεραιότητα σε θέματα ασφάλειας, υγιεινής και λειτουργικότητας θα συνεχιστούν από τις υπηρεσίες του Δήμου, όπου κρίνονται απαραίτητες.



ΔΗΜΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
11-09-2019