Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2019

15ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης - ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Erasmus+

Το 15ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης συμμετέχει για τα σχολικά έτη 2019-20 και 2020-21 στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+ Δράση ΚΑ229 - Στρατηγικές Συμπράξεις στον τομέα της Σχολικής Εκπαίδευσης με τίτλο:


«Games Always Make Everyone Smart. The culture of inclusion in European citizenship: by playing we include».
Τα σχολεία που συμμετέχουν, εκτός από το 15ο Δημοτικό Κατερίνης που εκπροσωπεί την Ελλάδα, είναι το I.C. "Vitruvio Pollione” από την Ιταλία, το οποίο είναι και το συντονιστικό σχολείο, το Osnovna skola Vukomerec από την Κροατία, το Szkola Podstawowa im. Agaty Mroz - Olszewskiej w Lgocie Górnej από την Πολωνία, Scoala Gimnaziala Ecaterina Teodoroiu από τη Ρουμανία και το Escola Secundária Quinta das Palmeiras από την Πορτογαλία.


Το πρόγραμμα διαρθρώνεται πάνω σε 6 βασικούς άξονες: 

1. παραδοσιακά παιχνίδια, 
2. μέσα από τα παιχνίδια μαθαίνουμε την ιστορία μας, 
3. μέσα από τα παιχνίδια μαθαίνουμε την γεωγραφία, 
4. παιχνίδια ρόλων, 
5. παιχνίδια και βιντεοπαιχνίδια και 
6. παιχνίδια χωρίς “σύνορα”.


Ως στόχους του προγράμματος, εκτός από την ανάπτυξη Κοινωνικών δεξιοτήτων μέσω των διαφόρων μορφών παιχνιδιών και την αυτονομία μέσω της συνεργασίας σε ένα κοινό έργο με εταίρους από πολλές χώρες της ευρωπαϊκής ένωσης, μπορούμε να αναφέρουμε την απόκτηση γλωσσικών ψηφιακών και πολιτιστικών δεξιοτήτων και την εδραίωση της ταυτότητας του Ευρωπαίου πολίτη μέσα από την ανάδειξη της εθνικής πολιτισμικής κληρονομιάς.

Μέσα από το πρόγραμμα δίνεται η δυνατότητα τόσο στους εκπαιδευτικούς, αλλά περισσότερο στους μαθητές, να έρθουν σε επαφή με συμμαθητές τους και με εκπαιδευτικούς άλλων χωρών να γνωριστούν, να αλλάξουν απόψεις και γνώμες και να παρουσιάσουν τον τόπο τους.