Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2019

Μεγάλη επισκεψιμότητα και ενδιαφέρον στο περίπτερο της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους στην 10η ΕΒΕΠ-ΚΜ

Η 10η Εμποροβιοτεχνική Εκθεσιακή Δραστηριότητα Πιερίας έκλεισε τις πύλες της και η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος έδωσε για ακόμη μια χρονιά βροντερό παρών στην μεγαλύτερη συνάντηση του επιχειρηματικού κόσμου της Κεντρικής Μακεδονίας.

Το καλαίσθητο περίπτερο της Ιεράς Μητροπόλεως ξεχώρισε για τη μεγάλη του επισκεψιμότητα. Σε μια ειδικά διαμορφωμένη κατασκευή παρουσιάστηκε το δίκτυο φιλανθρωπίας και αλληλεγγύης που λειτουργεί καθημερινά στην Ιερά Μητρόπολη με διάφορες δομές κοινωνικού χαρακτήρα, όπως τα Καθημερινά Συσσίτια «Άρτος ο Επιούσιος», το Εκκλησιαστικό Γηροκομείο, το Κοινωνικό Παντοπωλείο «Ο Τροφοδότης», η Τράπεζα Αγάπης διανομής ρούχων «Άγιος Ιωάννης ο Ελεήμων», το Κοινωνικό Φροντιστήριο, τα Κέντρα Φιλοξενίας παιδιών και νέων στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Ρητίνης και στον Ξενώνα Σβορώνου, κ.ά..

Επιπλέον προβλήθηκε το πολυσχιδές και σημαντικό έργο που υλοποιείται στην πνευματική και πολιτιστική καλλιέργεια καθώς και στη θωράκιση της νεολαίας, μέσω του Πνευματικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως «Ο Άγιος Φώτιος», του Γραφείου Νεότητας και της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής και Παραδοσιακών Οργάνων «Όσιος Διονύσιος ο εν Ολύμπω».

Παράλληλα, οι εκατοντάδες επισκέπτες ενημερώθηκαν για τις δράσεις της τοπικής Εκκλησίας για την ανάδειξη και προώθηση του προσκυνηματικού τουρισμού μέσω πληροφοριακών εντύπων, προωθητικού υλικού κ.ά.

Την αρχιτεκτονική μελέτη και διακόσμηση του περιπτέρου είχε αναλάβει η Αρχιτέκτων Μηχανικός κα Κλειώ Δημάση, την εικαστική επιμέλεια η ζωγράφος Ερμίνα Συνωπίδου και την κατασκευή οι κ.κ. Νίκος Λιόλιος και Δημήτρης Στεφόπουλος.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γεώργιος ευχαρίστησε και συνεχάρη τους παραπάνω συντελεστές, τους ιερείς και τους εθελοντές για τη συνολική παρουσία τους αλλά και την καθημερινή υποστήριξη της λειτουργίας του περιπτέρου καθ’ όλη τη διάρκεια της Έκθεσης, υπογραμμίζοντας τα εξής: «η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος συμμετέχοντας με δικό της περίπτερο στην 10η ΕΒΕΠ, απέδειξε έμπρακτα ότι είναι σημαντικό μέσα από τις εμπορικές και επιχειρηματικές δραστηριότητες να ανακαλύπτουμε και να προβάλλουμε τις πανανθρώπινες αξίες και τις ηθικές αρχές από τις οποίες πρέπει να διέπεται κάθε άλλη επιλογή μας και ενασχόληση».