Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2019

Η "κοροϊδία" των πολιτικών για την ομογένεια μας.


Σε ένα ακόμα μικροπολιτικό παιχνίδι - από αυτά που μας έχουν συνηθίσει οι πολιτικοί μας - εξελίσσεται η συζήτηση για την ψήφο των ομογενών μας.


Αντί να έχουμε την ομογένεια μας ως το ισχυρότερο "όπλο" της εξωτερικής και εθνικής μας πολιτικής, οι πολιτικοί μας τους χρησιμοποιούν για τα μικροκομματικά τους οφέλη.

Η ομογένεια μας, που αριθμεί εκατομμύρια Έλληνες και Ελληνίδες ανά τον κόσμο, που κλαίνε όταν ακούν την λέξη Ελλάδα, που έχουν δώσει αγώνες για την πατρίδα μας, όταν κάποιοι άλλοι εδώ κάνουν την στρουθοκάμηλο όταν πρόκειται για τα εθνικά μας θέματα, πρέπει να έχουν και να απολαμβάνουν τα ίδια δικαιώματα με τους υπόλοιπους Έλληνες και Ελληνίδες.

Οι ομογενείς πρέπει να έχουν την δυνατότητα να ψηφίζουν και αυτό πρέπει να το "χωνέψουν" οι πολιτικοί μας.

Την ίδια ώρα που σε εθνικές και αυτοδιοικητικές εκλογές ο Έλληνας ψηφοφόρος είτε απέχει (με ποσοστά αποχής πάνω από 50%...) και μας κυβερνούν άνθρωποι που δεν τους ψηφίσαμε, είτε ψηφίζει λάθος κόμματα και πολιτικούς που έφεραν την πατρίδα μας σε αυτή τη δυσχερή θέση, εμείς συζητάμε αν πρέπει και με τι κριτήρια να ψηφίζουν οι ομογενείς μας.

Η δυνατότητα ψήφου στους ομογενείς μας θα ήταν η καλύτερη υπηρεσία που θα μπορούσαν να προσφέρουν οι πολιτικοί μας στην πατρίδα.

Ας ελπίσουμε ότι θα το καταλάβουν....